Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Να μην καταργηθεί το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους»!

Την κατάρ­γη­ση του προ­γράμ­μα­τος «Άθλη­ση για Όλους» προ­ω­θεί η κυβέρ­νη­ση με επι­στο­λή του υφυ­πουρ­γού Αθλη­τι­σμού, που κοι­νο­ποιεί­ται αυτό το διά­στη­μα προς όλους τους δήμους.

Σε ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το θέμα αναφέρει:

«Η κατάρ­γη­ση του προ­γράμ­μα­τος «Άθλη­ση για Όλους», που κοι­νο­ποιεί­ται αυτό το διά­στη­μα, με επι­στο­λή του υφυ­πουρ­γού Αθλη­τι­σμού σ’ όλους τους δήμους, καταγ­γέλ­λε­ται ως απα­ρά­δε­κτη από τους καθη­γη­τές Φυσι­κής Αγω­γής, τους φορείς τους και τις Σχο­λές Φυσι­κής Αγω­γής και Αθλη­τι­σμού (ΣΕΦΑΑ) της χώρας.

Το πρό­γραμ­μα αυτό δέχθη­κε μεγά­λες περι­κο­πές δια­χρο­νι­κά από τις κυβερ­νή­σεις, με την υπο­βάθ­μι­ση και την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση, με απο­τέ­λε­σμα σήμε­ρα να έχει περά­σει ολο­κλη­ρω­τι­κά στη λογι­κή της αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τας και της επι­βά­ρυν­σης των νοι­κο­κυ­ριών και με ελά­χι­στα ψίχου­λα χρη­μα­το­δό­τη­σης από τη μεριά της ΓΓΑ .Την ίδια στιγ­μή που η Φυσι­κή Αγω­γή εξαγ­γελ­λό­ταν υπο­κρι­τι­κά απ’ όλες τις κυβερ­νή­σεις και του εκλε­κτούς τους στην Τοπι­κή Διοί­κη­ση ως πρό­γραμ­μα πρό­λη­ψης για την προ­στα­σία της υγείας.

Παρ’ όλα αυτά, ικα­νο­ποιού­σε μια ανά­γκη σε οικο­γέ­νειες και σε κοι­νω­νι­κά και οικο­νο­μι­κά ευπα­θείς ομά­δες, που δεν είχαν τη δυνα­τό­τη­τα να πλη­ρώ­νουν στον ιδιω­τι­κό τομέα. Οι δρα­στη­ριό­τη­τες αυτές απα­σχο­λού­σαν χιλιά­δες άνερ­γους γυμνα­στές, με τις σχέ­σεις εργα­σί­ας χρό­νο με το χρό­νο να επι­δει­νώ­νο­νται, με απο­κο­ρύ­φω­μα την επαί­σχυ­ντη “πλη­ρω­μή με το αντί­τι­μο”, “με το κεφά­λι” δηλα­δή των συμ­με­τε­χό­ντων, που καθιε­ρώ­θη­κε επί κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ, με ό,τι σήμαι­νε αυτό για το μισθό των εργαζομένων.

Η συμ­με­το­χή στα προ­γράμ­μα­τα αυτά, παρ’ όλες τις δυσκο­λί­ες και τα προ­βλή­μα­τα που υπήρ­χαν, λει­τουρ­γού­σε ευερ­γε­τι­κά για την ψυχο­κι­νη­τι­κή ισορ­ρο­πία του ατό­μου και προ­στά­τευε από χρό­νιες σωμα­τι­κές, νοη­τι­κές και ψυχι­κές ασθένειες.

Η ολι­κή απο­χώ­ρη­ση της ΓΓΑ από το πρό­γραμ­μα «Άθλη­ση για Όλους» έρχε­ται σε μια στιγ­μή που η οικο­νο­μι­κή κατά­στα­ση της πλειο­ψη­φί­ας του ελλη­νι­κού λαού είναι τρα­γι­κή, ύστε­ρα από δέκα χρό­νια κρί­σης και δύο χρό­νια παν­δη­μί­ας. Σημα­το­δο­τεί όχι μόνο το μηδε­νι­σμό της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης στους δήμους, άλλα και τη συνο­λι­κή ανα­τρο­πή των εργα­σια­κών σχέ­σε­ων στο χώρο των γυμνα­στών, σε συν­δυα­σμό με την πιστο­ποί­η­ση των από­φοι­των των ΙΕΚ και των κολε­γί­ων, που ήδη πέρα­σε η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ.

Τα παρα­πά­νω απο­τε­λούν τρα­νή επι­βε­βαί­ω­ση ότι η σωμα­τι­κή άσκη­ση, η ενα­σχό­λη­ση μ’ ένα άθλη­μα απο­τε­λούν πολυ­τέ­λεια για την πλειο­ψη­φία του λαού μας και ιδιαί­τε­ρα της νεο­λαί­ας. Οδη­γός και εδώ για την κυβέρ­νη­ση είναι η εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της ανά­γκης του λαού για άσκηση.

Οι αντι­δρά­σεις του αθλη­τι­κού κόσμου, των γυμνα­στών και των φορέ­ων τους, που ζητούν την άμε­ση επα­να­φο­ρά και ανα­βάθ­μι­ση του προ­γράμ­μα­τος, είναι δικαιο­λο­γη­μέ­νες. Το ΚΚΕ απαι­τεί να παρ­θεί πίσω αυτή η κατά­πτυ­στη από­φα­ση και καλεί τους εργα­ζό­με­νους, τους γονείς και τη νεο­λαία να την αντιπαλέψουν».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο