Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΥΠΡΟΥ: Με το λαό της Παλαιστίνης, γιατί η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά

Με τον λαό της Παλαι­στί­νης συντάσ­σε­ται το Σωμα­τείο «Κομ­μου­νι­στι­κή Πρω­το­βου­λία Κύπρου, για την ανα­συ­γκρό­τη­ση του εργα­τι­κού και λαϊ­κού κινή­μα­τος», σε ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε για τις εξε­λί­ξεις στη Λωρί­δα της Γάζας. Συγκε­κρι­μέ­να, αναφέρει:

Ανα­λυ­τι­κά αναφέρει:

«Η ιστο­ρία έχει μια σωστή πλευρά.

Για αυτό και η Κομ­μου­νι­στι­κή Πρω­το­βου­λία Κύπρου συντάσ­σε­ται με τον Παλαι­στι­νια­κό λαό μέχρι τη λευτεριά.

H ΚΠΚ κατα­δι­κά­ζει την όποια προ­σπά­θεια εξί­σω­σης θύτη και θύμα­τος ή τις όποιες προ­σπά­θειες να κρα­τη­θούν «ίσες απο­στά­σεις». Η βία δεν ξεκι­νά ποτέ από τον κατα­πιε­σμέ­νο. Τίπο­τα δεν αθω­ώ­νει την κατο­χι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα, ούτε και μπο­ρεί να ακυ­ρώ­σει το δικαί­ω­μα του Παλαι­στι­νια­κού λαού στην αντίσταση.

Μόνη λύση για να επέλ­θει η πραγ­μα­τι­κή Ειρή­νη είναι η ανα­γνώ­ρι­ση του Παλαι­στι­νια­κού κρά­τους σε όλα τα κατε­χό­με­να εδά­φη της Δυτι­κής Όχθης, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Ανα­το­λι­κής Ιερου­σα­λήμ, και της Λωρί­δας της Γάζας, αφού η κατο­χή που υπο­στη­ρί­ζε­ται από τον αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κό ιμπε­ρια­λι­σμό, απο­τε­λεί την πηγή των δει­νών των λαών της περιο­χής. Εκφρά­ζο­ντας την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη μας με τον Παλαι­στι­νια­κό λαό, τονί­ζου­με την ανα­γκαιό­τη­τα να ενι­σχυ­θεί η πάλη για τερ­μα­τι­σμό της σφα­γής των Παλαι­στι­νί­ων και η κατο­χή από το Ισραήλ.

Ως ΚΠΚ,

• Aπαι­τού­με να στα­μα­τή­σει η βάρ­βα­ρη στρα­τιω­τι­κή επί­θε­ση του Ισρα­ήλ, η γενο­κτο­νία, η εκτό­πι­σή των Παλαι­στί­νιων στην έρη­μο ή σε άλλες χώρες και ο απάν­θρω­πος απο­κλει­σμός του λαού της Παλαι­στί­νης από το κρά­τος του Ισρα­ήλ στη Λωρί­δα της Γάζας. Ο πλα­νή­της όλος είναι αυτό­πτης μάρ­τυ­ρας της ισραη­λι­νής πολε­μι­κής μηχα­νής, που αφή­νει ως τώρα πίσω της δεκά­δες χιλιά­δες νεκρούς, αμά­χους, παι­διά και ηλι­κιω­μέ­νους, τη στέ­ρη­ση τρο­φής και νερού,ηλεκτρικού ρεύ­μα­τος και ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κού υλικού.

• Υπο­στη­ρί­ζου­με τον δίκαιο αγώ­να του Παλαι­στι­νια­κού λαού, για απαλ­λα­γή από την κατο­χή και τη δημιουρ­γία ενός ανα­γνω­ρι­σμέ­νου ανε­ξάρ­τη­του και κυρί­αρ­χου κρά­τους της Παλαι­στί­νης, με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ και σύνο­ρα αυτά του 1967.

• Υπο­στη­ρί­ζου­με ταυ­τό­χρο­να την άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των Παλαι­στί­νιων πολι­τι­κών κρα­τού­με­νων, που κρα­τού­νται παρά­νο­μα στις φυλα­κές του Ισραήλ.

• Η ΚΠΚ κατα­δι­κά­ζει τις ενέρ­γειες όλων των κυπρια­κών κυβερ­νή­σε­ων που προ­κλη­τι­κά συνερ­γά­ζο­νται με το κρά­τος του Ισρα­ήλ, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της στρα­τιω­τι­κής συνερ­γα­σί­ας. Μια συνερ­γα­σία που υπη­ρε­τεί τα συμ­φέ­ρο­ντα των μονο­πω­λί­ων και του ιμπε­ρια­λι­σμού, ενώ σε δεύ­τε­ρο χρό­νο αντι­στρα­τεύ­ε­ται το δίκαιο αγώ­να και του δικού μας λαού, για τερ­μα­τι­σμό της Τουρ­κι­κής κατοχής.

• Κατα­δι­κά­ζου­με ιδιαί­τε­ρα τη Κυβέρ­νη­ση Χρι­στο­δου­λί­δη, που παίρ­νο­ντας το μέρος του κατο­χι­κού εισβο­λέα, όντας κυβέρ­νη­ση χώρας που βρί­σκε­ται υπό κατο­χή, δημιουρ­γεί επι­κίν­δυ­να προη­γού­με­να, την ίδια ώρα που βάφει τα χέρια της με το αίμα της γενο­κτο­νί­ας του λαού της Παλαιστίνης.Τέλος, παράλ­λη­λα με την έκφρα­ση αλλη­λεγ­γύ­ης στον δίκαιο αγώ­να του Παλαι­στι­νια­κού λαού, η ΚΠΚ εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη της και στο ταξι­κό φιλει­ρη­νι­κό κίνη­μα στο Ισρα­ήλ, που δίνει μέσα στις πιο αντί­ξο­ες συν­θή­κες, τη δική του μάχη για τα λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα στο εσω­τε­ρι­κό του Ισρα­ήλ, αλλά και για τερ­μα­τι­σμό της κατο­χής και της γενο­κτο­νί­ας του Παλαι­στι­νια­κού λαού που είναι ο μόνος τρό­πος για ειρη­νι­κή συμ­βί­ω­ση των δύο λαών».

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο