Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λιμάνι Πειραιά: Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της COSCO

Aνθρώ­πι­νο ποτά­μι ο κόσμος που βρέ­θη­κε στον Σταθ­μό Εμπο­ρευ­μα­το­κι­βω­τί­ων στο λιμά­νι του Πει­ραιά, για να συμπα­ρα­στα­θεί στον δίκαιο αγώ­να των εργα­τών της COSCO, οι οποί­οι αγω­νί­ζο­νται για το δικαί­ω­μα στη ζωή, για ανθρώ­πι­νες συν­θή­κες εργα­σί­ας και μέτρα προστασίας.

Η συγκέ­ντρω­ση ξεκί­νη­σε με την ανά­γνω­ση των μηνυ­μά­των αλλη­λεγ­γύ­ης από σωμα­τεία της Ελλά­δας και του εξωτερικού.

Χει­ρο­κρο­τή­μα­τα απέ­σπα­σε η ανα­κοί­νω­ση οτι αυτή την ώρα στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη γίνε­ται κινη­το­ποί­η­ση στην COSCO απο το Συν­δι­κά­το Μετα­φο­ρών της Τουρκίας.

Ενός λεπτού σιγή για τον Δημήτρη

Ενός λεπτού σιγή στη μνή­μη του εργα­ζό­με­νου Δημή­τρη Δαγκλή, που σκο­τώ­θη­κε στο εργα­τι­κό δυστύ­χη­μα στην COSCO, κρα­τή­θη­κε στη μεγά­λη πανατ­τι­κή συγκέ­ντρω­ση. Ακο­λού­θη­σε παρα­τε­τα­μέ­νο χει­ρο­κρό­τη­μα, ενώ από δεκά­δες στό­μα­τα ακού­στη­κε η λέξη «Αθά­να­τος».

Στη συγκέ­ντρω­ση παρα­βρί­σκε­ται και η αδερ­φή του Δημή­τρη Δαγκλή, η οποία έγι­νε δεκτή με δυνα­τό χειροκρότημα.

kinhtopoihsh cosco 21

 

#οι_ζωές_των_εργατών_μετράνε

Με νέα 24ωρη απερ­γία, την τρί­τη κατά σει­ρά, από την περα­σμέ­νη Δευ­τέ­ρα που έχα­σαν τον συνά­δελ­φό τους Δημή­τρη Δαγκλή στο εργα­σια­κό γκέ­το της COSCO λόγω της έλλει­ψης ακό­μα και των στοι­χειω­δών μέτρων προ­στα­σί­ας της ζωής τους, οι εργα­ζό­με­νοι στις προ­βλή­τες ΙΙ και ΙΙΙ του ΣΕΜΠO, στο λιμά­νι του Πει­ραιά κλι­μα­κώ­νουν τον αγώ­να τους.

Από τα ξημε­ρώ­μα­τα της Πέμ­πτης βρί­σκο­νται στην πύλη του ΣΕΜΠΟ και περι­φρου­ρούν την απερ­γία τους διεκ­δι­κώ­ντας το αυτο­νό­η­το δικαί­ω­μά τους, ανθρώ­πι­νες συν­θή­κες δου­λειάς, για να γυρί­ζουν όρθιοι στα σπί­τια τους, στις οικο­γέ­νειές τους μετά το μεροκάματο.

Στο πλευ­ρό τους σε αυτόν τον αγώ­να έχουν Σωμα­τεία και φορείς του Πει­ραιά, και όχι μόνο, που εκφρά­ζουν έμπρα­κτα την αλλη­λεγ­γύη τους. Χιλιά­δες μηνύ­μα­τα στή­ρι­ξης στους απερ­γούς για τα δίκαια αιτή­μα­τά τους εκφρά­ζο­νται και μέσω του twitter καθώς το #οι_ζωές_των_εργατών_μετράνε έχει ανα­δει­χθεί σε ιδιαί­τε­ρα δημο­φι­λές hashtag.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από 902.gr

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο