Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακουργηματική ποινική δίωξη στον Κ. Φλώρο για τον ξυλοδαρμό

Κατη­γο­ρία σε βαθ­μό κακουρ­γή­μα­τος για βιαιο­πρα­γία κατά βου­λευ­τή απήγ­γει­λε ο Εισαγ­γε­λέ­ας στον ανε­ξάρ­τη­το βου­λευ­τή, προ­ερ­χό­με­νο από τους «Σπαρ­τιά­τες», Κων­στα­ντί­νο Φλώ­ρο για την επί­θε­ση μέσα στην Βου­λή σε βάρος του βου­λευ­τή της«Ελληνικής Λύσης» Βασί­λη Γραμ­μέ­νου.

Σε βάρος του βου­λευ­τή ασκή­θη­κε ποι­νι­κή δίω­ξη με βάση το άρθρο 157 του Ποι­νι­κού Κώδι­κα στην κακουρ­γη­μα­τι­κή μορ­φή της πρώ­της παρα­γρά­φου, που ορί­ζει ότι: «Όποιος με βία ή με απει­λή βίας επι­βάλ­λει στη Βου­λή ή την Κυβέρ­νη­ση ή σε μέλος τους την εκτέ­λε­ση, παρά­λει­ψη ή ανο­χή πρά­ξης που ανά­γε­ται στα καθή­κο­ντά τους ‚τιμω­ρεί­ται με κάθειρ­ξη του­λά­χι­στον δέκα ετών. Η ίδια ποι­νή επι­βάλ­λε­ται αν η πρά­ξη στρέ­φε­ται κατά αρχη­γού ανα­γνω­ρι­σμέ­νου κατά τον κανο­νι­σμό της Βου­λής πολι­τι­κού κόμματος».

Ο Κ. Φλώ­ρος κατη­γο­ρού­με­νος οδη­γή­θη­κε μετά την δίω­ξη στον Ανα­κρι­τή, από τον οποίο ανα­μέ­νε­ται να ζητή­σει προ­θε­σμία. Μέχρι την απο­λο­γία του θα παρα­μεί­νει κρατούμενος.

 

Ο δαί­μων του τυπο­γρα­φεί­ου, του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο