Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρέθυμνο: Μαθητής τρομοκράτησε εκπαιδευτικούς επειδή απήργησαν και του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»!

Μαθη­τής Λυκεί­ου κατήγ­γει­λε τέσ­σε­ρις καθη­γή­τριες επει­δή έκα­ναν… απερ­γία στις 21 Σεπτεμ­βρί­ου, την ημέ­ρα της πανελ­λή­νιας κινη­το­ποί­η­σης που είχε πραγ­μα­το­ποι­η­θεί ενά­ντια στο νέο εργα­σια­κό νομοσχέδιο.

Συγκε­κρι­μέ­να, σύμ­φω­να με το neakriti.gr, ο μαθη­τής προ­σέ­φυ­γε στη δικαιο­σύ­νη και κατήγ­γει­λε τις εκπαι­δευ­τι­κούς, επει­δή, όπως δήλω­σε, του «στέ­ρη­σαν το δικαί­ω­μα στη γνώση».

Η Εισαγ­γε­λία δια­βί­βα­σε την καταγ­γε­λία του μαθη­τή στο αστυ­νο­μι­κό τμή­μα Ρεθύ­μνου, όπου κλή­θη­καν οι τέσ­σε­ρις γυναί­κες εκπαι­δευ­τι­κοί να παρα­στούν την Παρα­σκευή το από­γευ­μα, ώστε να τους γίνουν συστάσεις.

Το πρω­το­φα­νές περι­στα­τι­κό προ­κα­λεί ερω­τή­μα­τα σχε­τι­κά με την ευκο­λία με την οποία ένα ανή­λι­κο παι­δί, κατα­φέ­ρε­ται τόσο έντο­να κατά ενός συνταγ­μα­τι­κά κατο­χυ­ρω­μέ­νου δικαιώ­μα­τος, όπως είναι το δικαί­ω­μα στην απεργία.Πολύ περισ­σό­τε­ρο που το δικαί­ω­μα στην απερ­γία είναι συνυ­φα­σμέ­νο με την επι­θυ­μία τους για βελ­τί­ω­ση του επι­πέ­δου μετά­δο­σης γνώ­σε­ων κι όχι στέ­ρη­σης του δικαιώ­μα­τος των μαθη­τών τους στην πρό­σβα­ση αυτής της γνώσης.

Αντιδρά η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: «Όχι στην τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών»

Η ΕΛΜΕ Ρεθύ­μνου, απευ­θύ­νει προς όλους κάλε­σμα συμπα­ρά­στα­σης στη συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας που έχει ανα­κοι­νω­θεί για την Παρα­σκευή 6 Οκτω­βρί­ου έξω από το αστυ­νο­μι­κό τμή­μα Ρεθύ­μνου, όπου θα παρου­σια­στούν οι τέσ­σε­ρις καθηγήτριες.

Η ανα­κοί­νω­ση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:

«Παγκό­σμια Ημέ­ρα Εκπαι­δευ­τι­κού σήμε­ρα και με θλί­ψη και οργή πλη­ρο­φο­ρού­μα­στε ότι μαθη­τής Λυκεί­ου του Ρεθύ­μνου προ­σέ­φυ­γε στην Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών και «κατήγ­γει­λε» τέσ­σε­ρις καθη­γή­τριές του επει­δή απήρ­γη­σαν στις 21/9/2023 και του «στέ­ρη­σαν το δικαί­ω­μα στη γνώ­ση»! Η Εισαγ­γε­λία δια­βί­βα­σε την «καταγ­γε­λία» στο Α.Τ. Ρεθύ­μνου, που τώρα καλεί τις τέσ­σε­ρις συνα­δέλ­φους για «εξη­γή­σεις».

Κανείς δεν πήγε στην Εισαγ­γε­λία να καταγ­γεί­λει την πολι­τι­κή ηγε­σία για τις χιλιά­δες διδα­κτι­κές ώρες που χάνο­νται λόγω αδιο­ρι­στί­ας των εκπαι­δευ­τι­κών αλλά τους ενό­χλη­σε η συμ­με­το­χή στην απερ­γία, που γίνε­ται και για την προ­ά­σπι­ση του δημό­σιου και καθο­λι­κού χαρα­κτή­ρα της εκπαίδευσης.

Απευ­θυ­νό­μα­στε σε όλους τους συνα­δέλ­φους αλλά και την κοι­νω­νία και τα σωμα­τεία του Ρεθύ­μνου και λέμε: Η από­πει­ρα τρο­μο­κρά­τη­σης των εκπαι­δευ­τι­κών και όλων των εργα­ζο­μέ­νων δεν πρέ­πει να περά­σει! Το δικαί­ω­μα στην απερ­γία είναι ιερό και συνταγ­μα­τι­κά κατοχυρωμένο!

Καλού­με τους εκπαι­δευ­τι­κούς, τους εργα­ζό­με­νους, όλους τους πολί­τες του Ρεθύ­μνου σε συγκέ­ντρω­ση συμπα­ρά­στα­σης και δια­μαρ­τυ­ρί­ας την Παρα­σκευή 6 Οκτω­βρί­ου στις 19.30 έξω από το αστυ­νο­μι­κό τμή­μα Ρεθύ­μνου, όπου έχουν κλη­θεί οι συναδέλφισσες.

Ζητά­με από τις ενώ­σεις και τα σωμα­τεία του νομού και την ΟΛΜΕ να εκδώ­σουν σχε­τι­κά ψηφί­σμα­τα και να καλέ­σουν τα μέλη τους να συμ­με­τά­σχουν στη συγκέντρωση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο