Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ-Ελισαίος Βαγενάς: Απαιτείται άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Άμε­ση απε­μπλο­κή της χώρας από τους επι­κίν­δυ­νους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς που εξε­λίσ­σο­νται στην Ουκρα­νία απαι­τεί­ται, για­τί «όσο μπαί­νεις στον λάκ­κο των λεό­ντων τόσο περισ­σό­τε­ρες απώ­λειες θα έχεις», τόνι­σε ο Ελι­σαί­ος Βαγε­νάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώ­ντας στον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό «Ελλά­δα FM 94,3».

Όπως σημεί­ω­σε, οι εξε­λί­ξεις αυτές είναι απόρ­ροια της διά­λυ­σης της ΕΣΣΔ και της καπι­τα­λι­στι­κής παλι­νόρ­θω­σης με τη συγκρό­τη­ση καπι­τα­λι­στι­κών κρα­τών που συμ­με­τέ­χουν στους αντα­γω­νι­σμούς για το μοί­ρα­σμα των δρό­μων Ενέρ­γειας, του ορυ­κτού πλούτου.

Συγκε­κρι­μέ­να, όπως σημεί­ω­σε ο Ελ. Βαγε­νάς, στην επο­χή του μονο­πω­λια­κού καπι­τα­λι­σμού μονο­πω­λια­κοί όμι­λοι παλεύ­ουν για το πώς θα μοι­ρα­στεί η πίτα και έχουν στο πλευ­ρό τους ιμπε­ρια­λι­στι­κές συμ­μα­χί­ες, ενώ οι λαοί πλη­ρώ­νουν τις απώλειες.

Σχε­τι­κά με την εμπλο­κή της Ελλά­δας σε αυτούς τους σχε­δια­σμούς, υπο­γράμ­μι­σε ότι ήδη υπάρ­χει, καθώς από τις αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές βάσεις που υπάρ­χουν στη χώρα περ­νά­νε στρα­τεύ­μα­τα και πυρο­μα­χι­κά, σηκώ­νο­νται αερο­σκά­φη. Ακό­μα, η Ελλά­δα συμ­με­τέ­χει ενερ­γά στην περι­κύ­κλω­ση της Ρωσί­ας με τις περι­πο­λί­ες που εκτε­λεί στον ενα­έ­ριο χώρο πάνω από τα Βαλ­κά­νια και με την απο­στο­λή πολε­μι­κών πλοί­ων στη Μαύ­ρη Θάλασσα.

Συνε­πώς, η Ελλά­δα όχι μόνο είναι εφαλ­τή­ριο πολε­μι­κών ενερ­γειών, αλλά στο­χο­ποιεί­ται κιό­λας σε περί­πτω­ση αντι­ποί­νων, αφού όλες οι ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις έχουν μετα­τρέ­ψει τη χώρα σε εργα­λείο πολέ­μου των ΝΑΤΟικών.

Γι’ αυτό, τόνι­σε, απαι­τεί­ται άμε­σα απε­μπλο­κή της χώρας από τους σχε­δια­σμούς, κλεί­σι­μο των βάσε­ων, να μη στα­λεί κανέ­νας Έλλη­νας στρα­τιώ­της στο εξω­τε­ρι­κό και απε­μπλο­κή από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς οργα­νι­σμούς, με τον λαό νοι­κο­κύ­ρη στον τόπο του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο