Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κινητοποίηση συνταξιούχων στην Αθήνα για να ζήσουν με αξιοπρέπεια

Με ενός λεπτού σιγή στη μνή­μη του κομ­μου­νι­στή Δια­μα­ντή Μαυ­ρο­δό­γλου ξεκί­νη­σε η κινη­το­ποί­η­ση των συντα­ξιού­χων για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Ενά­ντια στις δια­χρο­νι­κές περι­κο­πές, με ευθύ­νη όλων των κυβερ­νή­σε­ων, που έχουν κάνει τις συντά­ξεις πενι­χρά επι­δό­μα­τα δια­δή­λω­σαν στην Αθή­να οι συντα­ξιού­χοι της Αττικής.

Με συν­θή­μα­τα όπως «Για τους συντα­ξιού­χους δεν υπάρ­χει μια, λεφτά υπάρ­χουν μόνο για την πλου­το­κρα­τία» και «Ανθρώ­πι­νες συντά­ξεις και δωρε­άν Υγεία, την κρί­ση να πλη­ρώ­σει η πλου­το­κρα­τία» οι συντα­ξιού­χοι βγή­καν και πάλι στους δρό­μους ενά­ντια σε όσα τους μαυ­ρί­ζουν τη ζωή και πορεύ­θη­καν από την πλ. Εθνι­κής Αντί­στα­σης στο υπουρ­γείο Οικονομικών.

Εκεί κατήγ­γει­λαν ως «προ­σβλη­τι­κή και απα­ρά­δε­κτη» τη στά­ση του υπουρ­γεί­ου, καθώς δεν υπήρ­χε κανείς υπεύ­θυ­νος για να συνα­ντη­θεί με την αντι­προ­σω­πεία των διαδηλωτών.

Η συγκέ­ντρω­ση στην πλα­τεία Εθνι­κής Αντί­στα­σης ξεκί­νη­σε με ενός λεπτού σιγή στη μνή­μη του Δια­μα­ντή Μαυ­ρο­δό­γλου, χρό­νια προ­έ­δρου της Ομο­σπον­δί­ας Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ, που έφυ­γε πρό­σφα­τα από τη ζωή.

Ο Δήμος Κου­μπού­ρης, πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ, σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων πως «είμα­στε στον δρό­μο για­τί έχου­με προ­βλή­μα­τα που μας φόρ­τω­σαν όλες οι κυβερ­νή­σεις. Μας τσά­κι­σαν τη ζωή μας, τις συντά­ξεις μας, την υγεία μας». Κάλε­σε παράλ­λη­λα σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στην πανελ­λα­δι­κή συγκέ­ντρω­ση στην Αθή­να την Παρα­σκευή 24 Νοέμ­βρη στις 12 μ. στην πλ. Κλαυθμώνος.

Στη συγκέ­ντρω­ση χαι­ρέ­τι­σαν ακό­μα ο Ερμό­λα­ος Λινάρ­δος, γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Πολι­τι­κών Συντα­ξιού­χων Δημο­σί­ου, ο Χρή­στος Κολο­βός, πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Συντα­ξιού­χων ΟΑΕΕ, ο Γιώρ­γος Πεπό­νης, πρό­ε­δρος του Πανελ­λή­νιου Συλ­λό­γου Συντα­ξιού­χων ΕΛΤΑ, ο Τέλης Κάντας, πρό­ε­δρος της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Συντα­ξιού­χων Επι­κου­ρι­κής Ασφά­λι­σης, ο Ανα­γνώ­στης Μουμ­τζής, πρό­ε­δρος των Συντα­ξιού­χων ΝΑΤ, ο Κώστας Τζα­τζά­νης, πρό­ε­δρος των Συντα­ξιού­χων Μηχανικών.

Η συγκέ­ντρω­ση απο­τέ­λε­σε και βήμα κατα­δί­κης της σφα­γής στη Γάζα.

Στην κινη­το­ποί­η­ση παρα­βρέ­θη­καν ο Χρή­στος Κατσώ­της, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βου­λευ­τής, καθώς και αντι­προ­σω­πεία του ΠΑΜΕ.

Επί­σης η Πανελ­λή­νια Ένω­ση Από­στρα­των Πυρο­σβε­στών και η Κίνη­ση Από­στρα­των Αστυνομικών.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο