Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοροναϊός — Κουτσούμπας: Επείγουσα ανάγκη λήψης μέτρων — Καθαρή θέση για την Εκκλησία

Σε δήλω­σή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας αναφέρει:

«Για την προ­στα­σία της δημό­σιας υγεί­ας απαι­τού­νται άμε­σα, επεί­γο­ντα μέτρα:

Πρώ­τον: Η κυβέρ­νη­ση πρέ­πει έκτα­κτα να επι­τά­ξει ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές, να δεσμεύ­σει και να εντά­ξει στον κρα­τι­κό σχε­δια­σμό και τους για­τρούς του ιδιω­τι­κού τομέα, που είναι δεκά­δες χιλιάδες.

Δεύ­τε­ρον: Να προ­μη­θεύ­σει με όλα τα απα­ραί­τη­τα υλι­κά τα νοσο­κο­μεία για την προ­στα­σία του υγειο­νο­μι­κού προ­σω­πι­κού (μάσκες, πλα­στι­κά γυα­λιά χει­ρουρ­γεί­ου, ρόμπες μίας χρή­σης κ.λπ.). Μέχρι τώρα καλύ­πτο­νται όσοι παρα­λαμ­βά­νουν και χει­ρί­ζο­νται το κάθε περι­στα­τι­κό. Με την εξά­πλω­ση που ανα­μέ­νε­ται, χρειά­ζε­ται να καλυ­φθούν όλοι.

Τρί­τον: Είναι επεί­γον να απο­συμ­φο­ρη­θούν τα νοσο­κο­μεία για να μη γίνο­νται χώροι μετά­δο­σης. Δεν αρκούν οι συστά­σεις στον κόσμο. Χρειά­ζο­νται υπο­δεί­ξεις για το που να πάει. Απαι­τεί­ται 24ωρη λει­τουρ­γία Κέντρων Υγεί­ας, ΤΟΜΥ. Να προ­χω­ρή­σει το μέτρο με έκτα­κτες προσλήψεις.

Τέταρ­τον: Περισ­σό­τε­ρο από ποτέ θα χρεια­στούν οι ΜΕΘ, όπως επι­ση­μαί­νουν οι ειδι­κοί. Σήμε­ρα υπάρ­χουν 110 κλει­στές και δεν έχει ανοί­ξει ούτε μία παραπάνω.

Πέμ­πτον: Η κυβέρ­νη­ση να πάρει μέτρα για ορι­σμέ­νες διοι­κή­σεις νοσο­κο­μεί­ων που, αντί να ασχο­λού­νται με την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας, στρέ­φο­νται ενα­ντί­ον συν­δι­κα­λι­στών που κάνουν το καθή­κον τους, δηλα­δή να ανα­δει­κνύ­ουν τα τερά­στια κενά και τις ελλείψεις.

Έκτον: Ακό­μη και μετά τα μέτρα που πήρε η κυβέρ­νη­ση για τα σού­περ μάρ­κετ κι άλλα πολυ­κα­τα­στή­μα­τα, αυτά παρα­μέ­νουν ανε­παρ­κή με βάση τις υπο­δεί­ξεις του ΕΟΔΥ.

Έβδο­μον: Επα­να­φέ­ρου­με το αυτο­νό­η­το μέτρο πως ό,τι ισχύ­ει για άλλους χώρους συγ­χρω­τι­σμού, πρέ­πει να αφο­ρά και την Εκκλη­σία».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο