Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κολωνός: Απολογείται σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας η μητέρα της 12χρονης

Με θέση άρνη­σης στη βαριά κατη­γο­ρία που της απο­δί­δουν οι δικα­στι­κές αρχές, ότι εκπόρ­νευε το παι­δί της, θα μετα­χθεί μετά το μεση­μέ­ρι ενώ­πιον της Ανα­κρί­τριας η μητέ­ρα της 12χρονης από τον Κολωνό.

Η 37χρονη γυναί­κα καλεί­ται σήμε­ρα να δώσει απα­ντή­σεις σε όσα κατα­λο­γί­ζο­νται στο κατη­γο­ρη­τή­ριο που συνέ­τα­ξε σε βάρος της, την περα­σμέ­νη Τετάρ­τη, η 33η Τακτι­κή Ανα­κρί­τρια που εξέ­δω­σε ενα­ντί­ον της ένταλ­μα σύλ­λη­ψης για το αδί­κη­μα της δια­κε­κρι­μέ­νης μαστροπείας.

Η κατη­γο­ρία που η μητέ­ρα του παι­διού «μοι­ρά­ζε­ται» με τον ήδη προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νο πρώ­ην εργο­δό­τη της, Ηλία Μίχο, αφο­ρά συγκε­κρι­μέ­να στοι­χεία που, κατά τη δικο­γρα­φία, την τοπο­θε­τούν στην πλευ­ρά με εκεί­νους που εκμε­ταλ­λεύ­τη­καν σεξουα­λι­κά το κοριτσάκι.

Στοι­χεία που σχε­τί­ζο­νται με μικρά χρη­μα­τι­κά ποσά που φαί­νε­ται να έχει δεχθεί σε λογα­ρια­σμό της τα οποία, σύμ­φω­να με τον εκ των συνη­γό­ρων της Από­στο­λο Λύτρα, δεν εμβά­στη­καν από τον συγκα­τη­γο­ρού­με­νο της για μαστρο­πεία, αλλά από άλλα πρό­σω­πα. Φαί­νε­ται, επί­σης, πως ένα από τα στοι­χεία που την φέρ­νουν αντι­μέ­τω­πη με τη δικα­στι­κή λει­τουρ­γό είναι η ενερ­γο­ποί­η­ση του ψεύ­τι­κου προ­φίλ του κορι­τσιού σε ιστό­το­πο ραντε­βού, από το WiFi του σπι­τιού. Το στοι­χείο αυτό, κατά τη δικο­γρα­φία, καθι­στά την 37χρονη μητέ­ρα ύπο­πτη ως συν­δια­χει­ρί­στρια του επί­μα­χου λογα­ρια­σμού που είχε δημιουρ­γή­σει ο Ηλί­ας Μίχος.

Η θέση της κατη­γο­ρου­μέ­νης είναι κάθε­τη, πως δεν έκα­νε ποτέ κάτι σε βάρος του παι­διού και πως όταν πλη­ρο­φο­ρή­θη­κε από συγ­γε­νι­κό της πρό­σω­πο όσα γίνο­νταν με τον Ηλία Μίχο, την έκα­ναν έξαλ­λη. Προς επίρ­ρω­ση του ισχυ­ρι­σμού της, η γυναί­κα επι­κα­λεί­ται τα μηνύ­μα­τα που φαί­νε­ται να του είχε στεί­λει, στα οποία εμφα­νί­ζε­ται έξαλ­λη και απει­λεί να «του φάει το λαρύγγι».

Ο ίδιος ο 53χρονος, λίγες ώρες πριν εκδο­θεί το ένταλ­μα για τη μητέ­ρα, απο­λο­γού­με­νος ενώ­πιον της Ανα­κρί­τριας για βια­σμό και μαστρο­πεία σε βάρος της 12χρονης, φέρε­ται να έβα­λε την 37χρονη στο κάδρο της μαστρο­πεί­ας, λέγο­ντας πως θεω­ρεί ότι «η μητέ­ρα γνώριζε».

Κατά τον Ηλία Μίχο, ο οποί­ος απο­δέ­χθη­κε μόνο ότι «είχε συνευ­ρε­θεί» με το παι­δί, η 12χρονη του είχε πει πως πριν από εκεί­νον «είχε πάει και με άλλους άντρες». Η συνή­γο­ρος της 37χρονης Ασπα­σία Ταρα­χο­πού­λου δήλω­σε πως όσα ισχυ­ρί­στη­κε ο Ηλί­ας Μίχος στην Ανα­κρί­τρια απο­δει­κνύ­ουν ουσια­στι­κά πως η μητέ­ρα του κορι­τσιού δεν γνώ­ρι­ζε τίποτα.

Η υπε­ρά­σπι­ση της μητέ­ρας του παι­διού επι­μέ­νει πως δεν υπάρ­χουν ενο­χο­ποι­η­τι­κά στοι­χεία σε βάρος της και πως όσα την κατέ­στη­σαν κατη­γο­ρού­με­νη δεν είναι σημα­ντι­κά και πάντως υπάρ­χουν εξη­γή­σεις που θα παρα­θέ­σουν ενώ­πιον της δικα­στι­κής λει­τουρ­γού. Ειδι­κά για τα ποσά που εντο­πί­στη­καν στον λογα­ρια­σμό της μητέ­ρας, ο κ. Λύτρας έχει δηλώ­σει πως «η 12χρονη έχει δώσει εξη­γή­σεις για το πώς έγι­νε η δια­δι­κα­σία, ότι πήρε το ΙΒΑΝ της μητέ­ρας και είχε στην κατο­χή της την κάρ­τα, το οποίο το έδω­σε στον Μίχο. Αυτό έχει πει η μικρή».

Ενώ­πιον της Ανα­κρί­τριας θα οδη­γη­θούν σήμε­ρα και οι άλλοι δύο συλ­λη­φθέ­ντες έπει­τα από εντάλ­μα­τα, 33χρονος και 36χρονος , οι οποί­οι κατη­γο­ρού­νται για γενε­τή­σια πρά­ξη με ανή­λι­κο ένα­ντι αμοι­βής. Ο ένας εξ αυτών φέρε­ται να είχε κατα­θέ­σει χρή­μα­τα σε λογα­ρια­σμό της μητέ­ρας και να είχε έρθει σε επα­φή με το παι­δί μέσω Viber. Ο δεύ­τε­ρος φαί­νε­ται πως ήταν «πελά­της» του Μίχου. Επί­σης, το πρωί ανα­μέ­νε­ται να οδη­γη­θεί μετά τον εισαγ­γε­λέα στην Ανα­κρί­τρια και ο 34χρονος, ο οποί­ος συνε­λή­φθη την Κυρια­κή για την υπό­θε­ση βια­σμού της 12χρονης.

Οι συλ­λη­φθέ­ντες για την υπό­θε­ση έχουν φτά­σει ήδη τους έξι. Παράλ­λη­λα, ανα­μέ­νο­νται νέες συλ­λή­ψεις ατό­μων που φέρο­νται να βία­σαν την 12χρονη.

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο