Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καταδικάζουμε τις δολοφονίες διαδηλωτών — Αλληλεγγύη στο λαϊκό κίνημα και στο Περουάνικο ΚΚ

Ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ

Τις δολο­φο­νί­ες δεκά­δων δια­δη­λω­τών στο Περού κατα­δι­κά­ζει σε ανα­κοί­νω­σή του το Τμή­μα Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ, εκφρά­ζο­ντας την αλλη­λεγ­γύη του στο λαϊ­κό κίνη­μα και στο Περουά­νι­κο ΚΚ.

Στην ανα­κοί­νω­ση επισημαίνεται:

«Οι λαϊ­κές δια­δη­λώ­σεις που ξέσπα­σαν στο Περού μετά την απο­πο­μπή του σοσιαλ­δη­μο­κρά­τη Προ­έ­δρου Πέδρο Καστί­γιο και την αντι­κα­τά­στα­σή του από την αντι­πρό­ε­δρο, Ντί­να Μπο­λουάρ­τε, αντι­με­τω­πί­ζουν τη βάρ­βα­ρη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση των κρα­τι­κών μηχα­νι­σμών κατα­στο­λής και της νέας κυβέρ­νη­σης, που έχει τη στή­ρι­ξη της πλειο­ψη­φί­ας των αστι­κών κομ­μά­των, μετα­ξύ των οποί­ων και του κόμ­μα­τος “Ελεύ­θε­ρο Περού”, από όπου προ­έρ­χε­ται ο Καστίγιο.

Το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει απε­ρί­φρα­στα τις δολο­φο­νί­ες πάνω από 30 δια­δη­λω­τών σε διά­φο­ρες περιο­χές του Περού, καθώς και τους δεκά­δες τραυ­μα­τι­σμούς και τις μαζι­κές συλ­λή­ψεις λαϊ­κών αγωνιστών.

Απαι­τού­με να στα­μα­τή­σει εδώ και τώρα η δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση ενά­ντια στο λαϊ­κό κίνη­μα, να αφε­θούν ελεύ­θε­ροι όλοι οι συλ­λη­φθέ­ντες και να λογο­δο­τή­σουν οι φυσι­κοί και ηθι­κοί αυτουρ­γοί των δολοφονιών.

Το ΚΚΕ εκφρά­ζει τη διε­θνι­στι­κή του αλλη­λεγ­γύη στη Γενι­κή Συνο­μο­σπον­δία Εργα­ζο­μέ­νων του Περού και στο Περουά­νι­κο ΚΚ, που πρω­τα­γω­νι­στούν στους εργα­τι­κούς — λαϊ­κούς αγώνες».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο