Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λάδι και κρασί εμπορεύεται το ΕΚΠΑ για να καλύψει τα έξοδα του!

Λάδι και κρα­σί εμπο­ρεύ­ε­ται το Εθνι­κό — Καπο­δι­στρια­κό Πανε­πι­στή­μιο Αθη­νών (ΕΚΠΑ) για να καλύ­ψει τα έξο­δα του(!) την ώρα πο υη κυβέρ­νη­ση ετοι­μά­ζε­ται να ψηφί­σει νόμο για την ίδρυ­ση και λει­τουρ­γία ιδιω­τι­κών πανε­πι­στη­μί­ων τα οποία θα που­λά­νε πτυχία…

Σε σχό­λιό τους οι εκλεγ­μέ­νοι με την Παν­σπου­δα­στι­κή Κ.Σ. στους Φοι­τη­τι­κούς Συλ­λό­γους του ΕΚΠΑ σημειώνουν:

«Με έκπλη­ξη δια­βά­σα­με μια πανη­γυ­ρι­κή είδη­ση από το ΕΚΠΑ που ενη­με­ρώ­νει τους φοι­τη­τές και τις φοι­τή­τριες του Πανε­πι­στη­μί­ου ότι το μεγα­λύ­τε­ρο πανε­πι­στή­μιο της χώρας, πλέ­ον εμπο­ρεύ­ε­ται λάδι και κρα­σί, μετα­ξύ άλλων προ­ϊ­ό­ντων, μέσω e‑shop για να καλύ­ψει τα έξο­δα του!

Δεν πρό­κει­ται για κάποια φάρ­σα, αλλά για το πως λει­τουρ­γούν τα “σύγ­χρο­να” Πανε­πι­στή­μια – ΑΕ του 2023! Αλή­θεια πόσο σύγ­χρο­νο και λογι­κό είναι να ψάχνει το μεγα­λύ­τε­ρο ίδρυ­μα της χώρας μας να βρει πόρους που­λώ­ντας λάδι και κρα­σί; Εκεί έχουν κατα­ντή­σει οι κυβερ­νή­σεις τα ιδρύ­μα­τα μας τον 21ο αιώνα.

Δεν πέφτου­με βέβαια και από τα σύν­νε­φα, αφού την ίδια στιγ­μή η κυβέρ­νη­ση φέρ­νει νομο­σχέ­διο για ίδρυ­ση ιδιω­τι­κών πανε­πι­στη­μί­ων που θα που­λά­νε πτυχία!

Το μόνο σχε­τι­κό του συγκε­κρι­μέ­νου e–shop με το πανε­πι­στή­μιο είναι ότι έχουν κάνει… επι­στή­μη, την προ­σπά­θεια να βγά­ζουν λεφτά από τους φοι­τη­τές με κάθε πιθα­νό και απί­θα­νο τρόπο.

Δεν θα τους περά­σει! Δυνα­μώ­νου­με τον αγώ­να για:

Απο­κλει­στι­κά δημό­σιες και δωρε­άν σύγ­χρο­νες σπουδές!

Όχι στα ιδιω­τι­κά πανεπιστήμια!

Αύξη­ση της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης για την Παι­δεία στο ύψος των ανα­γκών μας!».

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο