Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταγγελία Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη»: Επανεμφανίστηκαν… τρωκτικά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής!

Τις τερά­στιες ευθύ­νες της δημο­τι­κής αρχής Και­σα­ρια­νής, που δεν δια­σφα­λί­ζει την υγιει­νή και ασφά­λεια στα σχο­λεία της πόλης, καταγ­γέλ­λει ο Σύλ­λο­γος Εκπαι­δευ­τι­κών Πρω­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης Βύρω­να — Και­σα­ρια­νής — Παγκρα­τί­ου «Ρόζα Ιμβριώ­τη», με αφορ­μή την επα­νεμ­φά­νι­ση τρω­κτι­κών στο 1ο Δημο­τι­κό Σχο­λείο Καισαριανής.

Ο Σύλ­λο­γος ενη­με­ρώ­θη­κε από την Ενω­ση Γονέ­ων ότι το από­γευ­μα της Κυρια­κής είδαν τρω­κτι­κό μεγά­λου μεγέ­θους έξω από τις τουα­λέ­τες των μαθη­τών και στον αύλειο χώρο του 1ου Δημο­τι­κού Και­σα­ρια­νής. «Βέβαια, αυτό απο­τε­λεί πρό­ο­δο για τη δημο­τι­κή αρχή της Και­σα­ρια­νής, αφού οι περ­σι­νές αντί­στοι­χες καταγ­γε­λί­ες του Συλ­λό­γου μας και των γονέ­ων αφο­ρού­σαν την παρου­σία τρω­κτι­κών στο εσω­τε­ρι­κό του σχο­λεί­ου και μέσα στις τουα­λέ­τες. Του­λά­χι­στον τώρα φάνη­καν να κυκλο­φο­ρούν έξω!», σχο­λί­α­σε δηκτι­κά ο Σύλλογος.

Καλεί δε ακό­μα μία φορά τη δημο­τι­κή αρχή Και­σα­ρια­νής να ανα­λά­βει αρχι­κά τις ευθύ­νες της ανα­φο­ρι­κά με το ζήτη­μα, σημειώ­νο­ντας: «Οι καταγ­γε­λί­ες του Συλ­λό­γου μας “Ρόζα Ιμβριώ­τη”, αλλά και του Συλ­λό­γου Γονέ­ων έχουν γίνει από πέρ­σι και εκθέ­τουν τον δήμαρ­χο και τους συν αυτώ, ειδι­κά από τη στιγ­μή που ο ίδιος, αλλά και ο αντι­δή­μαρ­χος Παι­δεί­ας αντι­με­τώ­πι­ζαν τους εκπρο­σώ­πους εκπαι­δευ­τι­κών και γονέ­ων με περισ­σή ειρω­νεία και άφθο­να απρε­πή σχό­λια σε καθε­μία από τις συνα­ντή­σεις που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν σχε­τι­κά με το θέμα, κατό­πιν αιτή­μα­τος των φορέ­ων φυσι­κά. Σε κάθε τέτοια συνά­ντη­ση — εκτός των ειρω­νειών ή ακό­μα και των ύβρε­ων που εισπράτ­τα­με — ακού­γα­με είτε ότι το θέμα θα λυθεί άμε­σα, είτε ότι έχει ήδη λυθεί, επο­μέ­νως πρέ­πει να στα­μα­τή­σου­με να ενο­χλού­με τον δήμο με τις διεκ­δι­κή­σεις μας για αξιο­πρε­πείς συν­θή­κες στα σχο­λεία μας. Κοι­νώς, θα πρέ­πει να σωπαί­νου­με ακό­μα και όταν περι­φέ­ρο­νται τρω­κτι­κά σε χώρους όπου βρί­σκο­νται μικροί μαθη­τές, μετα­τρέ­πο­ντας τα σχο­λεία μας σε υγειο­νο­μι­κές βόμβες!

Την ίδια πάνω — κάτω στά­ση κρά­τη­σε και τις μέρες αυτές απέ­να­ντι στους γονείς που ανα­ζη­τού­σαν εκπρό­σω­πο του δήμου και, αφού με καθυ­στέ­ρη­ση επι­κοι­νώ­νη­σε μαζί τους, στην ουσία τους είπε ότι …ΘΑ κάνει κάποιες μικρές επι­σκευ­ές στις τουαλέτες!

Θα είμα­στε και πάλι μαζί με τους γονείς την ερχό­με­νη Τρί­τη 10/10 στις 11 π.μ. στη συνά­ντη­ση που απαί­τη­σαν και φυσι­κά σε κάθε κινη­το­ποί­η­ση που θα απαι­τη­θεί για να υπάρ­χει υγιει­νή και ασφά­λεια στα σχο­λεία μας. Ενη­με­ρώ­νου­με για ακό­μα μία φορά τον δήμο και κάθε αρμό­διο: Οσο τα σχο­λεία μας είναι αφη­μέ­να στην τύχη τους, δεν σκο­πεύ­ου­με να κάτσου­με ήσυ­χα!!! Πάρ­τε τώρα μέτρα για την ορι­στι­κή, χωρίς προ­σω­ρι­νά μπα­λώ­μα­τα, επί­λυ­ση του αίσχους να κυκλο­φο­ρούν τρω­κτι­κά σε σχο­λείο της πρω­τεύ­ου­σας εν έτει 2023!!!».

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο