Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρήτη: Νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας

Νεκροί μέσα στο αυτο­κί­νη­τό τους και τα τέσ­σε­ρα μέλη της οικο­γέ­νειας αγνο­ού­νταν από τα μεσά­νυ­χτα του Σαβ­βά­του όταν και το αυτο­κί­νη­το στο οποίο επέ­βαι­ναν παρα­σύρ­θη­κε από ορμη­τι­κά νερά λόγω της ισχυ­ρής βροχής.

Το αυτο­κί­νη­το βρέ­θη­κε μερι­κές εκα­το­ντά­δες μέτρα μακριά από το σημείο που παρα­σύρ­θη­κε. Το όχη­μα εντο­πί­στη­κε έπει­τα από περί­που 35 ώρες ερευ­νών, σε ένα σημείο που είναι καλυμ­μέ­νο από καλα­μιές, λάσπη και νερό.

Δυστυ­χώς εν έτει 2019 θρη­νή­σα­με ακό­μη τέσ­σε­ρα θύμα­τα (μετά τους νεκρούς στη Μάν­δρα, στο Μάτι…) λόγω της εγκλη­μα­τι­κής αδια­φο­ρί­ας για την αντι­πλημ­μυ­ρι­κή θωρά­κι­ση, για τις λαϊ­κές ανά­γκες την ίδια στιγ­μή που γίνο­νται έργα βιτρί­νας, έργα για ταΐ­ζο­νται μεγαλοεργολάβοι.

Είναι το χαρα­κτη­ρι­στι­κό το παρά­δειγ­μα της Μάν­δρας. «Αμέ­σως μετά τις φονι­κές πλημ­μύ­ρες στη Μάν­δρα, στο Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο ήρθε για συζή­τη­ση όχι το πρό­γραμ­μα των αντι­πλημ­μυ­ρι­κών έργων — ακό­μα δεν είχε προ­λά­βει ο κόσμος εκεί να θάψει τους νεκρούς του — αλλά το πρό­γραμ­μα “Ελευ­σί­να Πολι­τι­στι­κή Πρω­τεύ­ου­σα”. Πρώ­τος προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός 8.667.000 ευρώ. Για μέτρο σύγκρι­σης να πού­με ότι ο κόσμος εκεί πνί­γη­κε για ένα αντι­πλημ­μυ­ρι­κό που κόστι­ζε 1.000.000 ευρώ» (από πρό­σφα­τη ομι­λία του υπο­ψή­φιου περι­φε­ρειάρ­χη της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­ση Γ. Πρωτούλη).

Η ίδια η αιτία και στην Κρή­τη που φιλο­ξε­νεί εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες του­ρί­στες. Θύμα­τα και οι 4 νεκροί της βάρ­βα­ρης ταξι­κής πολι­τι­κής που αδια­φο­ρεί για την αντι­πλημ­μυ­ρι­κή, αντι­πυ­ρι­κή, αντι­σει­σμι­κή θωρά­κι­ση της χώρας και την προ­στα­σία των πολιτών

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο