Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μία νεκρή στο ναυάγιο μεταναστών στη Λέρου — Τρία παιδιά σε κρίσιμη κατάσταση (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Στους 41 ανήλ­θε ο αριθ­μός των δια­σω­θέ­ντων μετα­να­στών μετά τη βύθι­ση λέμ­βου στη θαλάσ­σια περιο­χή νοτιο­α­να­το­λι­κά της Λέρου, ενώ έχeι ανα­συρ­θεί νεκρή μία γυναίκα.

Ακό­μα, βρέ­θη­κε ένα παι­δί χωρίς τις αισθή­σεις του, το οποίο μετα­φέρ­θη­κε χωρίς σφυγ­μό στο νοσο­κο­μείο της Λέρου ωστό­σο έχουν κατα­φέ­ρει οι για­τροί να το επα­να­φέ­ρουν. Είναι όμως σε πολύ κρί­σι­μη κατά­στα­ση, σύμ­φω­να με ενη­μέ­ρω­ση από το υπουρ­γείο. Σε κρί­σι­μη κατά­στα­ση είναι άλλα δυο παιδιά.

Εξι άτο­μα απε­γκλω­βί­στη­καν από βρα­χώ­δες από­κρη­μνο σημείο από ελι­κό­πτε­ρο SUPER PUMA της Π.Α. και από στε­λέ­χη Λιμε­νι­κού και Ακτο­φυ­λα­κής που έσπευ­σαν πεζή στο σημείο.

Από τους δια­σω­θέ­ντες, έχουν μετα­φερ­θεί στο νοσο­κο­μείο έξι παι­διά και δύο ενή­λι­κες, ενώ ακό­μα 33 άτο­μα παρα­μέ­νουν και φιλο­ξε­νού­νται στο Κέντρο Ταυ­το­ποί­η­σης του νησιού. Μέχρι στιγ­μής δεν έχει διευ­κρι­νι­στεί πόσα άτο­μα επέ­βαι­ναν στη λέμ­βο η οποία βυθί­στη­κε, ενώ οι έρευ­νες στη θαλάσ­σια περιο­χή συνε­χί­ζο­νται από τρία πλω­τά του λιμε­νι­κού και ελι­κό­πτε­ρο super puma.

Κατά δήλω­σή τους επέ­βαι­ναν περί­που 40 αλλο­δα­ποί σε λέμ­βο η οποία είχε ξεκι­νή­σει από τα τουρ­κι­κά παρά­λια και βρέ­θη­κε ημι­βυ­θι­σμέ­νη σε βρα­χώ­δη ακτή στην ανω­τέ­ρω θαλάσ­σια περιοχή.

Νεό­τε­ρη ενη­μέ­ρω­ση ΕΔΩ

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο