Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Παφίλης: Ο Παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα στην πατρίδα, στην αυτοάμυνα και στην αντίσταση απέναντι στα εγκλήματα του Ισραήλ (AUDIO)

«Οι εξε­λί­ξεις στην Παλαι­στί­νη δεν είναι κεραυ­νός εν αιθρία, είναι απο­τέ­λε­σμα της παρά­νο­μης ισραη­λι­νής κατο­χής παλαι­στι­νια­κών εδα­φών με τη στή­ρι­ξη των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ», επι­σή­μα­νε μετα­ξύ άλλων ο Θανά­σης Παφί­λης μέλος της ΚΕ και κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ, μιλώ­ντας στο ραδιό­φω­νο του «Real FM» το πρωί της Τετάρ­της 11 Οκτώβρη.

Είναι απο­τέ­λε­σμα, συνέ­χι­σε, των βάρ­βα­ρων εγκλη­μά­των που δια­πράτ­τει εδώ και χρό­νια το δολο­φο­νι­κό κρά­τος του Ισρα­ήλ με χιλιά­δες νεκρούς και τραυ­μα­τί­ες Παλαι­στι­νί­ους, χιλιά­δες φυλα­κι­σμέ­νους, ανά­με­σά τους και 10χρονα παι­διά, με απο­κλει­σμέ­νες πόλεις, με εποι­κι­σμούς από ένο­πλους εποι­κι­στές, με απο­κλει­σμέ­νη τη Λωρί­δα της Γάζας, με κομ­μέ­νο νερό και ρεύ­μα στα παλαι­στι­νια­κά εδά­φη. Όλα αυτά δημιουρ­γούν το έδα­φος για πόλε­μο και η Παλαι­στί­νη έχει δικαί­ω­μα στην αυτο­ά­μυ­να και στην αντί­στα­ση απέ­να­ντι στα εγκλή­μα­τα του Ισρα­ήλ, στις δολο­φο­νί­ες των αμά­χων, σημεί­ω­σε χαρακτηριστικά.

Κατήγ­γει­λε την υπο­κρι­σία αυτών που τώρα ανα­κα­λύ­πτουν το πρό­βλη­μα και παίρ­νουν το μέρος του Ισρα­ήλ παρα­βλέ­πο­ντας τα εγκλή­μα­τα που κάνει σε βάρος των Παλαι­στι­νί­ων, που δεν ανα­γνω­ρί­ζει τις διε­θνείς συν­θή­κες, που δεν εφαρ­μό­ζει τις σχε­τι­κές απο­φά­σεις για­τί είναι η αιχ­μή του δόρα­τος της ιμπε­ρια­λι­στι­κής πολι­τι­κής των ΗΠΑ στην περιοχή.

Κατήγ­γει­λε την κυβέρ­νη­ση που στέλ­νει μέχρι και ελλη­νι­κή φρε­γά­τα να συνο­δεύ­ει ΝΑΤΟι­κά πλοία, εξέ­φρα­σε τη συμπα­ρά­στα­ση του ΚΚΕ όχι μόνο τώρα, εδώ και χρό­νια στον αγώ­να του Παλαι­στι­νια­κού λαού και κάλε­σε  τον ελλη­νι­κό λαό να δεί­ξει την αλλη­λεγ­γύη του. Έχουν το δικαί­ω­μα να έχουν πατρί­δα οι Παλαι­στί­νιοι, τόνι­σε και υπεν­θύ­μι­σε ότι υπάρ­χουν απο­φά­σεις ‑που δεν εφαρ­μό­ζο­νται- για να δώσουν λύση, ανε­ξάρ­τη­το παλαι­στι­νια­κό κρά­τος στα σύνο­ρα του 1967, με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερουσαλήμ.

Όσον αφο­ρά τις τοπι­κές εκλο­γές, σημεί­ω­σε ότι το ΚΚΕ ποτέ δεν κρύ­φτη­κε πίσω από δήθεν ανε­ξάρ­τη­τους υπο­ψή­φιους κλπ. αλλά κατέ­βη­κε ενιαία σε όλη τη χώρα με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» καλώ­ντας τον λαό να στη­ρί­ξει τους κομ­μου­νι­στές δημάρ­χους και να κατα­δι­κά­σει τις πολι­τι­κές δυνά­μεις που στην Τοπι­κή και Περι­φε­ρεια­κή Διοί­κη­ση στή­ρι­ξαν την αντι­λαϊ­κή κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή. Και στον β’ γύρο λέει ακρι­βώς το ίδιο για­τί είναι συνε­πής δύνα­μη και καλεί τον λαό να κατα­δι­κά­σει την πολι­τι­κή που προ­ω­θεί τα συμ­φέ­ρο­ντα των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων και όχι του λαού. Έφε­ρε ως παρά­δειγ­μα την πλή­ρη συναί­νε­ση που έχουν τα αστι­κά κόμ­μα­τα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και απο­δεί­χθη­κε τόσο στα κοι­νά ψηφο­δέλ­τιά τους σε πολ­λές περιο­χές όσο και στη συμ­φω­νία τους σε βασι­κές πολι­τι­κές απο­φά­σεις σε δήμους και Περι­φέ­ρειες όπως στον Δήμο Αθηναίων.

Κάλε­σε τον λαό να ρίξει λευ­κό ή άκυ­ρο για να εκφρά­σει τη δια­μαρ­τυ­ρία του στην εφαρ­μο­ζό­με­νη πολιτική.

Όσον αφο­ρά την Πάτρα, κάλε­σε τον λαό να στη­ρί­ξει τον Κ. Πελε­τί­δη, για­τί εκεί «απο­δεί­χθη­κε ότι με κομ­μου­νι­στή δήμαρ­χο ο λαός μπο­ρεί να κερ­δί­ζει πολ­λά πράγ­μα­τα. Όσο περισ­σό­τε­ροι κομ­μου­νι­στές, τόσο ο λαός θα είναι πιο αισιό­δο­ξος να παλέ­ψει τα δύσκο­λα που έρχο­νται» κατέ­λη­ξε ο Θ. Παφίλης.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο