Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μέλος ένοπλης ακροδεξιάς ομάδας ο δολοφόνος δύο διαδηλωτών στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας 17χρονος που ταυ­το­ποι­ή­θη­κε ως ο Κάιλ Ριτεν­χά­ουζ συνε­λή­φθη σήμε­ρα και κατη­γο­ρεί­ται για ανθρω­πο­κτο­νία, σύμ­φω­να με δικα­στι­κές πηγές, καθώς πυρο­βό­λη­σε και σκό­τω­σε δύο ανθρώ­πους, τραυ­μα­τί­ζο­ντας έναν ακό­μη κατά τη διάρ­κεια των δια­δη­λώ­σε­ων κατά του ρατσι­σμού και της αστυ­νο­μι­κής βίας στην πόλη Κενό­σα του Ουισκόνσιν.

Ο Ρίτεν­χα­ουζ κατα­γρά­φη­κε σε φωτο­γρα­φί­ες και βίντεο να συμ­με­τέ­χει στις ένο­πλες ομά­δες ακρο­δε­ξιών, που βγή­καν στους δρό­μους της πόλης, στην οποία έχουν ξεσπά­σει μαζι­κές και μαχη­τι­κές δια­δη­λώ­σεις από την περα­σμέ­νη Κυρια­κή, όταν αστυ­νο­μι­κοί πυρο­βό­λη­σαν πισώ­πλα­τα και τραυ­μά­τι­σαν τον 29χρονο Αφρο­α­με­ρι­κα­νό Τζέι­κομπ Μπλέικ.

Ο Ρίτεν­χα­ουζ, οπλι­σμέ­νος με ένα ημιαυ­τό­μα­το τυφέ­κιο, εμφα­νί­ζε­ται να συνο­μι­λεί με αστυ­νο­μι­κούς, να δίνει πλη­ρο­φο­ρί­ες για το που βρί­σκο­νται δια­δη­λω­τές, αλλά και να κυκλο­φο­ρεί στους δρό­μους, με άλλους ένο­πλους, με πρό­σχη­μα την «προ­στα­σία περιου­σιών». Στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης έχουν αναρ­τη­θεί βίντεο που δεί­χνουν ανθρώ­πους να τρέ­χουν μέσα στους δρό­μους της Κενό­σα, ενώ ακού­γο­νται πυρο­βο­λι­σμοί. Σε άλλα βίντεο δια­κρί­νει κανείς τραυ­μα­τί­ες στο έδαφος.

Οι πυρο­βο­λι­σμοί ξέσπα­σαν λίγο πριν από τα μεσά­νυ­χτα. Σε ένα βίντεο εμφα­νί­ζε­ται ο 17χρονος να πυρο­βο­λεί έναν δια­δη­λω­τή στο κεφά­λι. Ο δρά­στης βρί­σκε­ται κρυμ­μέ­νος ανά­με­σα σε αυτο­κί­νη­τα σε ένα κατά­στη­μα πώλη­σης αυτο­κι­νή­των, ενώ το θύμα περ­πα­τά­ει στο δρό­μο. Το βίντεο κατα­γρά­φει τον δρά­στη να πυρο­βο­λεί, να πηγαί­νει πάνω από το θύμα του και να φεύ­γει, μιλώ­ντας στο τηλέ­φω­νο λέγο­ντας «πέτυ­χα έναν».

Άλλες φωτο­γρα­φί­ες που αναρ­τή­θη­καν στο δια­δί­κτυο, δεί­χνουν τον ένο­πλο δρά­στη να συζη­τά­ει με αστυ­νο­μι­κούς και να συντο­νί­ζουν την επι­χεί­ρη­σή τους.

akrodexios dolofonos usa1 akrodexios dolofonos usa2

Ο Ρίτεν­χα­ουζ συνε­λή­φθη στην πόλη Antioch του Ιλι­νόι (περί­που 24 χιλιό­με­τρα μακρυά από την Κενό­σα) όπου μένει μόνι­μα και κατη­γο­ρεί­ται για εκ προ­θέ­σε­ως ανθρω­πο­κτο­νία πρώ­του βαθ­μού, δήλω­σε αξιω­μα­τού­χος του δικα­στη­ρί­ου του Λέικ Σίτι.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο