Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορονοϊός: Πέντε κρούσματα σε στρατόπεδο στη Μαγνησία — Στους 207 οι νεκροί 

Φαντά­ρος σε στρα­τό­πε­δο της Αερο­πο­ρί­ας Στρα­τού, στο Στε­φα­νο­βί­κειο Βόλου, με συμ­πτώ­μα­τα επί­μο­νου βήχα, πριν από δύο ημέ­ρες, υπο­βλή­θη­κε σε δια­γνω­στι­κό τεστ και βρέ­θη­κε θετι­κός στον νέο κορο­νο­ϊό. Κατά τη διε­νέρ­γεια των ιχνη­λα­τή­σε­ων, σήμε­ρα εντο­πί­στη­καν άλλα τέσ­σε­ρα κρού­σμα­τα στο ίδιο στρατόπεδο.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες πρό­κει­ται πάλι για στρα­τιώ­τες, με τις ιχνη­λα­τή­σεις να συνεχίζονται.

Την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή, όταν κατα­γρά­φη­κε το πρώ­το κρού­σμα, το Γενι­κό Επι­τε­λείο Εθνι­κής Άμυ­νας ανα­κοί­νω­σε ότι η χρή­ση μη ιατρι­κής μάσκας καθί­στα­ται υπο­χρε­ω­τι­κή σε όλους τους χώρους των Ενό­πλων Δυνά­με­ων, όπου υπάρ­χει κοι­νω­νι­κή επα­φή, στο πλαί­σιο των έκτα­κτων προ­λη­πτι­κών μέτρων για την αντι­με­τώ­πι­ση του κιν­δύ­νου δια­σπο­ράς της παν­δη­μί­ας COVID-19.

Στους 207 οι νεκροί

Άλλος ένας ασθε­νής με Covid-19 υπέ­κυ­ψε σήμε­ρα στη χώρα. Πρό­κει­ται για 69χρονο άνδρα που, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ήταν δια­σω­λη­νω­μέ­νος στον Ευαγ­γε­λι­σμό και χθες δια­κο­μί­σθη­κε στο Σωτη­ρία. Κατά τις ίδιες πηγές, ο άνδρας έπα­σχε από υπο­κεί­με­να νοσήματα.

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των θανά­των έχει ανέ­βει πλέ­ον σε 207. 89 ασθε­νείς νοση­λεύ­ο­νται, οι 10 διασωληνωμένοι.

Σύμ­φω­να με τον πρό­ε­δρο του Πανελ­λή­νιου Ιατρι­κού Συλ­λό­γου (ΠΙΣ), Αθα­νά­σιο Εξα­δά­κτυ­λο, που μίλη­σε το πρωί της Κυρια­κής στην ΕΡΤ, η χώρα βρί­σκε­ται στην αρχή ενός δεύ­τε­ρου κύμα­τος της πανδημίας.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο