Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορυδαλλός: Η ΔΕΗ απειλεί να κόψει το ρεύμα στο 1ο ΓΕΛ! Κινητοποίηση αύριο από την ΕΛΜΕ Πειραιά

Για μία ακό­μη φορά η εκπαι­δευ­τι­κή κοι­νό­τη­τα βρί­σκε­ται μπρο­στά στις συνέ­πειες της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης της Ενέρ­γειας και του ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος, καθώς πριν από λίγες μέρες έφτα­σε στο 1ο ΓΕΛ Κορυ­δαλ­λού επι­στο­λή της ΔΕΗ ΑΕ που ενη­με­ρώ­νει για χρέη του σχο­λεί­ου (ύψους 8.649 ευρώ) και προει­δο­ποιεί για δια­κο­πή της ηλε­κτρο­δό­τη­σης, αν το χρέ­ος δεν αποπληρωθεί!

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι πριν λίγους μήνες (Οκτώ­βρης 2022) η ΔΕΗ ΑΕ προ­χώ­ρη­σε στην έκδο­ση ειδο­ποι­η­τη­ρί­ων δια­κο­πής ρεύ­μα­τος για δεκά­δες σχο­λεία του Δήμου Πει­ραιά, που ανέ­λα­βε να υλο­ποι­ή­σει ο ΔΕΔΔΗΕ. Τότε, μετά τη δημό­σια κατα­κραυ­γή και την άμε­ση παρέμ­βα­ση εκπαι­δευ­τι­κών σωμα­τεί­ων, όπως η ΕΛΜΕ Πει­ραιά, δεν προ­χώ­ρη­σε καμία δια­κο­πή ρεύ­μα­τος σε σχολείο.

Με αφορ­μή το νέο περι­στα­τι­κό η ΕΛΜΕ Πει­ραιά καλεί σε κινη­το­ποί­η­ση, την Τρί­τη 25 Απρί­λη στις 13.00 έξω από το 1ο ΓΕΛ Κορυ­δαλ­λού και πορεία προς το Δημαρ­χείο Κορυ­δαλ­λού, απαι­τώ­ντας μετα­ξύ άλλων καμία δια­κο­πή ρεύ­μα­τος σε σχο­λείο, σπί­τι μαθη­τή μας, εκπαι­δευ­τι­κών, αύξη­ση της χρη­μα­το­δό­τη­σης των σχο­λεί­ων από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, δια­γρα­φή των χρε­ών των σχο­λεί­ων προς τις πρώ­ην ΔΕΚΟ (ρεύ­μα, νερό, τηλέ­φω­νο) και δωρε­άν ρεύ­μα και όλοι οι απα­ραί­τη­τοι λει­τουρ­γι­κοί πόροι στα σχολεία.

Ταυ­τό­χρο­να, η ΕΛΜΕ ανα­δει­κνύ­ει ερω­τή­μα­τα για τη στά­ση της δημο­τι­κής αρχής του Κορυ­δαλ­λού, όπως τι ενέρ­γειες έκα­νε προς τον πάρο­χο της ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας και πώς πρό­κει­ται να αντι­με­τω­πί­σει την κατά­στα­ση που προ­έ­κυ­ψε. Σημειώ­νε­ται ότι το θέμα της αδυ­να­μί­ας πλη­ρω­μής του ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος από το ταμείο του σχο­λεί­ου είχε συζη­τη­θεί και στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο (23/2), με τη δημο­τι­κή αρχή να δια­βε­βαιώ­νει τότε πως «δεν υπάρ­χει λόγος ανησυχίας»…

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο