Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλο συλλαλητήριο και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα με κεντρικό σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Χιλιά­δες δια­δη­λω­τές, αντα­πο­κρι­νό­με­νοι στο κάλε­σμα που έκα­ναν χθες το ΠΑΜΕ και εργα­τι­κά συν­δι­κά­τα, πήραν μέρος σε μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο, το μεση­μέ­ρι της Κυρια­κής στην Αθή­να με κυρί­αρ­χο το αίτη­μα «να στα­μα­τή­σει η σφα­γή του παλαι­στι­νια­κού λαού στη Γάζα».

Το συλ­λα­λη­τή­ριο ξεκί­νη­σε από το Πάρ­κο Ελευ­θε­ρί­ας και ακο­λού­θη­σε πορεία στην πρε­σβεία του Ισρα­ήλ, μπρο­στά από την οποία οι δια­δη­λω­τές περ­νού­σαν επί μισή ώρα, με κεντρι­κό σύν­θη­μα, το «Λευ­τε­ριά στην Παλαι­στί­νη». Στην κεφα­λή της πορεί­ας ήταν μια τερά­στια παλαι­στι­νια­κή σημαία.

Νωρί­τε­ρα στο Πάρ­κο Ελευ­θε­ρί­ας χαι­ρε­τι­σμό απηύ­θυ­ναν οι Παντε­λής Περ­δί­κης μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας της Ελλη­νι­κής Επι­τρο­πής για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ), Σωτή­ρης Που­λι­κό­γιαν­νης, πρό­ε­δρος του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου και Ναυ­πη­γι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας Ελλά­δας, και Παύ­λος Αλε­ξαν­δρά­κης, γραμ­μα­τέ­ας του Συν­δι­κά­του Οικο­δό­μων Αθήνας.

Στη διάρ­κεια της συγκέ­ντρω­σης στο Πάρ­κο Ελευ­θε­ρί­ας καταγ­γέλ­θη­κε από τους συγκε­ντρω­μέ­νους η στά­ση της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης «που απεί­χε στην ψηφο­φο­ρία του ΟΗΕ για το ψήφι­σμα της Ιορ­δα­νί­ας για ανθρω­πι­στι­κή εκε­χει­ρία στη Γάζα».

Στη συγκέ­ντρω­ση παρα­βρέ­θη­κε πολυ­πλη­θής αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ με επι­κε­φα­λής μέλη του Πολι­τι­κού Γρα­φεί­ου. Παρα­βρέ­θη­κε επί­σης και ο πρέ­σβης της Παλαι­στι­νια­κής Αρχής, Γιου­σέφ Ντορχόμ.

Στη συγκέ­ντρω­ση δια­βά­στη­κε ευχα­ρι­στή­ριο μήνυ­μα προς το ΠΑΜΕ και τα εργα­τι­κά συν­δι­κά­τα της Γενι­κής Ένω­σης Παλαι­στι­νί­ων Εργα­τών, ενώ το συλ­λα­λη­τή­ριο χαι­ρέ­τι­σε η Παλαι­στι­νια­κή Παροι­κία, το Παλαι­στι­νια­κό Σπί­τι και τα μέλη τους.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο