Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου: Ανακοίνωση για το «πάγωμα» της επίταξης χώρων

Ανα­κοί­νω­ση για το πάγω­μα της επί­τα­ξης χώρων για δημιουρ­γία «hot spot» εξέ­δω­σε η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Βορεί­ου Αιγαίου.

Σημειώ­νει μετα­ξύ άλλων πως πρό­κει­ται για ελιγ­μό της κυβέρ­νη­σης «προ­σπα­θώ­ντας να συγκρα­τή­σει την αγα­νά­κτη­ση των νησιω­τών που είναι αντί­θε­τη κατεύ­θυν­ση από την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης» και ότι σχε­δια­σμός τους «παρα­μέ­νει στα­θε­ρός, που δεν είναι άλλος από το να προ­χω­ρή­σουν στη δημιουρ­γία κλει­στών “hot spot” στα νησιά, καθι­στώ­ντας τα μεγά­λες φυλα­κές της ΕΕ για πρό­σφυ­γες και μετανάστες».

Ανα­λυ­τι­κά η ανακοίνωση:

«Η δήλω­ση και μετέ­πει­τα διευ­κρι­νι­στι­κή ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γού Μετα­νά­στευ­σης για το “πάγω­μα” της επί­τα­ξης χώρων για δημιουρ­γία “hot spot” στα νησιά είναι ελιγ­μός της κυβέρ­νη­σης, προ­σπα­θώ­ντας να συγκρα­τή­σει την αγα­νά­κτη­ση των νησιω­τών που είναι αντί­θε­τη κατεύ­θυν­ση από την πολι­τι­κή της κυβέρνησης.

Ο σχε­δια­σμός τους παρα­μέ­νει στα­θε­ρός, που δεν είναι άλλος από το να προ­χω­ρή­σουν στη δημιουρ­γία κλει­στών “hot spot” στα νησιά, καθι­στώ­ντας τα μεγά­λες φυλα­κές της ΕΕ για πρό­σφυ­γες και μετανάστες.

Το ψήφι­σμα του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου καλού­σε την κυβέρ­νη­ση να ανα­κα­λέ­σει τη πρά­ξη Νομο­θε­τι­κού Περιε­χο­μέ­νου, όχι να την ανα­βά­λει για μια εβδο­μά­δα. Μιλού­σε να μην γίνει καμία νέα δομή ούτε ανοι­χτή, ούτε κλει­στή, μιλού­σε για τον απε­γκλω­βι­σμό των προ­σφύ­γων και μετα­να­στών από τα νησιά και όχι να προ­τεί­νουν οι αυτο­διοι­κη­τι­κοί που θα γίνουν οι δομές. Ως εκ τού­του θεω­ρού­με ότι η συζή­τη­ση και κάλε­σμα για συνά­ντη­ση είναι παρα­πλα­νη­τι­κή για­τί αυτό που καλού­νται να συζη­τή­σουν είναι για το που, και όχι να μη γίνουν “hot spots”.

Η συμ­με­το­χή του κ. περι­φε­ρειάρ­χη σε οποιον­δή­πο­τε διά­λο­γο αν η κυβέρ­νη­ση δεν ανα­κα­λέ­σει την ΠΝΠ τον καθι­στά συνυ­πεύ­θυ­νο για τα σχέ­δια της κυβέρνησης.

Καλού­με τους νησιώ­τες, καθώς επί­σης και τους συλ­λό­γους της Αττι­κής να συνε­χί­σουν τον αγώ­να τους διεκδικώντας:

– Να πάρει πίσω εδώ και τώρα την Πρά­ξη Νομο­θε­τι­κού Περιεχομένου.

– Απε­γκλω­βι­σμός όλων των προ­σφύ­γων και μετα­να­στών από τα νησιά.

– Να κλεί­σουν τα “hot spot” και να μην ανοί­ξουν νέα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο