Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Καλεί στην απεργία της 26ης Νοέμβρη

Με το σύν­θη­μα «Στη ζωή μας δεν χωρά άλλη ανα­μο­νή! Οργά­νω­ση και αγώ­νας για την ανα­τρο­πή!», η ΚΝΕ καλεί σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στην απερ­γία της 26ης Νοέμ­βρη.

«Προετοιμάζουμε αποφασιστικά την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 26 Νοέμβρη!
Τώρα είναι η στιγμή που “η φωνή κάτω από τη μάσκα” πρέπει να ακουστεί πιο δυνατά, πιο μαζικά, πιο μαχητικά.
Είναι η στιγμή που οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι χρειάζεται να βγουν στο προσκήνιο για την προστασία της υγείας, του μισθού και των δικαιωμάτων τους!»
,

ΚΝΕ Καλεί στην απεργία της 26ης Νοέμβρη

Απερ­γία της 26ης Νοέμβρη

…σημειώ­νει και απαι­τεί:

  • Να επι­τα­χτούν άμε­σα τα χει­ρουρ­γεία, οι κλί­νες ΜΕΘ, τα κρε­βά­τια, τα δια­γνω­στι­κά και τα εργα­στη­ρια­κά κέντρα των ιδιω­τι­κών νοσο­κο­μεί­ων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώ­τες για­τρούς. Να ανοί­ξουν τα νοσο­κο­μεία που έκλει­σαν τα τελευ­ταία χρόνια.
  • Άμε­ση ενί­σχυ­ση του υγειο­νο­μι­κού προ­σω­πι­κού με μαζι­κές προ­σλή­ψεις για­τρών όλων των ειδι­κο­τή­των, με νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό. Μονι­μο­ποί­η­ση όλων των συμ­βα­σιού­χων και των επι­κου­ρι­κών στην Υγεία. Άμε­ση ενί­σχυ­ση με μέσα ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας, για να μη νοσή­σουν, με υλι­κά και υπο­δο­μές για να πολε­μή­σουν. Έντα­ξη όλων των υγειο­νο­μι­κών στα ΒΑΕ.
  • Πύκνω­ση δρο­μο­λο­γί­ων και προ­σλή­ψεις προ­σω­πι­κού στις αστι­κές συγκοι­νω­νί­ες.
  • Προσλή­ψεις καθα­ρι­στριών για τα σχο­λεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθη­τές. Να δοθούν δωρε­άν όλα τα ανα­γκαία για την τηλεκ­παί­δευ­ση και δωρεάν.
  • Έκτα­κτο Επί­δο­μα ανερ­γί­ας σε όλους τους ανέρ­γους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να θεω­ρη­θούν άκυ­ρες οι απο­λύ­σεις που έγι­ναν και όλες οι αρνη­τι­κές μετα­βο­λές στους εργαζόμενους.
  • Το Δώρο Χρι­στου­γέν­νων να δοθεί στο ακέ­ραιο και στην ώρα του. Καμιά από­λυ­ση, καμιά περι­κο­πή εργα­σια­κών δικαιω­μά­των. Οι εργα­ζό­με­νοι να δώσουν μάχη για το δικαί­ω­μά τους.
  • Για όσο διά­στη­μα διαρ­κούν τα περιο­ρι­στι­κά μέτρα και η απα­γό­ρευ­ση, να υπάρ­χει απαλ­λα­γή από τις χρε­ώ­σεις σε ρεύ­μα, επι­κοι­νω­νία, νερό, φυσι­κό αέριο. Καμία δια­κο­πή σύνδεσης.
  • Ανα­στο­λή πλη­ρω­μών για τους εργα­ζό­με­νους προς Δημό­σιο, τρά­πε­ζες, ΔΕΚΟ, ανα­στο­λή πλει­στη­ρια­σμών και κατα­σχέ­σε­ων. Κού­ρε­μα και δια­γρα­φή χρε­ών σε εργα­τι­κές και λαϊ­κές οικογένειες.

PDF Logo
Η ΚΝΕ Καλεί στην απεργία της 26ης Νοέμβρη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο