Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: «Άνοιγμα» τουρισμού με όρους μεγαλοξενοδόχων, μεταφορικών εταιρειών, tour operators και κινδύνους

«Το “άνοιγ­μα” του του­ρι­σμού και των αερο­πο­ρι­κών μετα­φο­ρών γίνε­ται με τους όρους εκεί­νους που επι­βάλ­λουν οι μεγα­λο­ξε­νο­δό­χοι, οι μετα­φο­ρι­κές εται­ρεί­ες και οι tour operators δημιουρ­γώ­ντας μεγά­λη ανη­συ­χία και κιν­δύ­νους στους κατοί­κους των του­ρι­στι­κών περιο­χών, τους εργα­ζο­μέ­νους σε του­ρι­σμό — επι­σι­τι­σμό, αλλά και στους ίδιους τους επι­σκέ­πτες», επι­ση­μαί­νει το ΚΚΕ σε ανα­κοί­νω­ση του.

banner aggoulesΠρο­σθέ­τει, ότι «αυτές τις απαι­τή­σεις υπη­ρέ­τη­σαν όλες οι κυβερ­νή­σεις, χτί­ζο­ντας την ελλη­νι­κή οικο­νο­μία πάνω στα “πήλι­να πόδια” της του­ρι­στι­κής “μονο­καλ­λιέρ­γειας” και θυσιά­ζο­ντας τις παρα­γω­γι­κές δυνα­τό­τη­τες της χώρας και τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων. Ενώ σήμε­ρα η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, που προ­σπα­θεί να καθη­συ­χά­σει το λαό, θέτει σε κίν­δυ­νο και τη δημό­σια υγεία».

«Το ΚΚΕ ήδη από τις 29/5/2020 κατέ­θε­σε ανα­λυ­τι­κές προ­τά­σεις για την επεί­γου­σα λήψη ουσια­στι­κών μέτρων στα νησιά και τις άλλες του­ρι­στι­κές ζώνες. Αυτά τα μέτρα αφο­ρούν τόσο την στε­λέ­χω­ση και τον εξο­πλι­σμό όλων των δημό­σιων δομών υγεί­ας, όσο και τον ουσια­στι­κό προ­λη­πτι­κό έλεγ­χο σε επι­σκέ­πτες, εργα­ζό­με­νους και μόνι­μους κατοί­κους» κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση του κόμματος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο