Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Κλασική περίπτωση» οργανωμένου σχεδίου κυβέρνησης και ΕΛΑΣ να διαλύσουν το μεγάλο συλλαλητήριο (ΦΩΤΟ)

Την ώρα που μέσα στο κοι­νο­βού­λιο συζη­τιώ­ταν το άθλιο χου­ντι­κό νομο­σχέ­διο απα­γό­ρευ­σης των δια­δη­λώ­σε­ων, στη πλα­τεία Συντάγ­μα­τος η αστυ­νο­μία αξιο­ποιώ­ντας τους γνω­στούς αγνώ­στους, επι­τέ­θη­κε απρό­κλη­τα στους δια­δη­λω­τές σε μια επί­δει­ξη πυγ­μής και προ­σπά­θειας να δια­λύ­σει τη συγκέ­ντρω­ση. Σχέ­διο που δεν πέρα­σε. Οι δια­δη­λω­τές παρέ­μει­ναν στο Σύνταγ­μα και έδω­σαν οργα­νω­μέ­νη απά­ντη­ση ότι αυτό το νομο­σχέ­διο θα μεί­νει στα χαρτιά.

syllalitirio42

«Κλα­σι­κή περί­πτω­ση» οργα­νω­μέ­νου σχε­δί­ου κυβέρ­νη­σης και Αστυ­νο­μί­ας να δια­λύ­σει τη μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση των εργα­τι­κών συν­δι­κά­των, των ομο­σπον­διών, των σωμα­τεί­ων και των μαζι­κών φορέ­ων κατήγ­γει­λε από τη Βου­λή ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ, Θανά­σης Παφίλης.

Χαρα­κτή­ρι­σε τα επει­σό­δια που προ­κά­λε­σαν οι γνω­στοί προ­βο­κα­τό­ρι­κοι μηχα­νι­σμοί σαν ζωντα­νή από­δει­ξη για τις επι­πτώ­σεις του συγκε­κρι­μέ­νου νομο­σχε­δί­ου που φέρ­νει η κυβέρ­νη­ση, καθώς οι ομά­δες αυτές σπρώ­χτη­καν από την Αστυ­νο­μία πάνω στους δια­δη­λω­τές με διπλό στό­χο, να δια­λύ­σουν το μαζι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο κατα­δί­κης του νομο­σχε­δί­ου και να δώσουν στην κυβέρ­νη­ση τα γνω­στά επι­χει­ρή­μα­τα συκο­φά­ντη­σης των εργα­τι­κών — λαϊ­κών αγώ­νων.

Προκλητικός ο Χρυσοχοΐδης

Απα­ντώ­ντας ο Μιχά­λης Χρυ­σο­χο­ΐ­δης στη Βου­λή, υπο­στη­ρι­ξε ότι «δολο­φό­νοι και τρα­μπού­κοι πέτα­ξαν μολό­τοφ ενα­ντί­ον των αστυ­νο­μι­κών με σκο­πό να τους σκο­τώ­σουν» και έδει­ξε ως υπεύ­θυ­νους για τα επει­σό­δια τους δια­δη­λω­τές. «Έπε­σαν με μολό­τοφ να κάνουν αστυ­νο­μι­κούς, να σκο­τώ­σουν αστυ­νο­μι­κούς», ισχυ­ρί­στη­κε μετα­ξύ άλλων ο υπουργός.

syllalitirio30 syllalitirio31 syllalitirio32 syllalitirio33 syllalitirio34 syllalitirio35

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο