Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ για τους βομβαρδισμούς ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ: Βήμα κλιμάκωσης, απόδειξη για το πόσο επικίνδυνη είναι η ελληνική εμπλοκή

Σε σχό­λιο του για τους βομ­βαρ­δι­σμούς των ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει τις νέες αερο­πο­ρι­κές επι­δρο­μές των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία, που απο­τε­λούν βήμα της κλι­μά­κω­σης και ρίχνουν νέο “λάδι στη φωτιά” του πολέ­μου στη Μέση Ανατολή.

Κανέ­να “δικαί­ω­μα στην αυτο­ά­μυ­να” δεν μπο­ρούν να επι­κα­λού­νται αυτοί που έχουν σπεί­ρει τον όλε­θρο και έχουν κάνει άνω-κάτω την περιο­χή, εδώ και πάνω από 20 χρό­νια, με τους πολέ­μους και τις επεμ­βά­σεις τους, για τον έλεγ­χο των πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κών πηγών και των δρό­μων μετα­φο­ράς, για την αλλα­γή μη αρε­στών σε αυτούς κυβερνήσεων.

Η συγκε­κρι­μέ­νη εξέ­λι­ξη απο­τε­λεί άλλη μια από­δει­ξη για το πόσο επι­κίν­δυ­νη είναι η ελλη­νι­κή εμπλο­κή στους πολε­μι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, με απο­στο­λή φρε­γα­τών, αλλά και με την ανά­λη­ψη της διοί­κη­σης πολε­μι­κών απο­στο­λών. Αυτά τα σχέ­δια πρέ­πει αμέ­σως να εγκαταλειφθούν.»

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΗΠΑ σε ΣΥΡΙΑ & ΙΡΑΚ: Πάνω από 85 χτυ­πή­μα­τα κατά στό­χων ανα­φέ­ρει το αμε­ρι­κα­νι­κό Πεντά­γω­νο _ Μπάι­ντεν: η απά­ντη­ση “θα συνεχιστεί”

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο