Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Οι συνεδριάσεις δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων να γίνονται δια ζώσης και να επιτρέπεται η συμμετοχή του λαού

Σε ανα­κοί­νω­σή του το Τμή­μα Τοπι­κής Διοί­κη­σης της ΚΕ του ΚΚΕ για τον τρό­πο συνε­δρί­α­σης των Δημο­τι­κών Συμ­βου­λί­ων σημειώνει:

«Στο άρθρο 11 του Σχε­δί­ου Νόμου του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών δίνε­ται η δυνα­τό­τη­τα μία φορά το μήνα τα δημο­τι­κά και περι­φε­ρεια­κά συμ­βού­λια να συνε­δριά­ζουν με τηλε­διά­σκε­ψη ή με μει­κτό τρό­πο (δια ζώσης και τηλε­διά­σκε­ψη), χωρίς μάλι­στα να συντρέ­χει και να ανα­φέ­ρε­ται κάποιος ιδιαί­τε­ρος λόγος.

Επι­πλέ­ον, δια­τη­ρεί­ται η δυνα­τό­τη­τα με από­φα­ση των 3/5 του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου, της πλειο­ψη­φί­ας δηλα­δή που δίνει στη δημο­τι­κή αρχή ο νέος καλ­πο­νο­θευ­τι­κός νόμος, να γίνο­νται οι συνε­δριά­σεις ακό­μη και “κεκλει­σμέ­νων των θυρών”.

Ποια η σκο­πι­μό­τη­τα αυτών των δια­τά­ξε­ων, εάν όχι ο φόβος για τη λαϊ­κή ενη­μέ­ρω­ση και παρέμβαση;

Το ΚΚΕ είναι αντί­θε­το με τις υπό ψήφι­ση δια­τά­ξεις. Θα τις κατα­ψη­φί­σει. Στό­χο έχουν να απο­στει­ρώ­σουν ακό­μα περισ­σό­τε­ρο τα δημο­τι­κά και περι­φε­ρεια­κά συμ­βού­λια από τις εργα­τι­κές-λαϊ­κές διεκδικήσεις.

Είναι συνέ­χεια προη­γού­με­νων δια­τά­ξε­ων, όπως αυτή που ψήφι­σε το προη­γού­με­νο διά­στη­μα η κυβέρ­νη­ση με την οποία έμπαι­ναν εμπό­δια στις δημο­τι­κές παρα­τά­ξεις της αντι­πο­λί­τευ­σης να θέτουν ζητή­μα­τα εκτός ημε­ρή­σιας διάταξης.

Απαι­τού­με οι συνε­δριά­σεις δημο­τι­κών και περι­φε­ρεια­κών συμ­βου­λί­ων να γίνο­νται δια ζώσης σε κατάλ­λη­λους χώρους και σε ώρες που να επι­τρέ­πουν την ενη­μέ­ρω­ση και συμ­με­το­χή του λαού, την παρέμ­βα­ση σωμα­τεί­ων, φορέ­ων και συλλόγων».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο