Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαρία Κομνηνάκα: Πολιτική πυγμή και αλαζονεία από την κυβέρνηση για την περιστολή δικαιωμάτων 

«Οι πρά­ξεις του Κου­φο­ντί­να έχουν κρι­θεί, έχουν κατα­δι­κα­στεί, και νομι­κά και πολι­τι­κά και ηθι­κά και από τον ίδιο τον λαό. Αυτό που πρέ­πει να συζη­τά­με σήμε­ρα είναι το πώς ο κάθε κρα­τού­με­νος, ανε­ξάρ­τη­τα από το αδί­κη­μα που έχει κάνει, αντι­με­τω­πί­ζε­ται με αξιο­πρέ­πεια και είναι σεβα­στά τα δικαιώ­μα­τά του». Αυτό επι­σή­μα­νε μετα­ξύ άλλων η Μαρία Κομνη­νά­κα, βου­λευ­τής του ΚΚΕ, μιλώ­ντας το πρωί της Τρί­της 2 Μάρ­τη στο κανά­λι «Open» σχε­τι­κά με την υπό­θε­ση Κουφοντίνα.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει τέτοιου είδους πρά­ξεις, πρά­ξεις ατο­μι­κής τρο­μο­κρα­τί­ας που αξιο­ποιού­νται για να συκο­φα­ντη­θούν οι λαϊ­κοί αγώ­νες και να κατα­στα­λεί το λαϊ­κό κίνη­μα, ενώ κατήγ­γει­λε την κυβέρ­νη­ση που επι­λέ­γει να επι­δεί­ξει πολι­τι­κή πυγ­μή και αλα­ζο­νεία. Μάλι­στα, αυτή η αλα­ζο­νεία και η κρα­τι­κή κατα­στο­λή, πρό­σθε­σε, δεν αφο­ρά μόνο το πρό­σω­πο του Κου­φο­ντί­να, αλλά στο­χεύ­ει στο να νομι­μο­ποι­η­θούν στη συνεί­δη­ση του κόσμου μια σει­ρά αυθαι­ρε­σί­ες σε βάρος των δικαιω­μά­των των κρα­του­μέ­νων που εφαρ­μό­ζο­νται και επε­κτεί­νο­νται και σε άλλες περι­πτώ­σεις για να επι­βάλ­λε­ται σιω­πη­τή­ριο και να περιο­ρί­ζο­νται τα δικαιώ­μα­τα του λαού.

Κατα­λή­γο­ντας τόνι­σε ότι υπο­κρι­τι­κά ανε­βαί­νουν οι τόνοι και από τα δύο κόμ­μα­τα για το θέμα, που αξιο­ποιεί­ται ώστε να μη συζη­τά­με το κύριο των ημε­ρών, που είναι πως μετά από 3 εβδο­μά­δες λοκντά­ουν τα κρε­βά­τια ΜΕΘ στα νοσο­κο­μεία έχουν μειω­θεί δρα­μα­τι­κά και η κυβέρ­νη­ση δεν κάνει τίποτα.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο