Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καλλιτέχνες στο πλευρό του Χρ. Ζαραλίκου, καταδικάζουν την τραμπούκικη απόπειρα λογοκρισίας

Την αλλη­λεγ­γύη τους στον Χρι­στό­φο­ρο Ζαρα­λί­κο εκφρά­ζουν από χθες πλη­θώ­ρα καλ­λι­τε­χνών στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, αντι­δρώ­ντας στην απα­ρά­δε­κτη από­πει­ρα λογο­κρι­σί­ας που επι­χει­ρή­θη­κε από την τηλε­περ­σό­να Σάσα Στα­μά­τη και «φου­σκω­τούς» φίλους της κατά την διάρ­κεια παρά­στα­σης «1821–2021, Δια­κό­σια Χρό­νια Δανει­κά» στο Θέα­τρο «Τζέ­νη Καρέζη».

«Ένα τηλε­σκου­πί­δι, μπή­κε λέει, με μπρά­βους σε παρά­στα­ση και την διέ­κο­ψε. Να δω τι άλλο περι­μέ­νου­με να συμ­βεί για να ξυπνή­σου­με και να πού­με τα πράγ­μα­τα με το όνο­μα τους» σχο­λί­α­σε στο Facebook η μεγά­λη ερμη­νεύ­τρια Τάνια Τσανακλίδου.

Στο ίδιο μήκος κύμα­τος και η τρα­γου­δί­στρια Νατάσ­σα Μπο­φί­λιου που έγρα­ψε στο Instagram:

«Μπρά­βοι και μια μπρά­βα εισέ­βα­λαν στην σκη­νή την ώρα που ο Ζαρα­λί­κος έκα­νε την παρά­στα­σή του. Δεν τους άρε­σε που έλε­γε για τον φίλο τους, τον άρχο­ντα του κρά­τους και μεγά­λο αφε­ντι­κό. Σκέ­φτη­καν, λοι­πόν, ότι έχουν εξου­σία και μπο­ρούν να δια­κό­ψουν το θέα­μα και να τρα­μπου­κί­σουν τον καλ­λι­τέ­χνη. Αν αυτό δεν μας αρρω­σταί­νει, τότε τι κάνου­με παιδιά;».

Για το γεγο­νός τοπο­θε­τή­θη­κε και ο πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Ελλή­νων Ηθο­ποιών Σπύ­ρος Μπι­μπί­λας που σημεί­ω­σε σε ανάρ­τη­σή του στο Facebook: «Tα φαι­νό­με­να τρα­μπου­κι­σμού σε θέα­τρο πλήτ­τουν συνο­λι­κά την δημο­κρα­τία.. Την ελεύ­θε­ρη έκφρα­ση δεν θα την φιμώ­σει κανεις.. Θα αντι­στα­θού­με όσο μπο­ρού­με σε τέτοιες νοση­ρές κατα­στα­σεις μέχρι όλοι να κατα­λά­βουν ότι το πνεύ­μα δεν μπο­ρούν να το χειραγωγήσουν».

Ο ηθο­ποιός Χάρης Τζωρ­τζά­κης κατα­δί­κα­σε την από­πει­ρα λογο­κρι­σί­ας γρά­φο­ντας μετα­ξύ άλλων: «Χθες βρά­δυ επί πρω­θυ­πουρ­γί­ας πλέ­ον Κυριά­κου Μητσο­τά­κη εντε­ταλ­μέ­νοι τρα­μπού­κοι εισέ­βα­λαν στο θέα­τρο που παί­ζε­ται η παρά­στα­ση του ηθο­ποιού-κωμι­κού Χρι­στό­φο­ρου Ζαρα­λί­κου και διέ­κο­ψαν την παρά­στα­ση αρνού­με­νοι τη σάτι­ρα του καλ­λι­τέ­χνη για γνω­στό μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τία της χώρας».

Επί­θε­ση κατά της τηλε­πα­ρου­σιά­στριας για την ανεκ­δι­ή­γη­τη επί­θε­ση στο Θέα­τρο «Τζέ­νη Καρέ­ζη» εξα­πέ­λυ­σε από τον λογα­ρια­σμό της στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης η ηθο­ποιός Κλέ­λια Ρενέ­ση γρά­φο­ντας: «Σάσα, οι παρεμ­βά­σεις και οι τρα­μπου­κι­σμοί γίνο­νται στην αρέ­να του μποξ και εκεί έχει πλά­κα» λέει η Κλέ­λια Ρένε­ση προς την τηλε­πα­ρου­σιά­στρια. «στο θέα­τρο βγά­ζεις τον σκα­σμό, σέβε­σαι την δια­δι­κα­σία και μετά δια­μαρ­τύ­ρε­σαι εγγρά­φως στον θεα­τρι­κό παρά­γω­γο αν έχεις κολ­λή­μα­τα. Γκε γκε;»

Το μέρος του Χρ. Ζαρα­λί­κου πήρε και ο stand up κωμι­κός Αλέ­ξαν­δρος Τσου­βέ­λας με μήνυ­μα του στο Facebook: «Κανείς δεν έχει το δικαί­ω­μα να δια­κό­ψει μια παράσταση..Η δημο­κρα­τία και η ελευ­θε­ρο­στο­μία θα νική­σουν και έτσι θα τρώ­με ξύλο έξω από το θέατρο».

Σχό­λιο του ΚΚΕ για τη δια­κο­πή της παρά­στα­σης Ζαρα­λί­κου από τη Σάσα Σταμάτη

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο