Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λογάριασαν χωρίς τους εργάτες και τα συνδικάτα τους χωρίς το ΠΑΜΕ…

📍 Απεργία & συλλαλητήριο 2 Οκτώβρη📍

Άλλη μία μυριό­στο­μη απά­ντη­ση χιλιά­δων εργα­ζο­μέ­νων στο αντερ­γα­τι­κό πολυ­νο­μο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης σε Αθή­να — Πει­ραιά — Θεσ­σα­λο­νί­κη και 10άδες άλλες πόλεις, που ‑πέρα από το θετι­κό απο­λο­γι­σμό απο­τε­λεί εφαλ­τή­ριο, αλλά και μπού­σου­λα για το παραπέρα.

Ήδη οι ταξι­κές δυνά­μεις μαζεύ­ουν την πεί­ρα αυτών των ημε­ρών: υπάρ­χει και η προη­γού­με­νη μεγά­λη κινη­το­ποί­η­ση (24-Σεπ πάλι με φόντο το «ανα­πτυ­ξια­κό» νομο­σχέ­διο) και το χτε­σι­νό των συντα­ξιού­χων απαρ­χή ενός 10ήμερου αγω­νι­στι­κής δρά­σης κά.

Η σύγκρου­ση έφτα­σε σε βάθος, όλο και περισ­σό­τε­ροι εργα­ζό­με­νοι αντι­λαμ­βά­νο­νται πολι­τι­κά, όχι μόνο το «δεν πάει άλλο», αλλά και τη διέ­ξο­δο: φυσι­κά από το «κατα­λα­βαί­νω» μέχρι το «ρίχνο­μαι στη μάχη με τη σημαία του ΠΑΜΕ», υπάρ­χει απόσταση…

Σημείο ανα­φο­ράς, τα συν­θή­μα­τα
«για την ανά­πτυ­ξή τους και τις επεν­δύ­σεις, μας θέλου­νε και δού­λους χωρίς διεκ­δι­κή­σεις» και «κάτω τα χέρια από την απερ­γία, δε θα τη χαρί­σου­με στην εργοδοσία»,
για τη συν­δι­κα­λι­στι­κή μαφία«η ΓΣΕΕ δεν είναι φωνή των εργα­τών, είναι το τσι­ρά­κι των αφε­ντι­κών», «Θέλουν να τελειώ­νουν με τα σωμα­τεία, Δεν τους παρα­δί­δου­με μητρώα και απερ­γία», «Σωμα­τεία ταξι­κά στα χέρια εργα­τών, Όχι της κυβέρ­νη­σης και των εργοδοτών»
σε συν­δυα­σμό με το ότι ‑μετά από καιρό
από νωρίς το πρωί οι ταξι­κές δυνά­μεις σε όλη την χώρα έδω­σαν την μάχη της επι­τυ­χί­ας της απερ­γί­ας με περι­φρου­ρή­σεις σε λιμά­νια, ξενο­δο­χεία, για­πιά, πολυ­κα­τα­στή­μα­τα, υπη­ρε­σί­ες, επι­χει­ρή­σεις, ΒΙΠΕ κλπ.

Έχουμε μαλλί να ξάνουμε…

Στις 2 Οκτώ­βρη είχε ήδη προ­ϋ­πάρ­ξει ένας μήνα πλού­σιας δρά­σης των συν­δι­κά­των (που ξεκί­νη­σαν στα πλαί­σια των κινη­το­ποι­ή­σε­ων της ΔΕΘ) καθώς και η 24 Σεπτέμ­βρη που έδω­σε στίγ­μα για τη συνέ­χεια και για την κλι­μά­κω­ση, ενώ συνε­χί­ζο­νταν αμεί­ω­τες οι προ­σπά­θειες χτυ­πή­μα­τος από τη μεγά­λη εργο­δο­σία (εφο­πλι­στές μεγά­λα εργο­τά­ξια και εργο­στά­σια εμπο­ρι­κές κλπ επι­χει­ρή­σεις ομί­λων κλπ.)
Σήμε­ρα μπο­ρού­με να μιλά­με για μια μεγά­λη κινη­το­ποί­η­ση που, πέρα απ’όλα τ’ άλλα πέτυ­χε κόντρα ‑στην κυριο­λε­ξία «σε θεούς και δαί­μο­νες» στο μαύ­ρο μέτω­πο κυβέρ­νη­σης, επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, εργο­δο­τι­κού και κυβερ­νη­τι­κού συν­δι­κα­λι­σμού ‑ιδιαί­τε­ρα της λυσ­σα­σμέ­νης μαφιό­ζι­κης ηγε­σί­ας της ΓΣΕΕ. Η χει­ρα­ψία Μητσο­τά­κη – Πανα­γό­που­λου επι­σφρά­γι­σε αυτή τη συμ­φω­νία, με αντάλ­λαγ­μα οι εργο­δό­τες και τα ΜΑΤ να εξα­σφα­λί­σουν τις καρέ­κλες αυτής της μαφί­ας ‑όπως τους απο­κα­λούν οι εργα­ζό­με­νοι- στην ηγε­σία της ΓΣΕΕ.
Έκα­ναν προ­σπά­θεια να δια­μορ­φώ­σουν έναν ισχυ­ρό απερ­γο­σπα­στι­κό μηχα­νι­σμό. Η πλειο­ψη­φία της ΓΣΕΕ, με τη συνε­χή αλλα­γή ημε­ρο­μη­νιών προ­σπά­θη­σε να σπά­σει και να υπο­νο­μεύ­σει την απερ­γία. Ξέρα­σαν “χολή” και αντι­κομ­μου­νι­σμό, προ­σπά­θη­σαν να εκβιά­σουν προ­έ­δρους Ομο­σπον­διών και Εργα­τι­κών Κέντρων, έλε­γαν ψέμα­τα και προ­σπά­θη­σαν να κρύ­ψουν τις αντερ­γα­τι­κές συνέ­πειες του πολυ­νο­μο­σχε­δί­ου. Απέ­τυ­χαν, επι­βε­βαιώ­νο­ντας ότι αυτή η ηγε­σία έχει ξεφτι­λι­στεί κι άλλο μέσα στους εργαζόμενους.

📍  Βέβαια ‑όπως είπε τις προ­άλ­λες ο Ν. Μαυ­ρο­κέ­φα­λος «λογά­ρια­σαν χωρίς τους εργά­τες και τα συν­δι­κά­τα τους. Λογά­ρια­σαν χωρίς το ΠΑΜΕ»

Σύριζα στο κλαρί

«Στο κλα­ρί», με προ­κλη­τι­κές ανα­κοι­νώ­σεις, με μπα­ράζ δηλώ­σε­ων στε­λε­χών του, με πρω­το­σέ­λι­δα των «φιλι­κών» ΜΜΕ και παρου­σία πρώ­ην υπουρ­γών του σε συγκε­ντρώ­σεις (Ευ. Τσα­κα­λώ­τος), ο ΣΥΡΙΖΑ επι­χεί­ρη­σε για μια ακό­μα φορά να φορέ­σει «φιλερ­γα­τι­κό» προ­σω­πείο, εμφα­νι­ζό­με­νος να καλεί προ­κλη­τι­κά στις 24, να δοθεί τάχα «ένα ηχη­ρό μήνυ­μα στα σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης του κ. Μητσο­τά­κη και του ΣΕΒ» και στη σημε­ρι­νή «δυνα­μι­κό παρόν στις κινη­το­ποι­ή­σεις των συν­δι­κά­των απέ­να­ντι στο νομο­σχέ­διο, που επι­χει­ρεί να επα­να­φέ­ρει – μόνι­μα αυτή τη φορά- τις ακραία νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρες προ­τά­σεις ΣΕΒ ‑ΔΝΤ»

Αυτό που δεν λένε βέβαια είναι ότι η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ συνε­χί­ζει την αντερ­γα­τι­κή επί­θε­ση ακρι­βώς από εκεί που την άφη­σε η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία γι’ αυτό ακρι­βώς το αντι­λαϊ­κό έργο της λάμ­βα­νε και λαμ­βά­νει τα σχε­τι­κά συγ­χα­ρη­τή­ρια από τον ΣΕΒ και όλες τις εργο­δο­τι­κές ενώσεις.
Λέει για παρά­δειγ­μα στην ανα­κοί­νω­σή του για τις 24 ότι (η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ) «μετα­τρέ­πει τις συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις σε δια­κο­σμη­τι­κό στοι­χείο», αλλά δεν λέει ότι η επί­θε­ση αυτή πατά­ει στο ίδιο αντερ­γα­τι­κό οπλο­στά­σιο που δια­τή­ρη­σε και διεύ­ρυ­νε η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παρά­δειγ­μα έκα­νε με την εφαρ­μο­γή του περι­βό­η­του «νόμου Βρού­τση — Αχτσιό­γλου», για τη μόνι­μη κατάρ­γη­ση των συλ­λο­γι­κών δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων για τον κατώ­τα­το μισθό.

Οι “συνήθεις ύποπτοι”

Εκτός από τους εργα­το­πα­τέ­ρες της ΓΣΕΕ, της “προ­σκολ­λή­σε­ως” και πάλι οι γνω­στοί ‑μετα­ξύ αυτών και η ¨επα­να­στα­τι­κή” ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που σε κάλε­σμα της αναφέρει:
«Παρά το γεγο­νός πως η αυρια­νή απερ­γία είναι ρελάνς της ΓΣΕΕ, επι­διώ­κο­ντας να ανα­κτή­σει τον έλεγ­χο στον εργα­τι­κό συν­δι­κα­λι­σμό με την απερ­γία , απο­τε­λεί ταυ­τό­χρο­να και μια ακό­μη ευκαι­ρία για σοβα­ρό απερ­για­κό σχε­δια­σμό κλι­μά­κω­σης και όχι για μια απεργία-αυλαία.
Αύριο λοι­πόν όλοι στην απερ­γία για μια νικη­φό­ρα εργα­τι­κή κλι­μά­κω­ση και αντεπίθεση».
[ ΣΣ |>φυσι­κά ως συνή­θως πλάι-πλάι στη “ρελάνς της ΓΣΕΕ”] 

ΓΕΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

Συντο­νι­στι­κά” & “Εργα­τι­κά κέντρατης συν­δι­κα­λι­στι­κής μαφίας

Όσο για τα ΜΜΕ, το χαβά τους (παλιά μου τέχνη κόσκι­νο). Σε κάποιες μάλι­στα περι­πτώ­σεις «Ποια συγκέ­ντρω­ση; Δεν υπήρ­ξε συγκέ­ντρω­ση του ΠΑΜΕ!». Το ξεκί­νη­σαν στις 24-Σεπ και το βιο­λί συνε­χί­ζε­ται κανονικά.

ΑΠΟΨΗ μαςΑτέχνως_logo

ρεπορτάζ & νέα |> tag |>  απεργία 📌 2‑Οκτώβρη-19 <| εδώ |>


902 logo

 

  • Τέλος όλα τα τελευ­ταία νέα με ανα­ζή­τη­ση |> εδώ <| (εργα­τι­κή τάξη & ημε­ρο­μη­νία 2‑Οκτ-2019) Απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση στη Λήμνο ΚΕΡΚΥΡΑ |> Με ιδιαί­τε­ρο παλ­μό η απερ­για­κή κινητοποίηση
    ΛΑΥΡΙΟ |> Μαζι­κή και δυνα­μι­κή απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση |> Οι απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις σε πόλεις της Ηπεί­ρου  ΑΓΡΙΝΙΟ |> Δυνα­μι­κή συμ­με­το­χή στην απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση  ΞΑΝΘΗ |> Οι εργα­ζό­με­νοι έδω­σαν μαχη­τι­κή απά­ντη­ση σε κυβέρ­νη­ση και εργο­δο­σία |> Δυνα­μι­κή απερ­για­κή κινη­το­ποί­η­ση στα Τρί­κα­λα κλπ

ΑΠΟΨΗ μας

Και φτά­νου­με στο «δια ταύ­τα»:

📍  Απαι­τεί­ται ουσια­στι­κός σχε­δια­σμός και κλι­μά­κω­ση από κάθε συν­δι­κά­το, σε κάθε χώρο δου­λειάς και κλά­δο. Νέες πρω­το­βου­λί­ες που θα δώσουν τη δυνα­τό­τη­τα στα συν­δι­κά­τα να αντι­πα­λεύ­ουν το πολυ­νο­μο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης καθη­με­ρι­νά. Να συσπει­ρώ­σουν νέες δυνά­μεις, ώστε να στρι­μω­χθεί η κυβέρ­νη­ση για τα καλά.
📍  Πρέ­πει να δώσου­με τη μάχη της ενη­μέ­ρω­σης ακό­μα περισσότερο.
Παρά τη μεγά­λη προ­σπά­θεια που έχει γίνει, το μεγα­λύ­τε­ρο τμή­μα των εργα­ζο­μέ­νων δεν γνω­ρί­ζει για το νομο­σχέ­διο και τις αρνη­τι­κές συνέ­πειες στη ζωή τους. Τα ΔΣ των συν­δι­κά­των, οι Επι­τρο­πές Αγώ­να πρέ­πει να οργα­νώ­σουν καλά μια τέτοια δου­λειά με μαζι­κές εξορ­μή­σεις, συγκε­ντρώ­σεις στους χώρους δου­λειάς, γενι­κές συνελεύσεις.
📍  Πλα­τιές εξορ­μή­σεις στους χώρους δου­λειάς καθη­με­ρι­νά, σε σταθ­μούς των ΜΜΜ, όπου μετα­κι­νού­νται εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες εργα­ζό­με­νοι καθημερινά
📍  Υπάρ­χουν και οι κινη­το­ποι­ή­σεις των συντα­ξιού­χων, το 10ήμερο δρά­σης (1–10 Οκτώ­βρη) που έχουν εξαγ­γεί­λει σε όλη την Ελλάδα.
📍  Στις 8 Οκτώ­βρη στο ΣτΕ εκδι­κά­ζε­ται η προ­σφυ­γή του ΣΕΒ, ενά­ντια στο ξεπά­γω­να των τριε­τιών.
📍  Κάθε κινη­το­ποί­η­ση που εκδη­λώ­νε­ται σε χώρους δου­λειάς και κλά­δους να συνε­νω­θεί σε ένα μαζι­κό και ενω­τι­κό ρεύ­μα αντί­στα­σης στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης και των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Να δυνα­μώ­σει η αλλη­λεγ­γύη σε κάθε κλά­δο που αγω­νί­ζε­ται.
📍  Απ’ αυτή τη σκο­πιά, χρειά­ζε­ται συντο­νι­σμός με τους αγώ­νες των εκπαι­δευ­τι­κών και των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων ενά­ντια στα νέα αντιεκ­παι­δευ­τι­κά μέτρα που προ­ε­τοι­μά­ζει η κυβέρ­νη­ση, με τους αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων στα δημό­σια νοσο­κο­μεία ενά­ντια στη συνε­χή υπο­βάθ­μι­ση των δημό­σιων παρο­χών Υγεί­ας, τους εργα­ζό­με­νους σε κάθε χώρο δου­λειάς που αγω­νί­ζο­νται για αυξή­σεις στους μισθούς, για αξιο­πρε­πείς συν­θή­κες δου­λειάς, ενά­ντια στις ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις, για κάθε άλλη δίκαιη διεκ­δί­κη­ση κοκ.
📍  Απαι­τεί­ται να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας με νέες δυνά­μεις και με νέα συν­δι­κά­τα. Να βρει μεγα­λύ­τε­ρη αντα­πό­κρι­ση το κάλε­σμα του ΠΑΜΕ για μαζι­κούς, ενω­τι­κούς αγώ­νες, με σύν­θη­μα: «Διεκ­δι­κού­με σύγ­χρο­νους όρους δου­λειάς και αμοι­βής, ζωή με δικαιώματα».

📍  Δεν χωρά καμιά αυταπάτη ότι υπάρχει κλάδος ή χώρος δουλειάς που μπορεί να εξαιρεθεί της αντεργατικής επίθεσης. Ότι υπάρχει πτυχή της ζωής της εργατικής και λαϊκής οικογένειας που θα μείνει στο απυρόβλητο.

📍 Δεν υπάρ­χει «ανά­πτυ­ξη» που να μοί­ρα­σε ποτέ τα κέρ­δη της με τους εργα­ζό­με­νους.
📍 Δεν υπάρ­χει αστι­κή κυβέρ­νη­ση και κυβερ­νη­τι­κή δια­χεί­ρι­ση που να είχε οδη­γό της τα εργα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα.
📍Τα μπα­γιά­τι­κα συν­θή­μα­τα για «αντι­δε­ξιά» μέτω­πα, ξυπνούν εφιάλ­τες στους εργα­ζό­με­νους που είδαν τις προσ­δο­κί­ες τους να καταρ­ρέ­ουν στη «ρεα­λι­στι­κή» δια­κυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ και στις συμπλη­γά­δες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
📍Οι εργα­ζό­με­νοι πρέ­πει να έχουν εμπι­στο­σύ­νη στους αγώ­νες τους, τίπο­τα άλλω­στε δεν τους χαρί­στη­κε. Χρειά­ζε­ται να δυνα­μώ­σουν οι αγώ­νες που δεν στρι­μώ­χνο­νται στη λογι­κή του «μικρό­τε­ρου κακού», που δεν είναι δια­τε­θει­μέ­νοι να απε­μπο­λή­σουν δικαιώ­μα­τα και κατα­κτή­σεις για να θησαυ­ρί­ζει με ακό­μα πιο γορ­γούς ρυθ­μούς το κεφάλαιο.
📍Το πρό­σφα­το παρά­δειγ­μα του επι­χει­ρη­μα­τι­κού κολοσ­σού στον Του­ρι­σμό, της «Thomas Cook», που χρε­ο­κό­πη­σε μέσα σε μια νύχτα, επι­βε­βαιώ­νει πως παρά τους τζί­ρους δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων δολα­ρί­ων, θύμα­τα είναι μόνο οι εργα­ζό­με­νοι, ενώ δεί­χνει και όρια της ίδιας της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης, που τα πρώ­τα σημά­δια μιας νέας πιθα­νής κρί­σης χτυ­πούν ήδη την πόρ­τα ισχυ­ρών καπι­τα­λι­στι­κών οικονομιών.

📍 Έχει συγκεντρωθεί σημαντική πείρα πια για τους εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν ότι, άλλος δρόμος πέρα από τη διεκδίκηση όσων έχουν πραγματικά ανάγκη οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής και της επιστήμης, δεν υπάρχει.

📍 Απαι­τεί­ται ταυ­τό­χρο­να να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας ενά­ντια στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή και της βαθύ­τε­ρης εμπλο­κής της Ελλά­δας σε αυτούς τους σχεδιασμούς.
📍 Να δυνα­μώ­σει η πάλη ενά­ντια στη δολο­φο­νι­κή πολι­τι­κή που αιμα­το­κυ­λά λαούς και προ­κα­λεί τον ξερι­ζω­μό και την προσφυγιά.
📍 Η βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς θα έχει και άλλες, βαθύ­τε­ρες και πιο μακρο­χρό­νιες αρνη­τι­κές συνέπειες.

 

Η αφίσα του ΚΚΕ για την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα
Pompeo GO HOME

  • Να μην ανα­νε­ω­θεί η συμ­φω­νία Ελλά­δας — ΗΠΑ για τις βάσεις.
  • Να κλεί­σει η βάση της Σού­δας και όλες οι βάσεις των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.
  • Όχι στα πυρηνικά.
  • Κανέ­νας Έλλη­νας στρα­τιω­τι­κός σε απο­στο­λή εκτός συνόρων.
  • Απο­δέ­σμευ­ση από ΝΑΤΟ — ΕΕ.

 

📍 Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Η μετα­τρο­πή της Ελλά­δας σε μια μεγά­λη αμε­ρι­κα­ΝΑ­ΤΟι­κή βάση, με τη «Συμ­φω­νία Αμοι­βαί­ας Αμυ­ντι­κής Συνερ­γα­σί­ας», που θα υπο­γρα­φεί το προ­σε­χές Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο, παρου­σία του ίδιου του ΥπΕξ των ΗΠΑ στην Αθή­να, δυνα­μώ­νει τους κιν­δύ­νους για τη χώρα μας, η οποία μετα­τρέ­πε­ται σε εν δυνά­μει στό­χο για αντί­πα­λα ιμπε­ρια­λι­στι­κά κέντρα και μια χώρα η οποία μπο­ρεί να υπο­δε­χτεί πυρη­νι­κά όπλα. Οι αντι­πα­ρα­θέ­σεις στο Αιγαίο, με την αυξη­μέ­νη προ­κλη­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα της τουρ­κι­κής αστι­κής τάξης, τα διχο­το­μι­κά σχέ­δια που προ­ω­θού­νται εκ νέου για το Κυπρια­κό και οι εξε­λί­ξεις στα Βαλ­κά­νια και στη Μέση Ανα­το­λή, συγκε­ντρώ­νουν νέα μαύ­ρα σύν­νε­φα για τους λαούς της περιοχής.

📍 Τα συν­δι­κά­τα οι συν­δι­κα­λι­στές, όλοι οι εργα­ζό­με­νοι πρέ­πει να στη­ρί­ξουν και να υπο­γρά­ψουν το κοι­νό ψήφι­σμα της ΕΕΔΥΕ, εργα­τι­κών συν­δι­κά­των και πολ­λών μαζι­κών φορέ­ων.
📍 Να πάρουν μαζι­κά μέρος στις κινη­το­ποι­ή­σεις που θα οργα­νω­θούν ενά­ντια στη “Συμ­φω­νία Αμοι­βαί­ας Αμυ­ντι­κής Συνερ­γα­σί­ας”, σε όλη την Ελλά­δα, στην Αθή­να, στο Σύνταγ­μα, το Σαβ­βά­το 5 Οκτώ­βρη στις 12.00 μ. και πορεία στην Αμε­ρι­κά­νι­κη Πρε­σβεία.


ΣΣ |>
Στο πολυ­νο­μο­σχέ­διο, θυμί­ζου­με, συμπεριλαμβάνονται:

  • Το ορι­στι­κό εντα­φια­σμό των κλα­δι­κών συμ­βά­σε­ων, που σημαί­νει νέα συμπί­ε­ση των μισθών.
  • Η ενί­σχυ­ση ξανά των ενώ­σε­ων προ­σώ­πων, που η σύμ­βα­ση που θα υπο­γρά­φουν θα υπε­ρι­σχύ­ει της κλαδικής.
  • Οι τοπι­κές κλα­δι­κές συμ­βά­σεις που θα υπε­ρι­σχύ­ουν ένα­ντι κλα­δι­κών συμβάσεων.
  • Η κατάρ­γη­ση και του ελά­χι­στου δικαιώ­μα­τος για μονο­με­ρή προ­σφυ­γή στον ΟΜΕΔ.
  • Η συνυ­πευ­θυ­νό­τη­τα του εργα­ζό­με­νου για τη μη κατα­βο­λή ασφα­λι­στι­κών εισφο­ρών από τον εργο­δό­τη, με απο­τέ­λε­σμα τη μη ανα­γνώ­ρι­ση των ενσήμων!
  • Η υπο­νό­μευ­ση στην πλη­ρω­μή της υπε­ρω­ρια­κής απα­σχό­λη­σης με το πλα­φόν 12%, που βάζει δήθεν για κατα­πο­λέ­μη­ση της μερι­κής απασχόλησης.
  • Η θέσπι­ση “ηλε­κτρο­νι­κού μητρώ­ου” και καθιέ­ρω­ση της ηλε­κτρο­νι­κής ψηφο­φο­ρί­ας για τις γενι­κές συνε­λεύ­σεις και απεργίες.
  • Ο ορι­σμός του υπουρ­γού Εργα­σί­ας ως «ανώ­τα­του άρχο­ντα», για να παρεμ­βαί­νει όπο­τε αυτός νομί­ζει στα συν­δι­κα­λι­στι­κά μας δικαιώματα.

Επί­σης…

  • Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ σχε­διά­ζει νέα αντι­δρα­στι­κά μέτρα που αφο­ρούν στο κοι­νω­νι­κο-ασφα­λι­στι­κό, με ορί­ζο­ντα την πλή­ρη ιδιω­τι­κο­ποί­η­σή του και την υπο­νό­μευ­ση του «δημό­σιου πυλώ­να», όπως ονο­μά­ζουν τα γερά­κια της τρόι­κα, με συντά­ξεις και παρο­χές πτωχοκομείου.
  • Έρχο­νται ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις στη ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ, στην ΕΥΑΘ, στις Αστι­κές Συγκοινωνίες.
  • Νέα επί­θε­ση στην Υγεία και στην Παι­δεία με ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση και τη συνε­χή υπο­βάθ­μι­σή τους.
  • Θα μεγα­λώ­σει αισθη­τά ο αριθ­μός των πλει­στη­ρια­σμών και των κατα­σχέ­σε­ων για τις φτω­χές εργα­τι­κές και λαϊ­κές οικο­γέ­νειες, προς όφε­λος των τρα­πε­ζι­τών και άλλων γερα­κιών που θα ανα­λά­βουν τη δια­χεί­ρι­ση των “κόκ­κι­νων” δανεί­ων, με ταυ­τό­χρο­νο χτύ­πη­μα στα δικαιώ­μα­τα των τρα­πε­ζο­ϋ­παλ­λή­λων και με χιλιά­δες νέες απο­λύ­σεις, όπως στην Τρά­πε­ζα Πειραιώς.

📍 Είναι φανερό ότι η αξίωση του ΣΕΒ και των εφοπλιστών, η ΝΔ να γκρεμίσει ό,τι δεν πρόλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται πράξη.

  • Το “ανά­πτυ­ξη για όλους” που δια­φη­μί­ζει η ΝΔ απο­τε­λεί συνέ­χεια της “δίκαι­ης ανά­πτυ­ξης” του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως έχουν κοι­νό παρα­νο­μα­στή, την κατάρ­γη­ση εργα­σια­κών δικαιω­μά­των και κατακτήσεων.
  • Παρά τις προσ­δο­κί­ες και την ανα­μο­νή που γεν­νά σε κάθε φάση η κυβερ­νη­τι­κή εναλ­λα­γή, επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι μόνος χαμέ­νος είναι ο λαός, που πλη­ρώ­νει είτε το λογα­ρια­σμό της κρί­σης, είτε το λογα­ρια­σμό της ανάπτυξης.

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο