Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατασκευασμένα ψέματα σε … απευθείας μετάδοση

Τα απύθ­με­να βάθη του …γκε­μπε­λι­σμού εξε­ρευ­νούν αυτές τις μέρες τα συγκρο­τή­μα­τα του Τύπου που μ’ ένα νεύ­μα της κυβέρ­νη­σης και της πρε­σβεί­ας (μία είναι η πρε­σβεία…) έχουν ταχθεί με τη σωστή πλευ­ρά… του ευρω­α­τλα­ντι­σμού στο πλάι του Ισρα­ήλ, που δολο­φο­νεί τον Παλαι­στι­νια­κό λαό.

Στη μια γραμ­μή του «ρεπορ­τάζ» ένα που­λά­κι της «υπη­ρε­σί­ας» - «είναι απ’ το χωριό και δεν τον ξέρεις» — τους «σφυ­ρί­ζει» ότι το έγκλη­μα στο νοσο­κο­μείο της Γάζας δεν το έκα­νε το Ισραήλ_ Και ότι αυτό είναι γκα­ρα­ντί!

Δυο αρά­δες πιο κάτω όμως, γρά­φουν ότι «είχε προει­δο­ποι­ή­σει το Ισρα­ήλ»  και γι’ αυτό — λέει — δεν ήταν τόσα πολ­λά τα θύμα­τα!
Αλλά για ποιο πράγ­μα είχε προει­δο­ποι­ή­σει; Για το έγκλη­μα που …δεν έκα­νε; Περί­ερ­γα πράγ­μα­τα στο θολω­μέ­νο τους μυαλό.

* * *

Στη μια γραμ­μή λένε ότι «πιά­στη­καν στον ύπνο» από τη Χαμάς  οι μυστι­κές υπη­ρε­σί­ες Ισρα­ήλ — ΗΠΑ και της μισής υφη­λί­ου  και στην άλλη πως άκου­σαν τον… Λιούι και τον Χιούι να μιλά­νε στο τηλέ­φω­νο και να ομο­λο­γούν πως εκεί­νοι το έκα­ναν το έγκλη­μα! Τους τη χρω­στού­σε το κάρ­μα τόση τύχη…

🙊 🙊

Αλλά ποιος τους πιστεύ­ει;
Αντε οι τριά­ντα — σαρά­ντα που μαζεύ­τη­καν τις προ­άλ­λες έξω απ’ την ισραη­λι­νή πρε­σβεία. Ετσι, «αυθόρ­μη­τα» μέρες που είναι…

Την ώρα που πολ­λές χιλιά­δες λαού έστελ­ναν ένα τερά­στιο μήνυ­μα αλλη­λεγ­γύ­ης στην Παλαι­στί­νη και κατα­δί­κης της ελλη­νι­κής εμπλο­κής στον πόλεμο.
Τόσο «έγρα­ψε» αυτή η συγκλο­νι­στι­κή πορεία που η κυβέρ­νη­ση τη χτύ­πη­σε απρό­κλη­τα έξω από την ισραη­λι­νή πρεσβεία.
Δεν τους βρι­σκό­ταν στι­λό και έβα­λαν τις δυνά­μεις κατα­στο­λής να …υπο­γρά­ψουν τα «δια­πι­στευ­τή­ρια» σε Ισρα­ήλ και ΗΠΑ — ΝΑΤΟ.

Υπάρ­χει βέβαια και η «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ (…στα­θε­ρή αξία και στη μετα-Τσί­πρα επο­χή) που στο πρω­το­σέ­λι­δό της κατέ­λη­ξε στο συμπέ­ρα­σμα ότι «το έγκλη­μα ψάχνει ένοχο» (!)
Εκεί­νοι πάντως έχουν στα­μα­τή­σει προ πολ­λού να ψάχνουν για τσί­πα… Από τότε που ο Αλ. Τσί­πρας έκα­νε «δυο τρεις χάρες στον Μπί­μπι» και ανα­βάθ­μι­σε τις σχέ­σεις με το κρά­τος – δολο­φό­νο (με οδη­γί­ες ΗΠΑ). Προς τιμήν της παλιάς φιλί­ας τους φαντα­ζό­μα­στε πως ήταν και η ανα­κοί­νω­ση που έκα­νε πλά­τες στο κρά­τος — δολο­φό­νο… Οπως και η επί­σκε­ψη Δού­ρου στην ισραη­λι­νή πρε­σβεία για τα «δέο­ντα».

«Φίλοι»…

Το ΜέΡΑ25, πάλι, βγή­κε απ’ τα ρού­χα του με τον «Ριζο­σπά­στη» επει­δή — λέει — δια­στρε­βλώ­νει τις θέσεις του! Εμείς πάντως τις θέσεις τους γρά­ψα­με για το Παλαι­στι­νια­κό και μάλι­στα μέσα σε εισα­γω­γι­κά: «Η λύση των δύο κρα­τών είναι πλέ­ον ανέ­φι­κτη και, έτσι, η βέλ­τι­στη λύση τώρα πια είναι ένα ενιαίο κρά­τος με ίσα πολι­τι­κά δικαιώ­μα­τα για όλους».
Σαν να λέμε ισραη­λι­νό κρά­τος με …«ενσυ­ναί­σθη­ση». Οπό­τε, προς τι τα παρά­πο­να;
Παρε­μπι­πτό­ντως η ανα­κοί­νω­σή τους έχει πολ­λές λέξεις εκτός από τρεις: Ανε­ξάρ­τη­το παλαι­στι­νια­κό κρά­τος. _Μαντέψ­τε γιατί…

Κάπως έτσι χτί­ζο­νται και τα… προ­ο­δευ­τι­κά μέτω­πα: Με «στέ­ρεα υλι­κά» και «κοι­νές αξίες».
Ρωτή­στε και τον Κου­ρέ­τα που δια­βε­βαί­ω­σε τον Μητσο­τά­κη ότι θα φρο­ντί­σει να απο­κα­τα­στή­σει τη χαμέ­νη τιμή Περι­φέ­ρειας και κυβέρ­νη­σης, στα μάτια των πλημ­μυ­ρο­πα­θών.
Αλλά ρωτή­στε και τον Δού­κα που λέει ότι θα βάλει κάμε­ρες παντού και θα τηρή­σει «ευλα­βι­κά» το νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο για τις απα­γο­ρεύ­σεις στις δια­δη­λώ­σεις. ‘Η έστω κανέ­ναν ΓΑΠ, που καμά­ρω­νε το βρά­δυ των εκλο­γών πλάι στον Δού­κα.

❣️ 💞 ❣️

Μιλά­με για …μεγά­λη νίκη των «προ­ο­δευ­τι­κών δυνά­με­ων» απέ­να­ντι στην κυβέρ­νη­ση. Με την οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πρό­λα­βαν να ψηφί­σουν μέσα σε τρεις μήνες το μισό νομο­θε­τι­κό της έργο.
Σε αριθ­μούς: Από τα 381 άρθρα στα 14 νομο­σχέ­δια της ΝΔ,

  • ο ΣΥΡΙΖΑ υπερ­ψή­φι­σε τα 178 (47%)
  • και το ΠΑΣΟΚ τα 185 (49%).

Μάλ­λον η είδη­ση είναι ότι …άφη­σαν και κάτι αψή­φι­στο!
Τα είπε ο Κασ­σε­λά­κης: Να τα ξεχά­σουν αυτά που ήξε­ραν στη ΝΔ τώρα έχει «σκλη­ρή αντι­πο­λί­τευ­ση». Στο μετα­ξύ, τόσο γινά­τι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για 2% δια­φο­ρές; …Όλα του γάμου δύσκολα.

Ευτυ­χώς πάντως που ανα­κοι­νώ­θη­καν τα στοι­χεία και κατα­λά­βα­με τι εννο­ού­σαν όταν έλε­γαν όλοι μαζί πως το ΚΚΕ «επι­μέ­νει στη μονα­χι­κή πορεία του». Δικαιο­λο­γη­μέ­να ανα­ρω­τιέ­ται κανείς:

  • Με 10% στις Περιφέρειες,
  • 000 παρα­πά­νω ψήφους από τον περα­σμέ­νο Ιούνη,
  • 000 στα ψηφο­δέλ­τια της «Λαϊ­κής Συσπείρωσης»,
  • 6 κομ­μου­νι­στές δημάρ­χους και 46 περι­φε­ρεια­κούς και 460 δημο­τι­κούς συμ­βού­λους — στη­ρίγ­μα­τα στην πάλη του λαού

πού ακρι­βώς βρί­σκε­ται η …μονα­ξιά;

Εννο­ούν …μόνοι τους και όλοι μας! _ Μόνοι τους να ψηφί­ζουν «στη ζού­λα»

  • το άγριο αντι­λαϊ­κό κρεσέντο
  • την εργα­σια­κή ζούγκλα,
  • τις ΝΑΤΟι­κές «υπο­χρε­ώ­σεις».

Και όλοι μας απέναντι!

Με το ΚΚΕ μπρο­στά για να γκρε­μί­σου­με το αντι­λαϊ­κό οικο­δό­μη­μα να ανοί­ξου­με τον ελπι­δο­φό­ρο δρό­μο για δου­λειά και ζωή με δικαιώ­μα­τα για να απαλ­λα­γού­με από τους εκμε­ταλ­λευ­τές, τη φτώ­χεια, την εκμε­τάλ­λευ­ση, τη βαρ­βα­ρό­τη­τα και τους πολέ­μους τους!

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο