Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μακελειό στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό που ετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση

Με τον χρό­νο να μετρά αντί­στρο­φα για τη χερ­σαία επι­χεί­ρη­ση στη Λωρί­δα της Γάζας, που θα πνί­ξει στο αίμα τον πολύ­πα­θο Παλαι­στι­νια­κό λαό ο οποί­ος παλεύ­ει ενά­ντια στην κατο­χή των εδα­φών του, το κρά­τος-δολο­φό­νος του Ισρα­ήλ πλήτ­τει παράλ­λη­λα τον Λίβα­νο και έκα­νε νέα επι­δρο­μή στη Συρία.

Στο 1 το μεση­μέ­ρι έλη­ξε το νέο τρο­μο­κρα­τι­κό τελε­σί­γρα­φο του Ισρα­ήλ στους αμά­χους που βρί­σκο­νται στο βόρειο τμή­μα της Λωρί­δας της Γάζας για να κατευ­θυν­θούν προς τον νότο. Ο Παλαι­στι­νια­κός λαός σπρώ­χνε­ται για ακό­μη μια φορά να πάρει τον δρό­μο του ξερι­ζω­μού, να εγκα­τα­λεί­ψει τα πατρο­γο­νι­κά του εδάφη.

Πάντως, ο ισραη­λι­νός στρα­τός χτυ­πά­ει αμά­χους που προ­σπα­θούν να μετα­κι­νη­θούν προς τον νότο, προ­κα­λώ­ντας δεκά­δες θύμα­τα. Την Παρα­σκευή, σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο Υγεί­ας των Παλαι­στι­νί­ων, σκο­τώ­θη­καν δεκά­δες άνθρω­ποι από τον βομ­βαρ­δι­σμό κομ­βόι με εκτο­πι­σμέ­νους. Χθες Σάβ­βα­το, βομ­βαρ­δί­στη­κε φορ­τη­γό που μετέ­φε­ρε δεκά­δες οικογένειες.

Λου­τρό αίμα­τος στη Γάζα – Και δεύ­τε­ρο αερο­πλα­νο­φό­ρο στέλ­νουν οι ΗΠΑ

Η κατά­στα­ση είναι παρα­πά­νω από τρα­γι­κή στη Γάζα των πάνω από 2 εκα­τομ­μυ­ρί­ων κατοί­κων, η οποία έχει μεί­νει χωρίς ρεύ­μα, νερό, φάρ­μα­κα και τρό­φι­μα λόγω του ισραη­λι­νού απο­κλει­σμού. Μέχρι και ο ΟΗΕ ανα­γκά­στη­κε να μιλή­σει για «εθνο­κά­θαρ­ση» των Παλαιστινίων.

Μέχρι το πρωί της Κυρια­κής, στην Γάζα είχαν σκο­τω­θεί 2.329 Παλαι­στί­νιοι και 9.714 τραυ­μα­τί­στη­καν.
Στη Δυτι­κή Όχθη έχουν κατα­γρα­φεί 54 νεκροί και 1.100 τραυ­μα­τί­ες από τις 7 Οκτώβρη.

Χτυπήματα στον Λίβανο και στη Συρία

Λιβα­νέ­ζοι μαχη­τές της «Χεζ­μπολ­λάχ» εκτό­ξευ­σαν σήμε­ρα έναν πύραυ­λο ενα­ντί­ον μεθο­ρια­κού χωριού στο βόρειο Ισρα­ήλ με απο­τέ­λε­σμα να σκο­τω­θεί ένας άνθρω­πος και να τραυ­μα­τι­σθούν τρεις άλλοι, σύμ­φω­να με την ισραη­λι­νή πλευρά.

Ο στρα­τός ανα­κοί­νω­σε πως πλήτ­τει τον Λίβα­νο σε αντί­ποι­να. Επί­σης, απα­γό­ρευ­σε σήμε­ρα την πρό­σβα­ση σε μια ζώνη σε από­στα­ση 4 χιλιο­μέ­τρων από τα σύνο­ρα του Λιβά­νου και ανα­κοί­νω­σε πως στο πλαί­σιο των επι­χει­ρή­σε­ών του εμπο­δί­ζει εσκεμ­μέ­να την ομα­λή λει­τουρ­γία των υπη­ρε­σιών GPS εκεί καθώς και στο νότιο μέτω­πο με τη Γάζα.

Το βρά­δυ, το Ισρα­ήλ εξα­πέ­λυ­σε αερο­πο­ρι­κή επι­δο­μή ενα­ντί­ον του διε­θνούς αερο­δρο­μί­ου στην πόλη Χαλέ­πι, στη Βόρεια Συρία, με απο­τέ­λε­σμα να τραυ­μα­τι­στούν του­λά­χι­στον 5 άνθρωποι.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο