Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ — ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Με «βουτιές» στο αρχείο και… ποτά συνεχίζονται οι διεργασίες

Συνε­χί­ζο­νται οι διερ­γα­σί­ες στο εσω­τε­ρι­κό του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο και την παρα­πο­μπή Τζου­μά­κα στο πει­θαρ­χι­κό του κόμ­μα­τος για τη δια­γρα­φή του, όπως και την επερ­χό­με­νη Κεντρι­κή Επι­τρο­πή όπου ανα­μέ­νε­ται με σφο­δρό­τη­τα να έρθουν και πάλι στην επι­φά­νεια οι δια­φο­ρε­τι­κές γραμ­μές για τη μετε­ξέ­λι­ξη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μπο­ρεί να παί­ξει το ρόλο της εναλ­λα­κτι­κής στην αστι­κή διακυβέρνηση.

Τις αντε­γκλή­σεις τρο­φο­δό­τη­σε παρα­πέ­ρα μέσα στο Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο δημο­σί­ευ­μα της «Εφη­με­ρί­δας των Συντα­κτών» το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο που ανέ­συ­ρε παλιά δημο­σιεύ­μα­τα του Στ. Κασ­σε­λά­κη στον ομο­γε­νια­κό «Εθνι­κό Κήρυκα».

Σε αυτά — το 2007 — ο νέος πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ έγρα­φε πως «Οι μισθοί στην Ελλά­δα είναι μικρό­τε­ροι από τους αντί­στοι­χους στην Ευρώ­πη της πρώ­της ταχύ­τη­τας, κάτι το οποίο όμως μπο­ρεί να είναι βρα­χυ­πρό­θε­σμα καλό, αν μπο­ρέ­σου­με να ενι­σχύ­σου­με έτσι την αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα των ελλη­νι­κών επι­χει­ρή­σε­ων στο εξω­τε­ρι­κό ή των ξένων εται­ρειών στην Ελλά­δα», προ­σθέ­το­ντας πως «Η Ελλά­δα χρειά­ζε­ται για μερι­κά χρό­νια την οικο­νο­μι­κή θεω­ρία στο πρό­τυ­πο του Ρέι­γκαν (supply side)», τασ­σό­ταν υπέρ των ιδιω­τι­κών πανε­πι­στη­μί­ων (όπως και σήμε­ρα) και της κατάρ­γη­σης του πανε­πι­στη­μια­κού ασύ­λου, ενώ δήλω­νε πως «Είναι απί­στευ­το πως το Κοµµου­νι­στι­κό Κόµµα πήρε το 8,1% των ψήφων σε µια ανε­πτυγ­μέ­νη χώρα, όπως η Ελλά­δα».

Λάδι στη φωτιά της εσω­κομ­μα­τι­κής σύγκρου­σης του ΣΥΡΙΖΑ έρι­ξε δημο­σί­ευ­μα της ΕφΣυν για τις νεα­νι­κές από­ψεις Κασσελάκη

Ενώ το 2012 αρθρο­γρα­φού­σε υπέρ των απο­λύ­σε­ων δημο­σί­ων υπαλ­λή­λων που έκα­νε η συγκυ­βέρ­νη­ση Παπα­δή­μου (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ) γρά­φο­ντας μάλι­στα πως «Τα 15.000 άτο­μα που απο­φά­σι­σαν να απο­λύ­σουν από το Δημό­σιο μέσα στο 2012 μού φαί­νο­νται πάρα πολύ λίγα. Κατά τη γνώ­μη μου θα έπρε­πε να είχαν ήδη απο­λύ­σει πολύ περισ­σό­τε­ρα άτο­μα και να επέν­δυαν τα χρή­μα­τα στη μεί­ω­ση της φορο­λο­γί­ας», υπέρ της μεί­ω­σης του ελά­χι­στου μισθού που χαρα­κτή­ρι­ζε «επί­πο­νο μέτρο που πρέ­πει να θεω­ρη­θεί θετι­κό επει­δή όντως κάνει τη χώρα πιο ανταγωνίσιμη».

Απα­ντώ­ντας στα δημο­σιεύ­μα­τα από τη Νέα Υόρ­κη όπου και βρί­σκε­ται ο Στ. Κασ­σε­λά­κης ισχυ­ρί­στη­κε πως «Δεν θυμά­μαι ποιος ήμουν 24 χρό­νων. Ημουν ένα παι­δί το οποίο δού­λευε σε έναν πολύ δύσκο­λο τομέα, δού­λευα πάρα πολύ σκλη­ρά» και πως «μεγά­λω­σα, έγι­να επι­χει­ρη­μα­τί­ας, είδα ανι­σό­τη­τες, άλλα­ξε ο εαυ­τός μου και επέ­λε­ξα, παρά το γεγο­νός ότι γνώ­ρι­ζα τον Κυριά­κο Μητσο­τά­κη, επέ­λε­ξα να πάω με τον Αλέ­ξη Τσί­πρα για τη δια­κυ­βέρ­νη­ση που έκα­νε την περί­ο­δο 2015–2019», προ­φα­νώς υλο­ποιώ­ντας ένα ακό­μα μνη­μό­νιο στις πλά­τες του ελλη­νι­κού λαού. Ενώ πρό­σθε­σε πως «Είναι και­ρός να κατα­λά­βου­με όλοι και όλες ότι την πιο νωπή εντο­λή μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ την έχει ο πρό­ε­δρός του, ο οποί­ος εκλέ­χτη­κε με μεγά­λη δια­φο­ρά και μάλι­στα εκλέ­χτη­κα με ξεκά­θα­ρες πολι­τι­κές προ­τά­σεις», τις γνω­στές αντι­δρα­στι­κές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που υπε­ρα­σπί­ζο­νται κι όσοι αντι­μά­χο­νται την ηγε­σία Κασελάκη.

Στο μετα­ξύ με δημο­σί­ευ­μα τους τα «Νέα» (με τίτλο Μυστι­κός δεί­πνος στο Στρα­σβούρ­γο για Αλέ­ξη Τσί­πρα και Γιώρ­γο Παπαν­δρέ­ου) ισχυ­ρί­ζο­νται πως ανά­με­σα στον πρώ­το και τον δεύ­τε­ρο γύρο των δημο­τι­κών εκλο­γών στο περι­θώ­ριο του Συμ­βου­λί­ου της Ευρώ­πης, οι δύο πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γοί Αλ. Τσί­πρας και Γ. Παπαν­δρέ­ου πραγ­μα­το­ποί­η­σαν κατ’ ιδί­αν συνά­ντη­ση όπου για πάνω από δύο ώρες συζή­τη­σαν για τις διερ­γα­σί­ες στο πολι­τι­κό σύστη­μα, τις διε­θνείς εξε­λί­ξεις, όπως και τις τοπι­κές εκλο­γές. Θυμί­ζου­με ο Γ. Παπαν­δρέ­ου είχε σπεύ­σει μετά την εκλο­γή Δού­κα στο δήμο Αθή­νας να κάνει δηλώ­σεις που «έδει­χναν» προς τη συνερ­γα­σία ΠΑΣΟΚ — ΣΥΡΙΖΑ και σε κεντρι­κό επίπεδο.

Πηγή 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο