Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΚΚΕ: Παρουσίαση του Γ2 Τόμου του Δοκιμίου Ιστορίας του Κόμματος

Η ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ, την Τετάρ­τη 24 Γενά­ρη, στις 7 μ.μ., πραγ­μα­το­ποιεί εκδή­λω­ση παρου­σί­α­σης του Γ2 Τόμου του Δοκι­μί­ου Ιστο­ρί­ας του ΚΚΕ (1967 — 1974). Η εκδή­λω­ση, που έχει τίτλο «Επί­και­ρα διδάγ­μα­τα από τη δρά­ση και τις επε­ξερ­γα­σί­ες του ΚΚΕ την περί­ο­δο 1967 — 1974» θα γίνει στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ (Αίθου­σα Συνε­δρί­ων) στον Περισ­σό. Θα μιλή­σει η Ελέ­νη Μπέλ­λου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δελτίο Τύπου Δοκίμιο Γ2_τ

Από τις 5 μ.μ. θα λει­τουρ­γεί στον χώρο έκθε­ση πρω­τό­τυ­που αρχεια­κού υλι­κού της περιό­δου με ξεναγήσεις.
Επί­σης, θα υπάρ­χει βιβλιο­πω­λείο της «Σύγ­χρο­νης Εποχής».

Κυκλο­φο­ρεί ο Γ2 τόμος του δοκί­μιου ιστο­ρί­ας του ΚΚΕ 1967–1974

ℹ️   Ο Γ2 Τόμος του Δοκι­μί­ου Ιστο­ρί­ας του ΚΚΕ παρου­σιά­ζει τις ιδε­ο­λο­γι­κές-πολι­τι­κές επε­ξερ­γα­σί­ες και την ηρω­ι­κή δρά­ση του Κόμ­μα­τος κατά τη διάρ­κεια της επτα­ε­τούς στρα­τιω­τι­κής δικτα­το­ρί­ας (1967–1974), σε συνάρ­τη­ση με τις εγχώ­ριες και διε­θνείς οικο­νο­μι­κές-πολι­τι­κές εξε­λί­ξεις και με τις εξε­λί­ξεις στο Διε­θνές Κομ­μου­νι­στι­κό Κίνημα.
Στο Δοκί­μιο κατα­γρά­φο­νται οι ιστο­ρι­κές ρίζες, οι αιτί­ες και ο ταξι­κός χαρα­κτή­ρας του στρα­τιω­τι­κού πρα­ξι­κο­πή­μα­τος, οι διώ­ξεις των κομ­μου­νι­στών και άλλων ριζο­σπα­στών αγω­νι­στών που το συνό­δευ­σαν, η διά­σπα­ση με το λεγό­με­νο «ΚΚΕ Εσω­τε­ρι­κού» στη 12η Ευρεία Ολο­μέ­λεια της ΚΕ του ΚΚΕ (1968), η τιτά­νια προ­σπά­θεια ανα­συ­γκρό­τη­σης των Κομ­μα­τι­κών Οργα­νώ­σε­ων και η ίδρυ­ση της ΚΝΕ (1968), η ανά­δει­ξη του Χαρί­λα­ου Φλω­ρά­κη σε Α΄ Γραμ­μα­τέα της ΚΕ του ΚΚΕ (1972), οι φοι­τη­τι­κοί και εργα­τι­κοί-λαϊ­κοί αγώ­νες και ο ξεση­κω­μός του Πολυ­τε­χνεί­ου (1973), το πρα­ξι­κό­πη­μα της Χού­ντας στην Κύπρο (1974) και η επα­να­φο­ρά της αστι­κής κοι­νο­βου­λευ­τι­κής δημοκρατίας.
Πρό­κει­ται για ένα ντο­κου­μέ­ντο που –στη­ρι­ζό­με­νο στο Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ και στη μελέ­τη σημα­ντι­κών ιστο­ρι­κών τεκ­μη­ρί­ων– συμ­βάλ­λει στην καλύ­τε­ρη κατα­νό­η­ση της ιστο­ρί­ας της περιό­δου και προ­σφέ­ρει χρή­σι­μα ιστο­ρι­κά διδάγ­μα­τα στο σημε­ρι­νό και αυρια­νό ταξι­κό αγώ­να για την ανα­τρο­πή της καπι­τα­λι­στι­κής εξου­σί­ας και την κατά­κτη­ση της επα­να­στα­τι­κής εργα­τι­κής εξουσίας.

Σελί­δες: 976
Σχή­μα: 17x24
Εκδό­της: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ
ISBN: 978–960-451–474‑8
Έκδο­ση 1η Νοέμ­βρης 2023

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο