Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταστροφικές πυρκαγιές: Ξεδιαντροπιά μπροστά στη φρίκη και τα αποκαΐδια από την κυβέρνηση

Ενώ στην πολι­τι­κή του κόστους — οφέ­λους η παντε­λής έλλει­ψη αντι­πυ­ρι­κού σχε­δια­σμού καθώς και το ανθρω­πο­κυ­νη­γη­τό στα σύνο­ρα φέρ­νουν για τον λαό μόνο νέες τρα­γω­δί­ες και κατα­στρο­φές, η κυβέρ­νη­ση προ­σπα­θού­σε και χτες να δώσει εικό­να τάχα απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τας και πονοψυχιάς.

Ο Κυρ. Μητσο­τά­κης μετέ­βη (για άλλη μια φορά φέτος) στο λεγό­με­νο Εθνι­κό Συντο­νι­στι­κό Κέντρο Επι­χει­ρή­σε­ων και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, προ­κει­μέ­νου να «ενη­με­ρώ­νε­ται για την εξέ­λι­ξη των πυρ­κα­γιών σε όλη τη χώρα», όπως ειπώ­θη­κε από το Μαξίμου.

Ο υπουρ­γός Αμυ­νας, Ν. Δέν­διας, διέ­χεε ότι το προ­σω­πι­κό των Ενό­πλων Δυνά­με­ων «συντρέ­χει με κάθε δια­θέ­σι­μο μέσο (πυρο­σβε­στι­κά ενα­έ­ρια μέσα, στρα­τιω­τι­κά ασθε­νο­φό­ρα για τη δια­κο­μι­δή ασθε­νών, βυτιο­φό­ρα, μηχα­νή­μα­τα διά­νοι­ξης αντι­πυ­ρι­κών ζωνών κ.ά.)», απο­σιω­πώ­ντας την έλλει­ψη τέτοιων μέσων και αρμό­διου, εκπαι­δευ­μέ­νου προ­σω­πι­κού σε δήμους, Περι­φέ­ρειες, άλλες υπηρεσίες.

Εξάλ­λου, μπρο­στά στη φρί­κη με τους απαν­θρα­κω­μέ­νους μετα­νά­στες στη Δαδιά, περίσ­σε­ψαν τα κρο­κο­δεί­λια δάκρυα και οι προ­κλη­τι­κές δηλώ­σεις των κυβερ­νη­τι­κών στε­λε­χών. Π.χ. ο υπουρ­γός Μετα­νά­στευ­σης και Ασύ­λου, Δ. Και­ρί­δης, ισχυ­ρί­στη­κε με θρά­σος ότι «παρά τις συνε­χείς και επί­μο­νες προ­σπά­θειες των ελλη­νι­κών αρχών για την προ­στα­σία των συνό­ρων και της ανθρώ­πι­νης ζωής, η τρα­γω­δία αυτή επι­βε­βαιώ­νει, για άλλη μια φορά, τους κιν­δύ­νους της παρά­τυ­πης μετα­νά­στευ­σης» και κατήγ­γει­λε τους δου­λε­μπό­ρους, όταν όλοι αυτοί οι άνθρω­ποι χάνουν τη ζωή τους ξερι­ζω­μέ­νοι, υπο­χρε­ω­μέ­νοι όντας να επι­λέ­ξουν τις πιο επι­κίν­δυ­νες δια­δρο­μές μήπως και απο­φύ­γουν την κατα­στο­λή και τον εγκλω­βι­σμό που επι­βάλ­λει η πολι­τι­κή της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Ακό­μα πιο προ­κλη­τι­κός ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Π. Μαρι­νά­κης περί­που φόρ­τω­σε την ευθύ­νη στους νεκρούς λέγο­ντας ότι «παρά τις συν­θή­κες συνα­γερ­μού και τις ειδο­ποι­ή­σεις εκκέ­νω­σης μέσω του 112, δυστυ­χώς η παρα­μο­νή τους στο δάσος της Δαδιάς απε­δεί­χθη μοι­ραία»! Ταυ­τό­χρο­να ζήτη­σε σιω­πή νεκρο­τα­φείο με το γνω­στό σαθρό επι­χεί­ρη­μα ότι «την ώρα της μάχης, δεν υπάρ­χει χώρος για στεί­ρα αντι­πα­ρά­θε­ση και κομ­μα­τι­κό “ακτι­βι­σμό”».

Ενώ με φόντο την αντί­στοι­χη πρό­θε­ση των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να κατα­θέ­σουν συζή­τη­ση για προ ημε­ρη­σί­ας συζή­τη­ση στη Βου­λή αντέ­τει­νε ότι «με πρω­το­βου­λία του πρω­θυ­πουρ­γού Κυριά­κου Μητσο­τά­κη θα γίνει συζή­τη­ση στη Βου­λή σε επί­πε­δο αρχη­γών κομ­μά­των», καθώς ετοι­μά­ζο­νταν να στή­σουν άλλον έναν ανού­σιο για το λαό δια­γω­νι­σμό για το ποιος έχει βάλει περισ­σό­τε­ρο τη σφρα­γί­δα του στη διά­λυ­ση της δασοπυρόσβεσης.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο