Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταργήθηκαν το επίδομα επίσχεσης και άλλα δύο ειδικά βοηθήματα ανέργων!

Το επί­δο­μα επί­σχε­σης εργα­σί­ας, το ειδι­κό επί­δο­μα που κατα­βάλ­λε­ται στους ανέρ­γους μετά τη λήξη της τακτι­κής επι­δό­τη­σης ανερ­γί­ας και το ειδι­κό βοή­θη­μα που κατα­βάλ­λε­ται μετά την τρί­μη­νη παρά­τα­ση στο μητρώο ανέρ­γων κατάρ­γη­σε η κυβέρ­νη­ση με από­φα­ση της ΔΥΠΑ (πρώ­ην ΟΑΕΔ) και Κοι­νής Από­φα­σης των υπουρ­γεί­ων Οικο­νο­μι­κών και Εργασίας.

Τα συγκε­κρι­μέ­να επι­δό­μα­τα ήταν μικρής διάρ­κειας και το ύψος τους ήταν μετα­ξύ των 200 και 300 ευρώ.

Με αυτή την από­φα­ση καταρ­γεί­ται ακό­μα ένα μέτρο προ­στα­σί­ας των χιλιά­δων ανέρ­γων, αλλά και πολ­λών εργα­ζο­μέ­νων που είναι σε επί­σχε­ση εργα­σί­ας, καθώς ο εργο­δό­της δεν τους πληρώνει.

Από την πρώ­τη στιγ­μή στη συνε­δρί­α­ση του ΔΣ της ΔΥΠΑ, όπου απο­φα­σί­στη­κε το κόψι­μο των επι­δο­μά­των, ο Θανά­σης Γκώ­γκος, εκπρό­σω­πος των εργα­ζο­μέ­νων στο ΔΣ του Οργα­νι­σμού (πρώ­ην ΟΑΕΔ), κατήγ­γει­λε αυτή την απόφαση.

Να δυνα­μώ­σει η προ­στα­σία των ανέρ­γων, να διευ­ρυν­θεί ο αριθ­μός των ανέρ­γων που θα έχουν πρό­σβα­ση στα επι­δό­μα­τα της ανερ­γί­ας και να αυξη­θεί το ποσό της επι­δό­τη­σης και η χρο­νι­κή διάρ­κειά της απαι­τεί με Ερώ­τη­σή του το ΚΚΕ.

Πηγή: 902.gr

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο