Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ένα ακόμα ρεσιτάλ υποκρισίας και αποπροσανατολισμού από την κυβέρνηση

Σε ανα­κοί­νω­σή του για τις δηλώ­σεις Μητσο­τά­κη μετά την σύσκε­ψη περί «οπα­δι­κής βίας», το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Ένα ακό­μα ρεσι­τάλ υπο­κρι­σί­ας και απο­προ­σα­να­το­λι­σμού δίνει η κυβέρ­νη­ση με επι­κε­φα­λής τον πρω­θυ­πουρ­γό, όταν προ­βά­λει ότι η δήθεν αντι­με­τώ­πι­ση της “οπα­δι­κής βίας” μπο­ρεί να γίνει με όλους όσοι ενσαρ­κώ­νουν το “ποδό­σφαι­ρο — επι­χεί­ρη­ση”, στο έδα­φος του οποί­ου συγκρο­τού­νται και δρουν επί­ση­μοι και ανε­πί­ση­μοι “οπα­δι­κοί στρα­τοί” για λογα­ρια­σμό επι­χει­ρη­μα­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων. Όταν μάλι­στα οι Ανώ­νυ­μες Εται­ρεί­ες στον αθλη­τι­σμό έχουν ευθύ­νη και για τη δρά­ση φασι­στι­κών ομά­δων, οι οποί­ες με τον μαν­δύα του “οπα­δού” αξιο­ποιούν τους συν­δέ­σμους ως κάλυ­ψη για την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση τους.

Δεν υπάρ­χει μεγα­λύ­τε­ρη από­δει­ξη γι’ αυτό από το γεγο­νός ότι ίδια ή παρό­μοια μέτρα “αυστη­ρο­ποί­η­σης” έχουν κατά και­ρούς εξαγ­γελ­θεί ή και νομο­θε­τη­θεί από όλες τις κυβερ­νή­σεις χωρίς κανέ­να απο­λύ­τως απο­τέ­λε­σμα. Για­τί πολύ απλά δε θιγούν τον πυρή­να του προβλήματος.

Είναι δε εξορ­γι­στι­κό το γεγο­νός ότι σήμε­ρα ο Κ. Μητσο­τά­κης εμφα­νί­στη­κε σαν να μην είδε αυτό που τόσες μέρες βλέ­πει όλος ο ελλη­νι­κός λαός και η νεο­λαία, ότι η δολο­φο­νία του Μιχά­λη Κατσου­ρή ήταν απο­τέ­λε­σμα της εγκλη­μα­τι­κής δρά­σης ομά­δας Κρο­α­τών φασι­στών, οι οποί­οι έδρα­σαν ανε­νό­χλη­τοι μέσα στη χώρα μας, με την ανο­χή του κρα­τι­κού μηχανισμού.

Το ΚΚΕ καλεί τους φιλά­θλους, ιδιαί­τε­ρα όλους όσοι έχουν σχέ­ση με τους οργα­νω­μέ­νους συν­δέ­σμους οπα­δών, να απο­μο­νώ­σουν τους φασί­στες από κάθε σύν­δε­σμο. Να αντι­πα­λέ­ψουν τα νήμα­τα που συν­δέ­ουν τον αθλη­τι­σμό με τα μεγά­λα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμφέροντα».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο