Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“Λαϊκή Συσπείρωση” Καισαριανής _ Ηλ. Σταμέλος: Την Κυριακή ο λαός της πόλης θα γιορτάζει γιατί θα έχει ξανά αγωνιστική δημοτική αρχή

Η μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στην πλα­τεία Και­σα­ρια­νής το από­γευ­μα της Πέμ­πτης έκα­νε  ξεκά­θα­ρο αυτό που δια­φαι­νό­ταν εδώ και μέρες από την θερ­μή υπο­στή­ρι­ξη του κόσμου: Την Κυρια­κή η πόλη εκλέ­γει αγω­νι­στή δήμαρ­χο τον Ηλία Στα­μέ­λο.

Έτσι ώστε όπως τόνι­σε και ο ίδιος στην ομι­λία του «Τη Δευ­τέ­ρα θα ξημε­ρώ­σει μία όμορ­φη μέρα! Και τα χαμό­γε­λα θα γίνουν περισ­σό­τε­ρα και πιο πλα­τιά! Για­τί η Και­σα­ρια­νή θα έχει ξανά μία αγω­νι­στι­κή δημο­τι­κή αρχή. Για­τί ο λαός της θα έχει τη δική του δημο­τι­κή αρχή που θα βρί­σκε­ται δίπλα του στις δυσκο­λί­ες, στις αγω­νί­ες, στις ελπί­δες, στους αγώ­νες».

Από νωρίς το από­γευ­μα ο χώρος της πλα­τεί­ας ήταν κατά­με­στος με ανθρώ­πους κάθε ηλι­κί­ας να δίνουν το «παρών», ιδιαί­τε­ρα νέοι και νέες δια­τρα­νώ­νο­ντας πως την Κυρια­κή ο λαός της Και­σα­ρια­νής θα κάνει το άλμα.

Στη συγκέ­ντρω­ση παρευ­ρέ­θη­κε πολυ­με­λής αντι­προ­σω­πεία της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Θέμης Γκιώ­νης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Χρή­στος Κατσώ­της,  βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος, η Εύη Γεωρ­γιά­δου, περι­φε­ρεια­κή σύμ­βου­λος Αττι­κής με τη «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Η συγκέ­ντρω­ση άνοι­ξε με χαι­ρε­τι­σμούς από την Ειρή­νη Λια­νο­πού­λου, φοι­τή­τρια και υπο­ψή­φια με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» και την Ιωάν­να Ζάχα­ρη, φοι­τή­τρια, κάτοι­κο της Και­σα­ρια­νής. Στη συνέ­χεια χαι­ρε­τι­σμό απεύ­θυ­νε ο Σπύ­ρος Τζό­κας,  ιστο­ρι­κός και συγ­γρα­φέ­ας, πρώ­ην δήμαρχος.

Αυτές τις μέρες, από την Κυρια­κή μέχρι και σήμε­ρα, κυκλο­φο­ρώ­ντας στους δρό­μους της Και­σα­ρια­νής αντι­κρί­σα­με ξανά χαμό­γε­λα. Ανθρώ­πους που ανα­θάρ­ρη­σαν για­τί στις 8 Οκτώ­βρη έγι­νε ένα πρώ­το, ελπι­δο­φό­ρο βήμα! Ένα βήμα που αυτή την Κυρια­κή, στον δεύ­τε­ρο γύρο των εκλο­γών, θα το ολο­κλη­ρώ­σου­με ΜΑΖΙ!

Γιατί όλα το δείχνουν και η σημερινή μας συγκέντρωση το επιβεβαιώνει!
Τη Δευτέρα θα ξημερώσει μία όμορφη μέρα!
Και τα χαμόγελα θα γίνουν περισσότερα και πιο πλατιά!

Για­τί η Και­σα­ρια­νή θα έχει ξανά μία αγω­νι­στι­κή δημο­τι­κή αρχή. Για­τί ο λαός της θα έχει τη δική του δημο­τι­κή αρχή που θα βρί­σκε­ται δίπλα του στις δυσκο­λί­ες, στις αγω­νί­ες, στις ελπί­δες, στους αγώ­νες. Για­τί θα γίνει παρελ­θόν η δημο­τι­κή αρχή των λίγων, που δηλώ­νει ανε­ξάρ­τη­τη, αλλά είναι βαθιά εξαρ­τη­μέ­νη από μικρά και μεγά­λα συμ­φέ­ρο­ντα, από τις κάθε λογής αντι­λαϊ­κές κυβερνήσεις.

Η Καισαριανή μπορεί, ξέρει, το έχει ξανακάνει. Θα τα καταφέρουμε και πάλι. Όλοι μαζί!
Είμαστε αισιόδοξοι, είμαστε σίγουροι! Αντλούμε την αισιοδοξία μας:

Από τους χιλιά­δες που στή­ρι­ξαν στις 8 Οκτώ­βρη τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» και τώρα θα το ξανα­κά­νουν με ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη βεβαιότητα.

Από όσους έκα­ναν άλλες επι­λο­γές, ψήφι­σαν άλλους συν­δυα­σμούς αλλά τώρα δηλώ­νουν πως βλέ­πουν αυτή την Κυρια­κή ως μία ευκαι­ρία να αλλά­ξουν τα πράγ­μα­τα. Να κλεί­σει η παρέν­θε­ση της διοί­κη­σης Βοσκό­που­λου, να απαλ­λα­γού­με από τη θρα­σύ­τη­τα, τον χλευα­σμό απέ­να­ντι σε κάθε διεκ­δί­κη­ση των κατοί­κων της πόλης μας.

Για­τί στην Και­σα­ρια­νή που είναι ταυ­τι­σμέ­νη με την αξιο­πρέ­πεια, τον αγώ­να, τις θυσί­ες του λαού μας, στην Και­σα­ρια­νή που το χώμα της είναι ποτι­σμέ­νο με αίμα, στην Και­σα­ρια­νή της περη­φά­νιας και της αλλη­λεγ­γύ­ης, είναι ξένο σώμα η αλα­ζο­νεία, η ειρω­νεία, ο αυταρ­χι­σμός, τα ψέμα­τα, η εξα­γο­ρά! Δεν χωρά­νε στις γει­το­νιές μας.

Αυτό ήταν το μήνυ­μα των εκλο­γών της 8ης Οκτώ­βρη που έδω­σε στη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» το μεγα­λύ­τε­ρο ποσο­στό που έχει κατα­γρά­φει στον δήμο μας από την επο­χή του αεί­μνη­στου Πανα­γιώ­τη Μακρή.

Αυτό το μήνυ­μα θα είναι πιο δυνα­τό, πιο ισχυ­ρό τώρα. Τώρα που όλοι θα φτά­σου­με στην κάλ­πη -και πρέ­πει πραγ­μα­τι­κά όλοι να φτά­σου­με- έχο­ντας στο μυα­λό μας μόνο την υπο­χρέ­ω­ση απέ­να­ντι στα παι­διά και τις ζωές μας, απαλ­λαγ­μέ­νοι από υπο­χρε­ώ­σεις σε φίλους, γνω­στούς, γείτονες…

Το μήνυ­μα θα είναι δυνα­τό. Ο λαός της Και­σα­ρια­νής θα επι­λέ­ξει δημο­τι­κή αρχή που θα είναι σύμ­μα­χός του στη ζωή, στους αγώ­νες του και όχι εχθρός του!

Από αυτό εδώ το βήμα σήμε­ρα θέλου­με να απευ­θυν­θού­με ιδιαί­τε­ρα στους νέους. Τους καλού­με με τη συμ­με­το­χή τους, τη ζωντά­νια τους, με τον ενθου­σια­σμό τους, να βάλουν τη δική τους σφρα­γί­δα στο μήνυ­μα που θα στα­λεί. Να δώσουν με την ψήφο τους περή­φα­νη, αγω­νι­στι­κή, νεα­νι­κή απάντηση.

Για­τί οι νέοι που κοι­τά­νε μπρο­στά, οι νέοι που έχουν όλο το μέλ­λον δικό τους και απορ­ρί­πτουν το παλιό, το σάπιο, το ξεπε­ρα­σμέ­νο έχουν μία επιλογή:

Να απορ­ρί­ψουν τον Βοσκό­που­λο που είναι το «καλό παι­δί» της κυβέρνησης:

  • Αυτόν δηλα­δή που έβα­λε τις μέρες του lockdown για πρώ­τη φορά τα ΜΑΤ στο Σκο­πευ­τή­ριο και μάλι­στα σε φοι­τη­τι­κή συναυ­λία αλλη­λεγ­γύ­ης στους πυρόπληκτους.
  • Αυτόν που άφη­σε τα σχο­λεία παρα­τη­μέ­να και θέλει να πλη­ρώ­νουν οι οικο­γέ­νειες για την πρό­σβα­ση στον Πολι­τι­σμό και τον Αθλητισμό.
  • Αυτόν που κρυ­βό­ταν πίσω από κλει­στές πόρ­τες και καλού­σε την αστυ­νο­μία κάθε φορά που οι μαθη­τές και οι φοι­τη­τές διεκδικούσαν.

Η πραγ­μα­τι­κά νεα­νι­κή επι­λο­γή είναι μόνο μία: Να ψηφί­σουν για να βρε­θεί η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στη διοί­κη­ση του δήμου:

  • Για σύγ­χρο­να και ασφα­λή σχο­λεία, μόρ­φω­ση για όλους.
  • Για να δια­σφα­λί­σου­με τα δωρε­άν μαθή­μα­τα του Πολι­τι­στι­κού Κέντρου και πολι­τι­στι­κές δρά­σεις στα σχο­λεία, τη νεα­νι­κή έκφρα­ση και δημιουργία.
  • Για σύγ­χρο­νους, δημό­σιους, ελεύ­θε­ρους χώρους και πάρκα.
  • Για δωρε­άν πρό­σβα­ση σε όλες τις αθλη­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις του δήμου.

Φυσι­κά, εμείς δεν εμφα­νι­ζό­μα­στε μπρο­στά στη νεο­λαία, μπρο­στά στον λαό της Και­σα­ρια­νής, μπρο­στά σας, ως άλλοι μεσ­σί­ες που υπο­σχό­μα­στε ότι έχου­με το μαγι­κό ραβδί που θα τα λύσει όλα.

Εμφα­νι­ζό­μα­στε όμως κάθε μέρα δίπλα σας, μαζί σας στην πάλη για την υπε­ρά­σπι­ση του λαϊ­κού εισο­δή­μα­τος από την αντι­λαϊ­κή επί­θε­ση, στις μάχες για να μην πέσει κανέ­να λαϊ­κό σπί­τι στα χέρια των κορα­κιών, για τη διεκ­δί­κη­ση των δικαιω­μά­των μας στην Υγεία, στην Παι­δεία κ.α.

Για­τί είμα­στε απο­φα­σι­σμέ­νοι να συγκρου­στού­με με θεούς και δαί­μο­νες προ­κει­μέ­νου να υπε­ρα­σπι­στού­με καθε­τί μικρό­τε­ρο ή μεγα­λύ­τε­ρο που κάνει την καθη­με­ρι­νό­τη­τά μας καλύτερη.

Για­τί εμείς τις ανά­γκες δεν τις μετρά­με με τον πόντο, δεν τις ζυγί­ζου­με για να βρί­σκου­με πάντα ότι κοστί­ζουν και να τις προσπερνάμε.

Τις βάζουμε μπροστά, τις έχουμε πυξίδα και παλεύουμε για να ικανοποιηθούν.
Σε αυτή την πάλη σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Σε αυτή την πάλη θα είμαστε σύμμαχοι.

  • Αυτό είναι πραγ­μα­τι­κά προοδευτικό!
  • Πρό­ο­δος είναι να παλεύ­εις για μία πόλη που δεν έχει ανέρ­γους, φτώ­χεια, νεο­λαία με αδιέ­ξο­δα, παι­διά σε εξάρ­τη­ση. Και όχι να χλευά­ζεις όσους αγω­νί­ζο­νται για αυτά.
  • Πρό­ο­δος είναι να διεκ­δι­κείς τη χρη­μα­το­δό­τη­ση που δικαιού­νται οι δημό­τες σου, να φορο­λο­γείς αυτούς που κερ­δο­σκο­πούν πάνω στις ανά­γκες του λαού, και όχι να βάζεις το χέρι στη τσέ­πη της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας με κάθε ευκαιρία.
  • Πρό­ο­δος είναι να έχου­με δημό­σιους ελεύ­θε­ρους χώρους και πάρ­κα που να απο­λαμ­βά­νου­με δωρε­άν, και όχι να βγαί­νει στο σφυ­ρί η λαϊ­κή περιου­σία στα φανε­ρά και αθέ­α­τα αλι­σβε­ρί­σια με τα κάθε λογής συμφέροντα.
  • Πρό­ο­δος είναι να έχου­με αθλη­τι­κούς χώρους και κέντρα πολι­τι­σμού για όλους. Οπι­σθο­δρό­μη­ση είναι η αντί­λη­ψή που λέει ότι μόνο όποιος πλη­ρώ­νει μπο­ρεί να έχει.
  • Πρό­ο­δος είναι να έχου­με σχο­λεία σύγ­χρο­να, ασφα­λή που να μην πέφτουν τα ταβά­νια και όχι τα απα­ρά­δε­κτα κοντέι­νερ της προ­σχο­λι­κής αγω­γής, τα τμή­μα­τα των 25+ μαθη­τών, τα ποντί­κια και τους κοριούς στα σχολεία.
  • Πρό­ο­δος είναι να πρω­το­στα­τείς στην κάλυ­ψη όλων των ανα­γκών των υπη­ρε­σιών με στα­θε­ρό και μόνι­μο προ­σω­πι­κό με δικαιώ­μα­τα, και όχι οι εργα­σια­κές σχέ­σεις «σκλα­βο­πά­ζα­ρο» που επα­να­φέ­ρει η διοί­κη­ση Βοσκό­που­λου σε όλες σχε­δόν τις δομές του δήμου.
  • Πρό­ο­δος είναι να υπε­ρα­σπί­ζε­σαι την ηρω­ι­κή ιστο­ρία τού­του του Τόπου που πότι­σε το δέντρο της ελευ­θε­ρί­ας από τους φασί­στες ναζι­στές, και όχι να τους ξεπλέ­νεις βάζο­ντας στα μου­λω­χτά στον ιερό χώρο του Σκο­πευ­τη­ρί­ου τους μηχα­νι­σμούς του γερ­μα­νι­κού υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών, όπως έκα­νε η απερ­χό­με­νη διοίκηση .
  • Έτσι αντι­λαμ­βα­νό­μα­στε εμείς την πρό­ο­δο, κύριοι της απερ­χό­με­νης διοί­κη­σης του δήμου.
  • Και θα την υπη­ρε­τή­σου­με μόλις βρε­θού­με στο τιμό­νι, έχο­ντας τη στή­ρι­ξη όλων των κατοί­κων της Και­σα­ρια­νής, αυτών που τους αγώ­νες και τις αγω­νί­ες τους τις θεω­ρεί­τε οπισθοδρομικές.
  • Έχο­ντας τη στή­ρι­ξη των εργα­ζο­μέ­νων του δήμου, αυτούς που εσείς βρί­ζε­τε και χλευά­ζε­τε χαρα­κτη­ρί­ζο­ντάς τους μη λει­τουρ­γι­κούς, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντάς τους οπισθοδρομικούς.
  • Έχο­ντας τη στή­ρι­ξη των μαζι­κών φορέ­ων της πόλης, αυτούς που χαρα­κτη­ρί­σα­τε «καθε­στώς» και πολε­μή­σα­τε ακό­μα και την ύπαρ­ξή τους.
  • Εσείς μπο­ρεί­τε να μεί­νε­τε μόνοι σας. Θα σας κάνουν παρέα μόνο κάτι μεγα­λο­ερ­γο­λά­βοι που θα πάψουν να ξεκοκ­κα­λί­ζουν τα χρή­μα­τα από τα προ­γράμ­μα­τα που λέτε πως παίρ­νε­τε τάχα για τους δημό­τες. Το ξέρε­τε, γι’ αυτό και αυτές τις μέρες ο κ. Βοσκό­που­λος συκο­φα­ντεί, λασπο­λο­γεί, τρο­μο­κρα­τεί στα ΜΚΔ συμπε­ρι­φε­ρό­με­νος ως τρολ του δια­δι­κτύ­ου. Δεν δίστα­σε μάλι­στα σήμε­ρα, μέρα επε­τεί­ου της απε­λευ­θέ­ρω­σης της Αθή­νας από τους ναζί να ταυ­τί­ζει τους κομ­μου­νι­στές με τους φασί­στες, χλευά­ζο­ντας την ιστο­ρία της πόλης μας για να χαϊ­δέ­ψει τα αυτιά ακρο­δε­ξιών. Κυριο­λε­κτι­κά βρί­σκε­ται σε ένα παρα­λή­ρη­μα χυδαιο­λο­γί­ας. Κατα­νο­ού­με τον πανι­κό του.

Εμείς όμως θα ακολουθήσουμε άλλον δρόμο.
Τον ξέρουμε, τον έχουμε ξαναπερπατήσει μαζί με τον λαό της Καισαριανής.
Και μαζί πετύχαμε πολλά.

Μαζί με τους γονείς, τους εκπαι­δευ­τι­κούς και τους μαθη­τές εξα­σφα­λί­σα­με χρη­μα­το­δό­τη­ση για εκτε­τα­μέ­νες παρεμ­βά­σεις συντή­ρη­σης στα σχο­λι­κά κτί­ρια της πόλης. Πετύ­χα­με την πρό­σβα­ση όλων των παι­διών στους παι­δι­κούς σταθ­μούς χωρίς προ­ϋ­πο­θέ­σεις, σε σύγ­χρο­νες κτι­ρια­κές υποδομές.

  • Μαζί με τους εργα­ζό­με­νους του δήμου σπά­σα­με το 2017 την πολι­τι­κή της απα­γό­ρευ­σης προσλήψεων.
  • Εξα­σφα­λί­σα­με δομές που έδι­ναν δωρε­άν πρό­σβα­ση στον Αθλη­τι­σμό και τον Πολι­τι­σμό σε εκα­το­ντά­δες συμπο­λί­τες μας.
  • Αντι­με­τω­πί­σα­με την άσχη­μη οικο­νο­μι­κή κατά­στα­ση του δήμου και μειώ­σα­με τα δημο­τι­κά τέλη, χωρίς να βάλου­με νέους φόρους και αντί­τι­μα, χωρίς να κυνη­γά­με τους γονείς για τα τρο­φεία και τους δημό­τες για μικροοφειλές.
  • Ανα­βαθ­μί­σα­με τις κοι­νω­νι­κές δομές του δήμου, που υπο­στη­ρί­ζουν εκα­το­ντά­δες από τους πιο αδύ­να­μους συν­δη­μό­τες μας.
  • Μαζί με τον λαό της πόλης ολο­κλη­ρώ­σα­με τον αγώ­να που έδιω­ξε ορι­στι­κά την Σκο­πευ­τι­κή Εται­ρία από τον ιερό χώρο του Σκο­πευ­τη­ρί­ου, ανοί­γο­ντας τον δρό­μο για την αξιο­ποί­η­ση του συνό­λου του πάρκου.
  • Με τη λει­τουρ­γία του Μου­σεί­ου της ΕΑΜι­κής Εθνι­κής Αντί­στα­σης τιμή­σα­με τους αγώ­νες του τόπου μας και τις προ­σφυ­γι­κές ρίζες της Και­σα­ρια­νής, κόντρα στον φασι­σμό και την παρα­χά­ρα­ξη της ιστορίας.

Όλα αυτά ο λαός της Και­σα­ρια­νής τα θυμά­ται! Γι’ αυτό και πέφτει στο κενό η έσχα­τη προ­σπά­θεια εκφο­βι­σμού ότι με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» δημο­τι­κή αρχή θα στα­μα­τή­σουν λέει τάχα τα έργα!

Αλή­θεια, για ποια έργα μιλά­τε κύριε Βοσκόπουλε;

  • Το αντι­πλημ­μυ­ρι­κό έργο στη Θεο­λό­γου, που είναι το μόνο αντι­πλημ­μυ­ρι­κό έργο που υπο­χρε­ώ­θη­κε η περι­φέ­ρεια Αττι­κής να δρο­μο­λο­γή­σει, για­τί εμείς το απαιτήσαμε;
  • Για το ΚΗΦΗ, που εξα­σφα­λί­σα­με τη χρη­μα­το­δό­τη­ση και επί ημε­ρών σας έχει βαλτώσει!
  • Για το έργο του απο­χε­τευ­τι­κού, που σας το δώσα­με σχε­δόν ολο­κλη­ρω­μέ­νο και έκτο­τε αγνο­εί­ται η συνέ­χι­σή του;
  • Για την ανα­βάθ­μι­ση του ηλε­κτρο­φω­τι­σμού με LED, που θα είχε ολο­κλη­ρω­θεί από το 2020 εάν δεν υπήρ­χαν οι τυχο­διω­κτι­κοί χει­ρι­σμοί σας;
  • Για την ανά­πλα­ση της πλα­τεί­ας, του οποί­ου τη μελέ­τη επι­λέ­ξα­με εμείς στη θητεία να προχωρήσουμε;
  • Για τη συνο­λι­κή ανά­πλα­ση του Πάρ­κου του Σκο­πευ­τη­ρί­ου, που έγι­νε εφι­κτή μόνο και μόνο επει­δή βρή­κε δρο­μο­λο­γη­μέ­νη τη μελέ­τη που σας παραδώσαμε;

Το λέμε καθα­ρά, η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» αξιο­ποί­η­σε και θα αξιο­ποι­ή­σει και στην επό­με­νη θητεία της, κάθε ευκαι­ρία κάθε δυνα­τό­τη­τα, να αντλη­θούν κον­δύ­λια κρα­τι­κά ή ευρω­παϊ­κά για έργα, παρεμ­βά­σεις και υπο­δο­μές με σαφή προ­τε­ραιό­τη­τα τις ανά­γκες των πολ­λών. Για­τί είναι δικά μας λεφτά, από τον ιδρώ­τα του λαού και δεν θα τους τα χαρίσουμε.

Και το ότι η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», σέβε­ται και αξιο­ποιεί με τον καλύ­τε­ρο τρό­πο τα λεφτά του λαού, μπο­ρού­με και το έχου­με απο­δεί­ξει χωρίς να κατα­φεύ­γου­με σε λογι­κές ακρο­βα­σί­ες, ακό­μα και σε απρο­κά­λυ­πτη παρα­ποί­η­ση στοι­χεί­ων και εγγρά­φων, όπως κάνει η διοί­κη­ση Βοσκόπουλου.

Τους το λέμε καθαρά: Χρωστάνε στην πόλη, δεν τους χρωστάει.

Μια δεύ­τε­ρη θητεία του κ. Βοσκό­που­λου και των συνο­δοι­πό­ρων του, είναι που βάζει σε κίν­δυ­νο τις προ­τε­ραιό­τη­τες και τα έργα που έχει ανά­γκη ο τόπος μας. Για­τί ούτε θέλουν, ούτε μπο­ρούν να υπη­ρε­τή­σουν τις λαϊ­κές ανάγκες.

Με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στο τιμό­νι του δήμου, θα δοθεί βήμα στον λαό της πόλης να εκφρα­στεί. Με συνε­λεύ­σεις στις γει­το­νιές, απο­λο­γι­στι­κές συγκε­ντρώ­σεις, ανοι­χτά θεμα­τι­κά συμ­βού­λια, θα είμα­στε όλοι πιο δυνα­τοί για να διεκδικήσουμε.

  • Την πλή­ρη χρη­μα­το­δό­τη­ση της Τοπι­κής Διοί­κη­σης από το κράτος.
  • Την κάλυ­ψη των μεγά­λων κενών σε προ­σω­πι­κό, με μόνι­μες και στα­θε­ρές εργα­σια­κές σχέ­σεις, που θα ανα­στρέ­ψει την πορεία συρ­ρί­κνω­σης και υπο­βάθ­μι­σης των δημο­τι­κών υπηρεσιών.
  • Τα ανα­γκαία έργα αντι­πυ­ρι­κής, αντι­πλημ­μυ­ρι­κής και αντι­σει­σμι­κής θωράκισης.
  • Τη συντή­ρη­ση της σχο­λι­κής στέ­γης και τη διεύ­ρυν­ση της σχο­λι­κής υποδομής.
  • Τη δημιουρ­γία ανθρώ­πι­νων υπο­δο­μών στον οικι­σμό του Βλη­τι­κού Σταθ­μού και τη διά­σω­ση των «Πυρο­βο­λη­μέ­νων» στο Τρίγωνο.
  • Ενθαρ­ρύ­νο­ντας και επι­διώ­κο­ντας τη συμ­βο­λή των δημο­τών μας θα γίνου­με πιο ικα­νοί στα μεγά­λα που διακυβεύονται:
  • Την προ­στα­σία του ορει­νού όγκου του Υμητ­τού κόντρα σε όσους τον βλέ­πουν σαν μπαλ­κό­νι που θα επεν­δύ­σουν για να δεί­χνουν το «του­ρι­στι­κό θαύ­μα» της Αθήνας.
  • Την αντι­με­τώ­πι­ση του κυκλοφοριακού/συγκοινωνιακού προ­βλή­μα­τος με σεβα­σμό στο Περι­βάλ­λον, ανοί­γο­ντας παρα­καμ­πτή­ριο δρό­μο για να μη διο­χε­τεύ­ε­ται όλη η κίνη­ση της Αττι­κής οδού μέσα από την κεντρι­κή λεωφόρο.
  • Την ανα­βάθ­μι­ση της Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας με τη λει­τουρ­γία και στε­λέ­χω­ση του ΙΚΑ Παγκρα­τί­ου, την ίδρυ­ση, στε­λέ­χω­ση και λει­τουρ­γία Κέντρου Υγεί­ας στην Καισαριανή.
  • Μία πόλη που θα αντι­στέ­κε­ται σε όλα τα ναρ­κω­τι­κά κερ­δί­ζο­ντας τη μάχη ενά­ντια στις εξαρτήσεις.

Φίλες και φίλοι, Και­σα­ρια­νιώ­τες και Καισαριανιώτισσες,

Σκεφτείτε με καθαρό μυαλό και ζεστή καρδιά.
Τι δήμαρχο χρειάζεται η Πόλη μας;
Τι δήμαρχο θέλουμε για την Καισαριανή;
Σε αυτό το δίλημμα απαντάμε με την ψήφο μας την Κυριακή.

Θέλου­με δήμαρ­χο σύμ­μα­χό μας στον αγώ­να για τα δικαιώ­μα­τά μας ή δήμαρ­χο που καλύ­πτε­ται πίσω από το μπα­λά­κι αρμο­διο­τή­των δηλώ­νο­ντας αναρ­μό­διος όταν πρό­κει­ται για τις δικές μας ανά­γκες, αλλά πλή­ρως αρμό­διος όταν υλο­ποιεί την αντι­λαϊ­κή πολιτική;

Θέλου­με δήμαρ­χο που θα ξέρει την Πόλη σπι­θα­μή προς σπι­θα­μή για­τί παλεύ­ει μαζί της ή δήμαρ­χο που οι δημο­τι­κοί του σύμ­βου­λοι χαρα­κτη­ρί­ζουν «ξενό­φερ­τες ορδές» τα παι­διά της Και­σα­ρια­νής που αγωνίζονται;

Δήμαρ­χο που θα καλω­σο­ρί­ζει στην πόλη τους χιλιά­δες αγω­νι­στές που προ­σκυ­νά­νε τα χώμα­τά της στο Ιερό Σκο­πευ­τή­ριο ή δήμαρ­χο που θα «ανοί­γει τις πόρ­τες» της πόλης διά­πλα­τα μόνο στους μεγα­λο­ερ­γο­λά­βους και τους κυβερ­νη­τι­κούς παρά­γο­ντες για να συνα­γε­λά­ζο­νται μαζί τους, όπως έκα­ναν ακό­μα και προ­χθές ζητώ­ντας τη στή­ρι­ξη της ΝΔ από τον Θεο­δω­ρι­κά­κο και τον Θεοχάρη;

Θέλου­με δήμαρ­χο που θα μπαί­νει καθη­με­ρι­νά ο ίδιος μπρο­στά με απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα για να λύνο­νται προ­βλή­μα­τα, που θα συζη­τά­ει στις γει­το­νιές, θα ακού­ει, θα επι­διώ­κει τη συμ­με­το­χή σας και τη γνώ­μη σας ή έναν δήμαρ­χο που από το γρα­φείο του θα δίνει εντο­λές και θα κου­νά­ει το χέρι, όπως έκα­νε μέχρι τώρα ο κ. Βοσκόπουλος;

Εμείς λέμε πως ο λαός μας δεν χρειά­ζε­ται ακό­μα έναν αντί­πα­λο, δεν χρειά­ζε­ται έναν ακό­μα πάνω απ’ το κεφά­λι του για να τον δεί­χνει με το δάχτυ­λο και να του φέρε­ται αυταρχικά.

Και ξέρου­με καλά πως το ίδιο νιώ­θουν κι άλλοι, όχι μόνο όσοι μας ψήφι­σαν την προη­γού­με­νη Κυρια­κή. Ξέρου­με πως το ίδιο σκέ­φτο­νται και πολ­λοί, πάρα πολ­λοί από όσους ψήφι­σαν άλλους συν­δυα­σμούς. Τους λέμε λοι­πόν πως μπο­ρού­με να συνα­ντη­θού­με αυτή την Κυρια­κή στην κάλπη.

Και θα έχου­με πολ­λές ευκαι­ρί­ες για να συνα­ντιό­μα­στε και στην πορεία. Ξέρουν ότι σε εμάς μπο­ρούν να βασι­στούν. Για­τί εμείς αυτά που λέμε αυτά κάνου­με. Πορευό­μα­στε με συνέ­πεια, σεμνό­τη­τα, συλλογικά!

Μπο­ρούν να το επι­βε­βαιώ­σουν κοι­τώ­ντας στην ιστο­ρία ετού­της της Πόλης. Για­τί εμείς βαδί­ζου­με στα χνά­ρια του Μανω­λί­δη, του Μακρή και άλλων προ­ο­δευ­τι­κών δημάρ­χων. Βαδί­ζου­με στα χνά­ρια όσων έβα­λαν τη σφρα­γί­δα τους στην Καισαριανή.

Πάμε λοιπόν να δώσουμε τη μάχη μέχρι τελευταία στιγμή.

Με τα ψηφο­δέλ­τια της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στο χέρι να φτά­σου­με σε κάθε σπί­τι, σε κάθε εργα­ζό­με­νο, σε κάθε αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νο, σε κάθε γυναί­κα, και σε όλους τους νέους και τις νέες της πόλης μας.

Μπορούμε.
Η Καισαριανή μπορεί.
Γιατί η Καισαριανή έχει αποδείξει
και θα το αποδείξει και πάλι
ότι ξέρει
να παλεύει, ξέρει και να νικάει.

Εμπρός λοιπόν για τη νίκη.
Είμαστε σίγουροι.
Την Κυριακή το βράδυ οι γειτονιές της Καισαριανής θα γλεντάνε!
Ο λαός της Καισαριανής θα γιορτάζει!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο