Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση υποχρεούται να δώσει σαφείς εξηγήσεις για το περιεχόμενο των συνομιλιών του πρωθυπουργού και υπουργών με την Β. Νούλαντ

«Όσο κι αν η κυβέρ­νη­ση ‑αρκού­με­νη σε ολι­γό­λο­γες ανα­κοι­νώ­σεις- επι­χει­ρεί να κρύ­ψει το ακρι­βές περιε­χό­με­νο των συνο­μι­λιών της υφυ­πουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ, Β. Νού­λαντ, (γνω­στής και για τη δρά­ση της στην Ουκρα­νία), με τον πρω­θυ­πουρ­γό και υπουρ­γούς της κυβέρ­νη­σης, είναι προ­φα­νές ότι οι συζη­τή­σεις αφο­ρούν την περαι­τέ­ρω εμπλο­κή της Ελλά­δας στους αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κούς σχε­δια­σμούς, στο πλαί­σιο του “συντο­νι­σμού των επι­χει­ρή­σε­ων” και του αντα­γω­νι­σμού με τη Ρωσία. Αυτό επι­βε­βαιώ­νε­ται, άλλω­στε, και από την πολύ επι­κίν­δυ­νη από­φα­ση για την απο­στο­λή τμη­μά­των των ελλη­νι­κών ενό­πλων δυνά­με­ων σε χώρες της Ανα­το­λι­κής Ευρώ­πης, στο πλαί­σιο ΝΑΤΟϊ­κών σχη­μα­τι­σμών» ανα­φέ­ρει το ΚΚΕ σε σχό­λιό του.

«Το γεγο­νός ότι, πριν την Ελλά­δα, η Β. Νού­λαντ βρέ­θη­κε στην Τουρ­κία, εγκαι­νιά­ζο­ντας τον Στρα­τη­γι­κό Μηχα­νι­σμό ΗΠΑ-Τουρ­κί­ας, ενώ ακο­λου­θεί επί­σκε­ψή της στην Κύπρο, δημιουρ­γεί ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρες ανη­συ­χί­ες και ερω­τη­μα­τι­κά για το τι κομί­ζει το “ευρω­παϊ­κό τουρ­νέ” της υφυ­πουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ σχε­τι­κά και με τις επι­κίν­δυ­νες διευ­θε­τή­σεις στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο» προ­σθέ­τει το ΚΚΕ και τονί­ζει κατα­λή­γο­ντας στο σχό­λιό του:

«Η “σιγή ιχθύ­ος”, που τηρεί η κυβέρ­νη­ση για αυτές τις συνα­ντή­σεις, δεν θα την απαλ­λά­ξει από την υπο­χρέ­ω­ση να δώσει σαφείς εξη­γή­σεις για το περιε­χό­με­νο των συνομιλιών».

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις

Όπως ανέ­φε­ρε ο πρω­θυ­πουρ­γός σε ανάρ­τη­σή του στο Twitter κατά τη συνά­ντη­ση υπήρ­ξε ενδε­λε­χής ανταλ­λα­γή από­ψε­ων για την Ουκρα­νία και την περιο­χή μας και επα­να­βε­βαιώ­θη­κε το εξαι­ρε­τι­κό επί­πε­δο των διμε­ρών μας σχέ­σε­ων με τις ΗΠΑ.

«Συνα­ντή­θη­κα με την υφυ­πουρ­γό Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ για να συζη­τή­σου­με τις δυνα­τό­τη­τες της περαι­τέ­ρω προ­ώ­θη­σης της ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κής στρα­τη­γι­κής εται­ρι­κής σχέ­σης σε όλους τους τομείς. Είχα­με μια παρα­γω­γι­κή ανταλ­λα­γή από­ψε­ων για την κατά­στα­ση στην Ουκρα­νία μετά τη ρωσι­κή εισβο­λή και τις εξε­λί­ξεις στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο» έγρα­ψε στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο