Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύριλλος Παπασταύρου: Σταθερότητα για τον λαό σημαίνει δυνατό ΚΚΕ και αδύναμη αντιλαϊκή κυβέρνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα­θε­ρό­τη­τα για τον λαό σημαί­νει να είναι αδύ­να­μη η επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση και πιο δυνα­τό το ΚΚΕ, τόνι­σε ο Κύριλ­λος Παπα­σταύ­ρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής Δυτι­κής Αττι­κής, μιλώ­ντας το πρωί του Σαβ­βά­του στο «Open».

Σημεί­ω­σε ότι στα­θε­ρό­τη­τα για τον λαό είναι οι ανά­γκες του, τα δικαιώ­μα­τά του, οι διεκ­δι­κή­σεις του και η υπε­ρά­σπι­σή του απέ­να­ντι σε μια αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή και πρό­σθε­σε ότι αυτό σημαί­νει ότι πρέ­πει να είναι αδύ­να­μη η αντι­λαϊ­κή στα­θε­ρό­τη­τα που εκφρά­ζουν όλα τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα, που συμ­φω­νούν σε βασι­κά στρα­τη­γι­κά ζητή­μα­τα όπως είναι το Ταμείο Ανά­καμ­ψης, το υπερ­μνη­μό­νιο της ΕΕ, και στα θέμα του ΝΑΤΟ, άρα η επό­με­νη κυβέρ­νη­ση θα είναι αντι­λαϊ­κή, κι αυτό σημαί­νει ότι μπο­ρεί να υπάρ­ξει κυβέρ­νη­ση μετά τις εκλο­γές στις 21 Μάη.

Είναι κρί­σι­μο για τον λαό να είναι το ΚΚΕ πιο δυνα­τό που θα είναι απέ­να­ντι στην επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση, υπογράμμισε.

Πώς θα «ρίξουν» τον Πελετίδη στην Πάτρα συζήτησαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Ανέ­φε­ρε πως δείγ­μα της σύγκλι­σης ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είναι και η συνά­ντη­ση που έγι­νε στην Πάτρα μετα­ξύ των τοπι­κών επι­κε­φα­λής αυτών των κομ­μά­των για να ανα­τρέ­ψουν τον κομ­μου­νι­στή δήμαρ­χο Κώστα Πελετίδη.

Μίλη­σε ακό­μα για τη δια­μόρ­φω­ση μιας κατά­στα­σης κινού­με­νης άμμου στο αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα, η οποία διευ­κο­λύ­νε­ται από το γεγο­νός ότι τα αστι­κά κόμ­μα­τα έχουν κοι­νή στρα­τη­γι­κή σύμπλευ­ση και πολύ εύκο­λα μπο­ρεί να μετα­πη­δή­σει κάποιος σε ένα άλλο κόμ­μα ή πολύ εύκο­λα δηλώ­νουν στε­λέ­χη αυτών των κομ­μά­των «ψήφι­σε σήμε­ρα και όπου βγει αύριο», δηλα­δή ότι μετε­κλο­γι­κά μπο­ρούν να συμ­βούν δια­φο­ρε­τι­κά από όσα λέγο­νται προεκλογικά.

Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν πρό­κει­ται να πάει που­θε­νά αλλού, παρά μόνο στην πάλη ενα­ντί­ω­σης στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, σημεί­ω­σε ο Κ. Παπασταύρου.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο