Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταρρέουν άλλα δύο fake news που κυκλοφόρησαν από ισραηλινά και δυτικά ΜΜΕ

Καλά κρα­τεί ο πόλε­μος της προ­πα­γάν­δας από ισραη­λι­νά και δυτι­κά ΜΜΕ (ανά­με­σά τους και πολ­λά ελλη­νι­κά), με τη δια­σπο­ρά fake news, προ­κει­μέ­νου να δικαιο­λο­γη­θεί η δια­χρο­νι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα του κρά­τους-δολο­φό­νου του Ισραήλ.

Μετά την κατάρ­ρι­ψη του ισχυ­ρι­σμού ότι Παλαι­στί­νιοι έκλει­σαν σε κλου­βιά παι­διά Ισραη­λι­νών οικο­γε­νειών που είχαν αιχ­μα­λω­τι­στεί από τη Χαμάς, άλλες δύο «ειδή­σεις» που κυκλο­φό­ρη­σαν ευρέ­ως τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες απο­δει­κνύ­ε­ται ότι ‑αν δεν ήταν κατα­σκευα­σμέ­νες- του­λά­χι­στον δεν είχαν περά­σει από την απα­ραί­τη­τη δημο­σιο­γρα­φι­κή δια­δι­κα­σία της δια­σταύ­ρω­σης και της επιβεβαίωσης.

Η πρώ­τη περί­πτω­ση αφο­ρά την «είδη­ση» ότι η ένο­πλη πτέ­ρυ­γα της Χαμάς, «απο­κε­φά­λι­σε 40 Ισραη­λι­νά βρέ­φη» κατά τη διάρ­κεια της επί­θε­σης τα ξημε­ρώ­μα­τα του Σαβ­βά­του στο κιμπούτζ Κφαρ Αζά.

Η ψευ­δής είδη­ση ανα­πα­ρή­χθη από Ισραη­λι­νή δημο­σιο­γρά­φο του κανα­λιού «i24» (το οποίο κατη­γο­ρεί­ται ότι έχει στε­νές σχέ­σεις με τον Νετα­νιά­χου) στη διάρ­κεια επι­τό­πιου ρεπορ­τάζ στο Κφαρ Αζά.

Η Ισραη­λι­νή δημο­σιο­γρά­φος του «i24» μετα­δί­δει την «είδη­ση» για τους «απο­κε­φα­λι­σμούς»

Ωστό­σο, σύμ­φω­να με το «Anadolu», όταν το τουρ­κι­κό πρα­κτο­ρείο επι­κοι­νώ­νη­σε τηλε­φω­νι­κά με εκπρό­σω­πο του ισραη­λι­νού στρα­τού και ρώτη­σε για τους ισχυ­ρι­σμούς, η απά­ντη­ση ήταν: «Είδα­με τα νέα, αλλά δεν έχου­με λεπτο­μέ­ρειες ή επι­βε­βαί­ω­ση για αυτό».

Άλλω­στε η ίδια η Ισραη­λι­νή δημο­σιο­γρά­φος έχει υπο­χρε­ω­θεί σε ανα­δί­πλω­ση, «διευ­κρι­νί­ζο­ντας» σε ανάρ­τη­σή της στο X ότι η πλη­ρο­φο­ρία δεν είχε προ­έλ­θει από δική της έρευνα/αυτοψία, αλλά από κάποιον «Ισραη­λι­νό στρατιώτη»…

Η ανα­δί­πλω­ση της δημοσιογράφου

Η δεύ­τε­ρη είδη­ση αφο­ρά την περί­πτω­ση της Γερ­μα­νο­ε­βραί­ας Σάνι Λουκ. Αρχι­κά είχε μετα­δο­θεί ότι η κοπέ­λα συμ­με­τεί­χε σε μου­σι­κό φεστι­βάλ που δέχθη­κε την επί­θε­ση της Χαμάς, μέλη της οποί­ας τη «βία­σαν» και στη συνέ­χεια τη «δολο­φό­νη­σαν».

Ωστό­σο η ίδια η μητέ­ρα της νεα­ρής κοπέ­λας δήλω­σε χθες ότι έλα­βε μήνυ­μα που αλλά­ζει τα δεδο­μέ­να. «Τώρα έχου­με στοι­χεία ότι η Σάνι είναι ζωντα­νή, αλλά έχει σοβα­ρό τραύ­μα στο κεφά­λι και βρί­σκε­ται σε κρί­σι­μη κατά­στα­ση. Κάθε λεπτό είναι κρί­σι­μο»,  δήλω­σε στη γερ­μα­νι­κή εφη­με­ρί­δα «Bild», η μητέ­ρα της Ricarda.

Μάλι­στα, οι νεό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες κάνουν λόγο ότι η νεα­ρή νοση­λεύ­ε­ται βαριά τραυ­μα­τι­σμέ­νη, σε νοσο­κο­μείο στη Γάζα!

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο