Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύριλλος Παπασταύρου: Καθολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς παζάρια με τους κλινικάρχες

Κανένα παζάρι με τους κλινικάρχες!

Το «μείγ­μα» των περιο­ρι­στι­κών μέτρων μπο­ρεί να αλλά­ζει κατά δια­στή­μα­τα με το συνε­χό­με­νο «άνοι­ξε — κλεί­σε», αλλά αυτό που δεν αλλά­ζει είναι τα κρι­τή­ρια με τα οποία γίνε­ται αυτή η δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας από την κυβέρ­νη­ση, τόνι­σε ο Κύριλ­λος Παπα­σταύ­ρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώ­ντας στον τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό «Open» το πρωί της Πέμπτης.

Όπως εξή­γη­σε, η συγκε­κρι­μέ­νη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας υπα­γο­ρεύ­ε­ται από το γεγο­νός πως θεω­ρούν «φυσι­κό φαι­νό­με­νο» ότι το σύστη­μα Υγεί­ας θα είναι χάλια, ως απο­τέ­λε­σμα της πολι­τι­κής της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης της Υγεί­ας που ακο­λού­θη­σαν η σημε­ρι­νή και όλες οι προη­γού­με­νες κυβερνήσεις.
Επί­σης, ένα άλλο δεδο­μέ­νο που υπα­γο­ρεύ­ει αυτού του είδους τη δια­χεί­ρι­ση και τα συνε­χό­με­να «άνοι­ξε — κλεί­σε» είναι πως τα υγειο­νο­μι­κά πρω­τό­κολ­λα «βρί­σκουν τοί­χο» στους χώρους δου­λειάς που είναι εστί­ες υπερμετάδοσης.

Σε σχέ­ση με το «παρα­μυ­θά­κι» ότι τάχα φταί­νε οι δια­δη­λώ­σεις για την αύξη­ση των κρου­σμά­των, υπο­γράμ­μι­σε πως έχει ξανα­παι­χτεί. «Στον Πει­ραιά αυτή τη στιγ­μή βρά­ζει ο τόπος, όμως δεν υπήρ­χε καμία διαδήλωση.
Αντί­θε­τα, στον Πει­ραιά αυτό που γίνε­ται είναι ότι στρι­μώ­χνο­νται εργα­ζό­με­νοι μέσα στη Ζώνη του μετάλ­λου, στο ΣΕΜΠΟ και την COSCO», είπε, στη­λι­τεύ­ο­ντας αυτή την άθλια κυβερ­νη­τι­κή προπαγάνδα.

Το κρί­σι­μο ζήτη­μα, σημεί­ω­σε ο Κύριλ­λος Παπα­σταύ­ρου, είναι να παρ­θούν μέτρα για την ενί­σχυ­ση των νοσο­κο­μεί­ων, με νέες προ­σλή­ψεις, με καθο­λι­κή επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα Υγεί­ας, χωρίς παζά­ρια με τους κλι­νι­κάρ­χες που έχουν θησαυ­ρί­σει μέσα στην παν­δη­μία και όχι να φορ­τώ­νε­ται η παν­δη­μία στην ατο­μι­κή ευθύ­νη των εργαζομένων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο