Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού: Δικαίωση για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και όλο τον λαό είναι η απόδοση πολιτικών-ποινικών ευθυνών όπου υπάρχουν

«Ό,τι κι αν λέει ο κ. Μητσο­τά­κης για να δικαιο­λο­γή­σει τα αδι­καιο­λό­γη­τα, τόσο για το έγκλη­μα στα Τέμπη, όσο και για τις προ­σπά­θειες συγκά­λυ­ψής του, τον εκθέ­τει η απα­ρά­δε­κτη στά­ση του κόμ­μα­τός του στην Εξε­τα­στι­κή Επι­τρο­πή και το εσπευ­σμέ­νο κλεί­σι­μό της.Δικαίωση για τα θύμα­τα του εγκλή­μα­τος, όλο τον λαό και τη νεο­λαία, απο­τε­λεί η απο­κά­λυ­ψη όλων των αιτιών που οδή­γη­σαν σε αυτό, η από­δο­ση των ποι­νι­κών και πολι­τι­κών ευθυ­νών όπου υπάρ­χουν και ο αγώ­νας ώστε αυτό το έγκλη­μα πραγ­μα­τι­κά “να μην ξεχα­στεί, να μην παρα­γρα­φεί”. Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περ­νά­ει από το χέρι του σε αυτή την κατεύ­θυν­ση» ανα­φέ­ρει το ΚΚΕ σε σχό­λιό του «για τη συνέ­ντευ­ξη του Κυρ. Μητσο­τά­κη σε τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό και τις ανα­φο­ρές του στο έγκλη­μα στα Τέμπη».

Συγκάλυψη των πολιτικών ευθυνών για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη .

Συνέ­ντευ­ξη εφ’ όλης της ύλης έδω­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός στην τηλε­ό­ρα­ση του «ΣΚΑΪ» το πρωί της Τρί­της, ξεδι­πλώ­νο­ντας όλη την αντι­δρα­στι­κή, αντι­λαϊ­κή και αντερ­γα­τι­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σής του σε μια σει­ρά τομείς που αφο­ρούν τη ζωή του λαού.

Για τα Τέμπη, κατη­γό­ρη­σε κόμ­μα­τα της αντι­πο­λί­τευ­σης ότι προ­σπα­θούν να αξιο­ποι­ή­σουν το θέμα προς όφε­λός τους, ενώ αρνή­θη­κε οποια­δή­πο­τε συγκά­λυ­ψη των υπευ­θύ­νων, παρό­τι η κυβερ­νη­τι­κή πλειο­ψη­φία ήταν αυτή που μέσα σε μία μέρα έκλει­σε τις εργα­σί­ες της Εξε­τα­στι­κής Επι­τρο­πής και αρνή­θη­κε να καλέ­σει επι­πλέ­ον μάρ­τυ­ρες, κρί­σι­μους για τη διε­ρεύ­νη­ση του εγκλή­μα­τος των Τεμπών, όπως απαι­τού­σε το ΚΚΕ. Επι­κα­λού­με­νος τον πραγ­μα­το­γνώ­μο­να της δικαιο­σύ­νης, απέρ­ρι­ψε τις κατη­γο­ρί­ες των οικο­γε­νειών των θυμά­των για το μπά­ζω­μα του τόπου του δυστυ­χή­μα­τος και τις ανα­φο­ρές για ύπαρ­ξη ξυλό­λιου στα εμπο­ρι­κά βαγό­νια, παρό­τι βέβαια η δικαιο­σύ­νη κάλε­σε και δεύ­τε­ρο πραγ­μα­το­γνώ­μο­να για τη διε­ρεύ­νη­ση αυτών των νέων στοιχείων.

Σε μια προ­σπά­θεια να καλύ­ψει τις ευθύ­νες για την πολι­τι­κή εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης του σιδη­ρό­δρο­μου, που απο­τε­λεί και τον καμ­βά πάνω στον οποίο εκδη­λώ­θη­κε το έγκλη­μα στα Τέμπη, κυνι­κά επα­νέ­λα­βε ότι πάντα υπάρ­χει ο παρά­γο­ντας του ανθρώ­πι­νου λάθους, ενώ για τα ανύ­παρ­κτα συστή­μα­τα ασφα­λεί­ας στη χώρα μας, επι­κα­λέ­στη­κε την κατά­στα­ση του σιδη­ρο­δρο­μι­κού δικτύ­ου της Ευρώ­πης, όπου μόνο το 12% των γραμ­μών έχει υπερ­σύγ­χρο­νο σύστη­μα ασφά­λειας. Μόνο που η επί­κλη­ση στην κατά­στα­ση των κρα­τών-μελών της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης αυτό που επι­βε­βαιώ­νει είναι ότι στο έγκλη­μα οι ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις είχαν συνερ­γούς, την ίδια την πολι­τι­κή της ΕΕ καθώς και τα συμ­φέ­ρο­ντα των μεγά­λων εται­ρειών — επεν­δυ­τών στον σιδη­ρό­δρο­μο, που στη λογι­κή κόστους — οφέ­λους δεν δίνουν προ­τε­ραιό­τη­τα στα θέμα­τα ασφά­λειας παρά μόνο στα κέρ­δη τους. Σε ερώ­τη­ση για το αν είναι ασφα­λής σήμε­ρα ο σιδη­ρό­δρο­μος, ήταν ενδει­κτι­κή η απά­ντη­ση του πρω­θυ­πουρ­γού πως «αυτή τη στιγ­μή ο σιδη­ρό­δρο­μος είναι όσο ασφα­λής μπο­ρεί να είναι στο πλαί­σιο των χρό­νιων παθο­γε­νειών του συστή­μα­τος…», ομο­λο­γώ­ντας πως ο κίν­δυ­νος για νέες τρα­γω­δί­ες είναι εδώ!

Ερω­τώ­με­νος για την ακρί­βεια, παρου­σί­α­σε ως σημα­ντι­κές παρεμ­βά­σεις της κυβέρ­νη­σης τα διά­φο­ρα pass, τα καλά­θια του νοι­κο­κυ­ριού που καθό­λου δεν μειώ­νουν τις τιμές και καλ­λιερ­γώ­ντας προσ­δο­κί­ες για το επό­με­νο διά­στη­μα, ανα­φέρ­θη­κε στην αύξη­ση του κατώ­τα­του μισθού που θα ανα­κοι­νω­θεί μέσα στον Μάρ­τιο και θα ισχύ­σει από 1η Απρί­λη, αύξη­ση που εξα­νε­μί­ζε­ται από τα μέσα του μήνα, εξαι­τί­ας του πληθωρισμού.

Ξεκα­θά­ρι­σε, επί­σης, ότι δεν πρό­κει­ται να δοθεί επί­δο­μα για το Πάσχα στα πιο ευά­λω­τα νοι­κο­κυ­ριά, με το πρό­σχη­μα της τήρη­σης του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού, αλλά και των «αυξή­σε­ων στους μισθούς των νοσο­κο­μεια­κών για­τρών» όπως είπε, πιστός στη λογι­κή του διαί­ρει και βασί­λευε και καλ­λιερ­γώ­ντας τον κοι­νω­νι­κό αυτοματισμό.

Για την Υγεία παρου­σί­α­σε ως μεγά­λη τομή τα απο­γευ­μα­τι­νά χει­ρουρ­γεία που ξεκι­νούν σήμε­ρα και ουσια­στι­κά νομι­μο­ποιούν το «φακε­λά­κι», ανα­φέ­ρο­ντας μάλι­στα κυνι­κά ότι «οι χαμέ­νοι από αυτή την υπό­θε­ση είναι οι ιδιω­τι­κοί κλι­νι­κάρ­χες που θα έπρε­πε να παρα­πο­νού­νται για­τί χάνουν πελα­τεία» και όχι οι ασφα­λι­σμέ­νοι και οι ασθε­νείς που καλού­νται να πλη­ρώ­νουν διπλά από την τσέ­πη τους τις βασι­κές υπη­ρε­σί­ες Υγεί­ας. Ανα­πο­δο­γυ­ρί­ζο­ντας την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, παρου­σί­α­σε τα επί πλη­ρω­μή απο­γευ­μα­τι­νά χει­ρουρ­γεία ως «λύση», τη στιγ­μή που ο λαός έχει ανά­γκη από σύγ­χρο­νο, δημό­σιο και δωρε­άν σύστη­μα Υγείας.

Ανα­φέρ­θη­κε στα ιδιω­τι­κά Πανε­πι­στή­μια, με τη γνω­στή χρε­ο­κο­πη­μέ­νη επω­δό ότι «μόνο η Ελλά­δα και η Κού­βα δεν έχουν ιδιω­τι­κά Πανε­πι­στή­μια», ισχυ­ρι­ζό­με­νος ότι η επι­λο­γή αυτή είναι μία «ελεύ­θε­ρη επι­λο­γή» που μπο­ρούν να έχουν όλοι, απο­σιω­πώ­ντας όμως ότι αυτή η επι­λο­γή καθο­ρί­ζε­ται από την τσέ­πη του καθε­νός και όχι από τις ικα­νό­τη­τές του. Ξεκα­θά­ρι­σε ότι η κυβέρ­νη­σή του θα προ­χω­ρή­σει και στην ανα­θε­ώ­ρη­ση του άρθρου 16, ενώ ανα­δει­κνύ­ο­ντας την αγο­ραία αντί­λη­ψη της κυβέρ­νη­σής του για την Ανώ­τα­τη Εκπαί­δευ­ση, έκα­νε λόγο για «επεν­δύ­σεις» από ξένα Πανε­πι­στή­μια, με το άνοιγ­μα παραρ­τη­μά­των, στην Ελλά­δα την οποία θέλει να κατα­στή­σει «περι­φε­ρεια­κό εκπαι­δευ­τι­κό κέντρο».

Τέλος, στην πολι­τι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημεί­ω­σε ότι ο Στ. Κασ­σε­λά­κης πρέ­πει να συμ­μορ­φω­θεί με τον νόμο που είχε ψηφί­σει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρ­νη­ση και απα­γό­ρευε οποια­δή­πο­τε επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα, εκτός συνό­ρων, στους πολιτικούς.

Πηγή: 902.gr

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο