Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άγκυρα: Χαιρετισμός του ΚΚΕ στην μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚ Τουρκίας

Αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ πήρε μέρος στην μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση που διορ­γά­νω­σε το ΚΚ Τουρ­κί­ας την Κυρια­κή 9 Απρί­λη στην Άγκυ­ρα, μπρο­στά στις βου­λευ­τι­κές και προ­ε­δρι­κές εκλο­γές που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν στην Τουρ­κία στις 14 Μάη.

«Καλή δύνα­μη στον αγώ­νας σας! Ζήτω το ΚΚΤ και το ΚΚΕ! Ζήτω ο Προ­λε­τα­ρια­κός Διε­θνι­σμός», τόνι­σε στον χαι­ρε­τι­σμό που απεύ­θυ­νε ο Θανά­σης Παφί­λης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βου­λευ­τής και επι­κε­φα­λής του ψηφο­δελ­τί­ου επι­κρα­τεί­ας του Κόμματος.

Παρα­θέ­του­με τον χαι­ρε­τι­σμό του Θ. Παφίλη:

«Αγα­πη­τοί φίλοι και φίλες, σύντρο­φοι και συντρόφισσες,

Απευ­θύ­νου­με θερ­μό, συντρο­φι­κό, αγω­νι­στι­κό χαι­ρε­τι­σμό εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚ Ελλά­δας στα μέλη και στα στε­λέ­χη, στους φίλους του ΚΚ Τουρκίας.

Ευχα­ρι­στού­με την ΚΕ του κόμ­μα­τός σας για την πρό­σκλη­ση και μπο­ρού­με να πού­με πως και πάλι η ζωή τα έφε­ρε έτσι που μαζί Τούρ­κοι και Έλλη­νες κομ­μου­νι­στές δίνου­με την ίδια περί­ο­δο μια σημα­ντι­κή εκλο­γι­κή μάχη το Μάη, μιας και οι εκλο­γές στις δύο χώρες μας διε­ξά­γο­νται με μόλις μια βδο­μά­δα διαφορά.

Τι σημαί­νει, όμως, η ψήφος στους κομ­μου­νι­στές στις σημε­ρι­νές συν­θή­κες, όπου το κεφά­λαιο εντεί­νει την εκμε­τάλ­λευ­ση, όπου σπρώ­χνει τους λαούς στο σφα­γείο του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου, όπως είναι αυτός ο πόλε­μος που έχει ξεσπά­σει στην Ουκρα­νία, ανά­με­σα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και την καπι­τα­λι­στι­κή Ρωσία και τους συμ­μά­χους της;

Ψήφος στους κομ­μου­νι­στές τόσο στην Τουρ­κία, όσο και στην Ελλά­δα, σημαί­νει ψήφο ενά­ντια στην ακρί­βεια, στον πλη­θω­ρι­σμό που κατα­τρώ­ει το λαϊ­κό εισόδημα,

Σημαί­νει ψήφο ενά­ντια στις αντι­δρα­στι­κές πολι­τι­κές που εφάρ­μο­σαν οι αντι­λαϊ­κές δεξιές κυβερ­νή­σεις και ταυ­τό­χρο­να ψήφος κατα­δί­κης των αυτα­πα­τών που σπέρ­νουν τα σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κά κόμ­μα­τα, ότι δήθεν αυτό το βάρ­βα­ρο σύστη­μα μπο­ρεί να αλλά­ξει, να εξανθρωπιστεί,

Ψήφος στους κομ­μου­νι­στές είναι ψήφος ενά­ντια στις ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις, ενά­ντια στις μειώ­σεις των μισθών, των συντά­ξε­ων, της εξά­λει­ψης των κοι­νω­νι­κών κατακτήσεων,

Ψήφος στους κομ­μου­νι­στές είναι ψήφος ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, ενά­ντια στις αμε­ρι­κά­νι­κες βάσεις, ενά­ντια στα πυρη­νι­κά όπλα, ενά­ντια στο ΝΑΤΟ και κάθε άλλη ιμπε­ρια­λι­στι­κή συμμαχία.

Η ψήφος στους κομ­μου­νι­στές είναι ψήφος ενά­ντια σε όλα αυτά που εφαρ­μό­ζουν τόσο οι δεξιές, όσο και οι σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κές αντι­λαϊ­κές κυβερνήσεις.

Συντρό­φισ­σες και σύντρο­φοι, πριν μερι­κά χρό­νια και εδώ στην Τουρ­κία είχαν δια­δο­θεί οι φήμες πως στην Ελλά­δα η εκλο­γι­κή νίκη του “αρι­στε­ρού” ΣΥΡΙΖΑ θα άλλα­ζε δήθεν τα πράγ­μα­τα για το λαό προς το καλύ­τε­ρο. Η ζωή, όμως, όπως είχε προει­δο­ποι­ή­σει το ΚΚΕ, τους διέ­ψευ­σε πανη­γυ­ρι­κά. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρ­νη­ση ψήφι­σε και εφάρ­μο­σε ένα “βου­νό” από νέους αντι­λαϊ­κούς νόμους, που φόρ­τω­σε στις πλά­τες του λαού και επι­πλέ­ον προ­χώ­ρη­σε σε συμ­φω­νία για γιγά­ντω­ση των αμε­ρι­κά­νι­κων βάσε­ων στην Ελλά­δα. Κι έπει­τα παρέ­δω­σε τη “σκυ­τά­λη” των αντι­λαϊ­κών κυβερ­νη­τι­κών μέτρων στο δεξιό κόμ­μα της ΝΔ. Στη χώρα μας δοκι­μά­στη­καν κάθε είδους κυβερ­νή­σεις: δεξιές, συνερ­γα­σί­ας της δεξιάς με το κέντρο, της αρι­στε­ράς με τη δεξιά κι όλες τους φόρ­τω­σαν νέα βάρη στις πλά­τες του λαού!

Φτά­νει πια!

Η λύση για το λαό δεν είναι αλλά­ζει κάθε τόσο το “μηχα­νο­δη­γό” του “τραί­νου”, αλλά να αλλά­ξει τις “ράγες” πάνω στις οποί­ες κινεί­ται η χώρα μας.

Αυτό ανά­δει­ξε το ΚΚΕ και κατά τη διάρ­κεια των πρό­σφα­των πρω­το­φα­νών δια­δη­λώ­σε­ων που έγι­ναν σε όλη την Ελλά­δα πριν λίγες βδο­μά­δες, όταν 57 άνθρω­ποι, κυρί­ως νέα παι­διά, φοι­τη­τές, σκο­τώ­θη­καν στη σύγκρου­ση τραί­νων. Τόσο οι κομ­μου­νι­στές συν­δι­κα­λι­στές, όσο και οι κομ­μου­νι­στές βου­λευ­τές είχαν προει­δο­ποι­ή­σει για το έγκλη­μα, για την έλλει­ψη στοι­χειω­δών μέτρων ασφα­λεί­ας, εξαι­τί­ας της εγκλη­μα­τι­κής πολι­τι­κής του αστι­κού κρά­τους προς όφε­λος του καπι­τα­λι­στι­κού κέρ­δους. Ανα­δεί­ξα­με στο λαό πως πλέ­ον τα πράγ­μα­τα έχουν φτά­σει στο σημείο που πρέ­πει να επι­λέ­ξει τις ζωές μας ή τα κέρ­δη τους;

Ώστε οι λαοί:

- να μην θάβο­νται κάτω από τα συντρίμ­μια όταν γίνο­νται σεισμοί.

-να μην καί­γο­νται όταν πιά­νουν φωτιές,

- να μην πνί­γο­νται όταν γίνο­νται πλημμύρες,

Και με την ευκαι­ρία και από αυτό το βήμα επι­τρέψ­τε μας να εκφρά­σου­με για άλλη μια φορά τη συμπά­θεια και την αλλη­λεγ­γύη των κομ­μου­νι­στών και όλου του λαού της Ελλά­δας στους σει­σμό­πλη­κτους της χώρας σας. Ένα πρω­τό­γνω­ρο “κύμα” αλλη­λεγ­γύ­ης απλώ­θη­κε σε όλη την Ελλά­δα, εκφρά­ζο­ντας τη γνή­σια, τη λαϊ­κή θέλη­ση για τη βοή­θεια στο γεί­το­να λαό της Τουρ­κί­ας, που χτυ­πή­θη­κε από το σει­σμό. Σ’ αυτό το “κύμα” αλλη­λεγ­γύ­ης πρω­το­στά­τη­σε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Πλή­θος δρα­στη­ριο­τή­των έδει­ξε πως οι δύο λαοί, της Ελλά­δας και της Τουρ­κί­ας, δεν έχουν τίπο­τα να χωρί­σουν, μπο­ρούν και πρέ­πει να ζήσουν ειρη­νι­κά, κι αυτό μπο­ρεί να γίνει βγά­ζο­ντας από τη μέση όλα εκεί­να τα συμ­φέ­ρο­ντα των αστι­κών τάξε­ων, των ιμπε­ρια­λι­στι­κών δυνά­με­ων, που διαρ­κώς εμπο­δί­ζουν κάτι τέτοιο.

Σύντρο­φοι, οι κομ­μου­νι­στές και στις δύο χώρες έχου­με την ίδια “θετι­κή ατζέ­ντα”, εκεί­νη που πραγ­μα­τι­κά μπο­ρεί να κάνει τη δια­φο­ρά για τους λαούς:

Αγω­νι­ζό­μα­στε για μια κοι­νω­νία χωρίς την εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από άνθρωπο

Οργα­νω­μέ­νη έτσι, που θα καλύ­πτει τις σύγ­χρο­νες λαϊ­κές ανά­γκες και όχι τα κέρ­δη των καπιταλιστών

Μια τέτοια κοι­νω­νία, του σοσια­λι­σμού – κομ­μου­νι­σμού, απαι­τεί την κοι­νω­νι­κο­ποί­η­ση των μέσων παρα­γω­γής, τον κεντρι­κό επι­στη­μο­νι­κό σχε­δια­σμό της οικο­νο­μί­ας, τον εργα­τι­κό έλεγχο.

Γνω­ρί­ζου­με πολύ καλά πως η κοι­νω­νία αυτή δεν μπο­ρεί να κατα­κτη­θεί μια κι έξω και με μια ψήφο στις εκλο­γές, ότι θα χρεια­στούν σκλη­ροί αγώ­νες για να “γυρί­σει ο τρο­χός της Ιστο­ρί­ας”, αλλά ταυ­τό­χρο­να γνω­ρί­ζου­με πως και η ψήφος τον προ­σε­χή Μάη μπο­ρεί να δυνα­μώ­σει τα ΚΚ και το εργα­τι­κό κίνη­μα στις δύο χώρες μας, να ανοί­ξει έναν νέο κι ελπι­δο­φό­ρο δρό­μο, για να ανα­τρέ­ψου­με το σημε­ρι­νό αρνη­τι­κό συσχε­τι­σμό δύνα­μης, ώστε τα αστι­κά κόμ­μα­τα και “τα αφε­ντι­κά τους να νιώ­σουν την ανά­σα μας”!

Μόνο ο λαός μπο­ρεί να σώσει το λαό, στο δρό­μο της ανα­τρο­πής με ισχυ­ρό ΚΚ, όπως λέει το εκλο­γι­κό σύν­θη­μα του ΚΚΕ !

Η εργα­τι­κή τάξη της Τουρ­κί­ας έχει το ΚΚ Τουρ­κί­ας, το δικό της κόμ­μα και αυτό καλεί­ται να ψηφί­σει στις εκλογές.

Οι λαοί χρεια­ζό­μα­στε σήμε­ρα ισχυ­ρό ΚΚ στην Τουρ­κία, ισχυ­ρό ΚΚ στην Ελλά­δα, σε κάθε χώρο δου­λιάς, στα συν­δι­κά­τα, σε κάθε λαϊ­κή γει­το­νιά και στις εκλο­γές του Μάη, ώστε “να τα αλλά­ξου­με όλα!”

Καλή δύνα­μη στον αγώ­νας σας! Ζήτω το ΚΚΤ και το ΚΚΕ! Ζήτω ο Προ­λε­τα­ρια­κός Διε­θνι­σμός».

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο