Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κε δήμαρχε Καισαριανής Βοσκόπουλε: όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες!

Πριν αλέ­κτωρ φωνή­σαι ο νέος — «ακομ­μά­τι­στος» (βλ κυβερ­νη­τι­κός με τους πριν και τους νυν και «γενι­κώς») δήμαρ­χος Και­σα­ρια­νής Χρή­στος Βοσκό­που­λος ξεπλέ­νει συμ­φω­νη­μέ­να και υπο­χρε­ώ­σειςεξαρ­γυ­ρώ­νο­ντας (συγκε­κρι­μέ­να) γραμ­μά­τια

  • Ήδη όπως ο ίδιος επαί­ρε­ται κατά την ορκω­μο­σία, χορο­στα­τού­ντων απα­σών των συνή­θων υπό­πτων, «με την παρου­σία τους τίμη­σαν, τον Δήμαρ­χο προ­σω­πι­κά και τη νέα Δημο­τι­κή Αρχή, εκπρό­σω­ποι από όλο το φάσμα του πολι­τι­κού κόσμου όπως oι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπ­πάς και Γιάν­νης Μπα­λά­φας, ο βου­λευ­τής της ΝΔ Γιάν­νης Καλ­λιά­νος, ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας του Υπ. Εσω­τε­ρι­κών Μιχά­λης Σταυ­ρια­νου­δά­κης, ο πρό­ε­δρος της ΔΗΜΑΡ Θανά­σης Θεο­χα­ρό­που­λος, ο πρώ­ην υπουρ­γός και νυν δημο­τι­κός σύμ­βου­λος στο Δήμο Αθη­ναί­ων Παύ­λος Γερου­λά­νος, ο πρώ­ην αντι­πρό­ε­δρος της Βου­λής Σπύ­ρος Λυκού­δης, ο πρώ­ην Ευρω­βου­λευ­τής των Πρα­σί­νων Νίκος Χρυ­σό­γε­λος, ο Θεό­δω­ρος Μαρ­γα­ρί­της από τη ΔΗΜΑΡ και -λεί­πει ο Μάης από τη σαρα­κο­στή; ο πρώ­ην Δήμαρ­χος Και­σα­ρια­νής και Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Σπύ­ρος Τζό­κας» ΣΣ |> «από όλο το φάσμα του πολι­τι­κού κόσμου» πλην ΚΚΕ, αλλά αυτό εξυπακούεται…

Βοσκόπουλος - Παππάς

Βοσκόπουλος

Νίκος Παππάς

Από την πρώ­τη κιό­λας μέρα έπια­σε δου­λειά: Αφού προ­σπά­θη­σε ανε­πι­τυ­χώς να περι­κό­ψει παρα­πέ­ρα τις ήδη κου­τσου­ρε­μέ­νες παρο­χές σε είδος ‑ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας κλπ. των εργα­ζό­με­νων (ΣΣ |> από τη μια είχε πάρει τα μέτρα της η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» και από την άλλη τον έκρα­ξαν οι πάντες στη συνε­δρί­α­ση του ΔΣ) ξεκί­νη­σε πρό­γραμ­μα απορ­ρύ­παν­σης, ξηλώ­νο­ντας αφί­σες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ‑με ιδιαί­τε­ρη μανία εκεί­νες του 45ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ -ακό­μη και τις ανα­κοι­νώ­σεις του σωμα­τεί­ου εργα­ζό­με­νων από το ειδι­κό ταμπλό. Και μάλι­στα όταν «εντε­ταλ­μέ­νος» εργα­ζό­με­νος, αρνή­θη­κε να το κάνει δηλώ­νο­ντας αναρ­μο­διό­τη­τα, τη βρώ­μι­κη δου­λειά ανέ­λα­βε ο ίδιος ‑και μάλι­στα προ­κλη­τι­κά και μετά μανίας.

Τα γεγο­νό­τα αυτά, έρχο­νται να προ­στε­θούν στην επί­θε­ση που δέχθη­καν μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από υπο­ψή­φιο δημο­τι­κό σύμ­βου­λο της παρά­τα­ξης του (και φερό­με­νο και ως υπεύ­θυ­νο πολι­τι­σμού!!), έξω από τον κινη­μα­το­γρά­φο ΑΙΟΛΙΑ την ημέ­ρα που ανέ­βαι­νε η αντι­πο­λε­μι­κή παρά­στα­ση «Ο Τζό­νι πήρε το όπλο του», επει­δή δια­κι­νού­σαν τον Ριζο­σπά­στη και εισι­τή­ρια του Φεστιβάλ!

Φυσι­κά τα παρα­πά­νω νέα «ήθη και έθι­μα», που θυμί­ζουν «άλλες επο­χές» δεν μπο­ρού­σαν να μεί­νουν ανα­πά­ντη­τα: ήδη σήμε­ρα 19-Σεπ, που η καρ­διά της ανυ­πό­τα­χτης νεο­λαί­ας χτυ­πά στο πάρ­κο «Αντ. Τρί­τσης», έγι­νε μαζι­κή κινη­το­ποί­η­ση / παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας από τις οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σ’ όλους τους δημο­τι­κούς χώρους (καθα­ριό­τη­τα — πρά­σι­νο, δνση περι­βάλ­λο­ντος δημαρ­χείο κλπ), όπου ξανα­μπή­καν οι αφί­σες, μοι­ρά­στη­κε ανα­κοί­νω­ση-καταγ­γε­λία των ΚΟ Και­σα­ρια­νής του ΚΚΕ και των ΟΒ της ΚΝΕ, δόθη­καν εισι­τή­ρια για το φεστι­βάλ και έγι­νε συζή­τη­ση με τους εργαζόμενους.

Κινητοποίηση_Καισαριανή_ΚΚΕ_Βοσκόπουλος_19-Σεπ-2019

Κινητοποίηση_Καισαριανή_ΚΚΕ_Βοσκόπουλος_19-Σεπ-2019

Κινητοποίηση_Καισαριανή_ΚΚΕ_Βοσκόπουλος_19-Σεπ 2019

 

Παρα­τί­θε­ται στη συνέ­χεια η καταγ­γε­λία των τοπι­κών οργα­νώ­σε­ων του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ

🔻🔻

Καταγγελία ΚΟ Καισαριανής ΚΚΕ ΟΒ ΚΝΕ δημάρχου Βοσκόπουλου 19 Σεπ 2019 top

🔻🔻

Οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις Και­σα­ρια­νής του ΚΚΕ και οι Οργα­νώ­σεις Βάσης της ΚΝΕ καταγ­γέλ­λουν την τακτι­κή της νέας δημο­τι­κής αρχής στο Δήμο Και­σα­ρια­νής και τον Δήμαρ­χο Χρή­στο Βοσκό­που­λο, που επί­μο­να, συστη­μα­τι­κά και με μίσος κατέ­βα­σαν από τα ταμπλό του Δημαρ­χεί­ου τις αφί­σες της ΚΝΕ που προ­πα­γάν­δι­ζαν το Φεστι­βάλ της, το οποίο πραγ­μα­το­ποιεί­ται τις επό­με­νες μέρες.

Το γεγο­νός αυτό έρχε­ται να προ­στε­θεί στην επί­θε­ση που δέχθη­καν μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από υπο­ψή­φιο δημο­τι­κό σύμ­βου­λο της παρά­τα­ξης του κ. Βοσκό­που­λου και φερό­με­νο ως υπεύ­θυ­νο πολι­τι­σμού, έξω από τον κινη­μα­το­γρά­φο ΑΙΟΛΙΑ την ημέ­ρα που ανέ­βαι­νε η αντι­πο­λε­μι­κή παρά­στα­ση «Ο Τζό­νι πήρε το όπλο του», επει­δή δια­κι­νού­σαν τον Ριζο­σπά­στη και εισι­τή­ρια του Φεστιβάλ.

Τους ενο­χλεί ότι η ΚΝΕ συνε­χί­ζει να πραγ­μα­το­ποιεί το μεγα­λύ­τε­ρο πολι­τι­κό και πολι­τι­στι­κό γεγο­νός εδώ και 45 χρό­νια με τερά­στια συμ­με­το­χή από τους εργα­ζό­με­νους και τη νεο­λαία. Η αντι­κο­μου­νι­στι­κή ρητο­ρεία και στά­ση που έδει­ξαν ήδη από τον πρώ­το γύρο των εκλο­γών πάει χέρι χέρι με την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή τους, όπως φάνη­κε από τις πρώ­τες μέρες διοί­κη­σης τους στο δήμο.

Στό­χος τους είναι η επι­βο­λή σιγής νεκρο­τα­φεί­ου σε μια περί­ο­δο που τα λαϊ­κά εργα­τι­κά στρώ­μα­τα δέχο­νται επί­θε­ση από την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ ως συνέ­χεια της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής του ΣΥΡΙΖΑ, πολι­τι­κές που θα υλο­ποι­ή­σει και η νέα διοί­κη­ση του δήμου, εξαρ­γυ­ρώ­νο­ντας την στή­ρι­ξη που της παρεί­χαν όλα τα μνη­μο­νια­κά κόμματα.

Είναι βαθιά γελα­σμέ­νοι, αν νομί­ζουν ότι στην πόλη που είναι ταυ­τι­σμέ­νη με τον αγώ­να των κομ­μου­νι­στών για τα πιο υψη­λά ανθρώ­πι­να ιδα­νι­κό και ποτι­σμέ­νο το χώμα της από το αίμα των 200 εκτε­λε­σμέ­νων κομ­μου­νι­στών, θα βάλουν εμπό­δια στη δρά­ση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

pdf

 

Καταγ­γε­λία ΚΟ Και­σα­ρια­νής ΚΚΕ & ΟΒ ΚΝΕ δημάρ­χου Βοσκό­που­λου 19-Σεπ 2019

Καταγγελία Βοσκόπουλου ΚΟ Καισαριανής του ΚΚΕ και ΟΒ ΚΝΕ


ΣΣ |> Κατά τη διάρ­κεια της κινη­το­ποί­η­σης, ο δήμαρ­χος ήταν “ευγε­νι­κός” και φρα­στι­κά “τα γύρισε” …
«δεν υπάρ­χει καμιά πρό­θε­ση» είπε μετα­ξύ άλλων, «αρκεί να βάζου­με μόνο στα ταμπλό, να μη ρυπαί­νου­με» (sic!)
Αντι­προ­σω­πία με επι­κε­φα­λής τον Θέμη Γκιώ­νη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Ηλία Στα­μέ­λο, επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Και­σα­ρια­νής και πρώ­ην δήμαρ­χο, συνα­ντή­θη­κε μαζί του, εκθέ­το­ντας το ζήτη­μα ‑στην πολι­τι­κή του πλευ­ρά, που είναι και η ουσία.
Ο ίδιος στη συνά­ντη­ση παρα­δέ­χθη­κε ότι με δική του εντο­λή κατέ­βαι­ναν οι αφί­σες λίγο πολύ για λόγους…«προσωπικής αισθητικής!»
Βέβαια, λίγο μετά συνέ­χι­σε στην ίδια τακτι­κή, απει­λώ­ντας εργα­ζό­με­νους ‑μέλη του ΚΚΕ, για την προ­πα­γάν­δι­ση του Φεστι­βάλ και των θέσε­ων του κόμματος.
Η νέα Δημο­τι­κή Αρχή νομί­ζει ότι με τέτοιες πρα­κτι­κές μπο­ρεί να ξεμπερ­δέ­ψει με τους κομ­μου­νι­στές και τη δρά­ση τους στην Καισαριανή.
Προς το παρόν οι αφί­σες είναι στη θέση τους …οψό­με­θα ‑εμείς θα είμα­στε στο πόστο μας με τις κεραί­ες τεντωμένες

Όλοι στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

🔻🔻

Κινητοποίηση_Καισαριανή_ΚΚΕ_Βοσκόπουλος_19-Σεπ-2019

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο