Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ _ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Μεγάλο πολιτικό άνοιγμα για να εκφραστεί η μέγιστη αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Οι Οργα­νώ­σεις της ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ πραγ­μα­το­ποιούν ένα πλα­τύ πολι­τι­κό άνοιγ­μα με εκδη­λώ­σεις, συσκέ­ψεις, περιο­δεί­ες και εξορ­μή­σεις, καλώ­ντας τους εργα­ζό­με­νους, τη νεο­λαία, τις γυναί­κες, τους συντα­ξιού­χους και τους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους στην Αττι­κή να εκφρά­σουν τη μαζι­κή αλλη­λεγ­γύη στον παλαι­στι­νια­κό λαό, με τίτλο: «Λευ­τε­ριά στην Παλαι­στί­νη — Καμία εμπλο­κή της Ελλά­δας στο μακε­λειό — Καμία στή­ρι­ξη και διευ­κό­λυν­ση σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ».

Αξιο­ποιώ­ντας την ανα­κοί­νω­ση του Κόμ­μα­τος, με αφί­σες και πανό στέλ­νουν αγω­νι­στι­κό μήνυ­μα στους χώρους δου­λειάς, εκπαί­δευ­σης και κατάρ­τι­σης, σε γει­το­νιές και συνοι­κί­ες όλης της Αττι­κής, στις δομές υγεί­ας και άλλου.

Ταυ­τό­χρο­να, οι δυνά­μεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πρω­το­στα­τούν στα Συν­δι­κά­τα, στους συλ­λό­γους και τους μαζι­κούς φορείς για να γίνει υπό­θε­ση του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος η αλλη­λεγ­γύη στους λαούς και να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας για καμιά συμ­με­το­χή της χώρας μας στο μακελειό.

Για να δοθεί έτσι ηχη­ρή απά­ντη­ση στην προ­κλη­τι­κή προ­πα­γάν­δα κυβέρ­νη­σης — ΝΑΤΟ — ΕΕ με την οποία έχουν ταχτεί όλα τα συστη­μι­κά κόμ­μα­τα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Ελ. Λύση και από κοντά και οι φασίστες.

Με βάση τα παρα­πά­νω, τα μέλη του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ θέτουν στο επί­κε­ντρο της συζή­τη­σης αλλά και της διεκδίκησης:

  • - Την εκπλή­ρω­ση του δικαιώ­μα­τος του παλαι­στι­νια­κού λαού να ζει σε πατρί­δα ελεύ­θε­ρη και ανε­ξάρ­τη­τη στα σύνο­ρα του 1967, με πρω­τεύ­ου­σα την Ανατ. Ιερου­σα­λήμ, χωρίς κατο­χή και κατο­χι­κά στρα­τεύ­μα­τα, νοι­κο­κύ­ρης στον τόπο του, δια­μορ­φώ­νο­ντας τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις για να απε­λευ­θε­ρω­θεί συνο­λι­κά από την καπι­τα­λι­στι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση, όπως κάθε λαός.
  • - Επι­στρο­φή όλων των Παλαι­στί­νιων προ­σφύ­γων στις εστί­ες τους, με βάση τις σχε­τι­κές απο­φά­σεις του ΟΗΕ.
  • - Άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των Παλαι­στί­νιων και άλλων πολι­τι­κών κρα­του­μέ­νων που κρα­τού­νται στις ισραη­λι­νές φυλακές.
  • - Να απο­συρ­θεί η φρε­γά­τα «Ψαρά» από την περιο­χή και να μην αντι­κα­τα­στα­θεί από άλλο πολε­μι­κό πλοίο και να παύ­σει κάθε διευ­κό­λυν­ση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
  • - Καμιά αξιο­ποί­η­ση της 112 Πτέ­ρυ­γας Μάχης στην Ελευ­σί­να για τα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
  • - Να στα­μα­τή­σει κάθε οικο­νο­μι­κή — πολι­τι­κή — στρα­τιω­τι­κή συνερ­γα­σία με το κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ και να προ­χω­ρή­σει η ανα­γνώ­ρι­ση του παλαι­στι­νια­κού κρά­τους, στη βάση της ομό­φω­νης από­φα­σης του Ελλη­νι­κού Κοινοβουλίου.

Πάντα στη σωστή πλευρά!

Εκδηλώσεις

  • Πέμ­πτη 26 Οκτώβρη
  • – Στις 6.30 μ.μ. οι ΚΟ Περι­στε­ρί­ου, καλούν σε εκδή­λω­ση στο ΚΥΒΕ Περι­στε­ρί­ου (Εθν. Μακα­ρί­ου και Κηφι­σού). Θα μιλή­σει ο Κώστας Παπα­δά­κης, ευρω­βου­λευ­τής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • – Στις 6.30 μ.μ. οι ΚΟ Πλη­ρο­φο­ρι­κής, καλούν σε εκδή­λω­ση – συζή­τη­ση στο café της «Σύγ­χρο­νης Επο­χής» (Μαυ­ρο­κορ­δά­του 3). Θα μιλή­σει ο Γρη­γό­ρης Λιο­νής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • – Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Αιγά­λεω, καλούν σε εκδή­λω­ση στο Πνευ­μα­τι­κό Κέντρο «Γιάν­νης Ρίτσος» (Κου­ντου­ριώ­του 22). Θα μιλή­σει η Βιβή Δάγκα, βου­λευ­τής Δυτι­κού Τομέα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Σάβ­βα­το 28 Οκτώβρη

– Στις 6.30 μ.μ. οι ΚΟ Νέας Μάκρης — Μαρα­θώ­να καλούν σε εκδή­λω­ση στην αίθου­σα «Βασί­λης Ρώτας» στην πλα­τεία Ν. Μάκρης. Θα μιλή­σει η Αλέ­κα Παπα­ρή­γα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Τετάρ­τη 1η Νοέμβρη

– Στις 8 μ.μ.  οι ΚΟ Αγί­ων Αναρ­γύ­ρων — Καμα­τε­ρού καλούν σε εκδή­λω­ση στο Β’ ΚΑΠΗ Αγί­ων Αναρ­γύ­ρων (Πλα­πού­τα 2). Θα μιλή­σει η Βιβή Δάγκα, βου­λευ­τής Δυτι­κού Τομέα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Πέμ­πτη 2 Νοέμβρη

– Στις 7 μ.μ. η ΤΟ Κατα­σκευών της ΚΟΑ καλεί σε εκδή­λω­ση στην αίθου­σα του Συν­δι­κά­του Οικο­δό­μων Αθή­νας (Βεραν­ζέ­ρου 1, πλα­τεία Κάνιγ­γος). Θα μιλή­σει ο Μάκης Παπα­δό­που­λος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Παρα­σκευή 3 Νοέμβρη
  • – Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ 4ου Δια­με­ρί­σμα­τος Αθή­νας καλούν σε εκδή­λω­ση στα Σεπό­λια, στην αίθου­σα της 4ης Δημο­τι­κής Κοι­νό­τη­τας. Θα μιλή­σει ο Κώστας Παπα­δά­κης, ευρω­βου­λευ­τής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • – Στις 7  μ.μ. οι ΚΟ 5ου Δια­με­ρί­σμα­τος Αθή­νας καλούν σε εκδή­λω­ση στο θέα­τρο Εκστάν. Θα μιλή­σει ο Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου, ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ.

Συσκέψεις

  • Δευ­τέ­ρα 30 Οκτώβρη

– Στις 8 μ.μ. η ΚΟ Κέντρου Ηλιού­πο­λης, καλεί σε σύσκε­ψη στο Ανα­ψυ­κτή­ριο, στο Άλσος «Δ. Κιντής».

  • Πέμ­πτη 2 Νοέμβρη

– Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟ Αγί­ας Μαρί­νας Ηλιού­πο­λης, καλεί σε σύσκε­ψη στο καφέ «Weekend», στην πλα­τεία Ανεξαρτησίας.

  • Σάβ­βα­το 4 Νοέμβρη

– Στις 7.30 μ.μ. η εδα­φι­κή ΟΒ Ηλιού­πο­λης της ΚΝΕ, καλεί σε σύσκε­ψη στο cafe — bar «Αντί­κα» (Λεω­φό­ρος Σ. Βενι­ζέ­λου 59).

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο