Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Καταχειροκροτήθηκαν οι συμβασιούχοι μουσικοί της ΕΡΤ που διεκδικούν σταθερή δουλειά

Μια συμ­βο­λι­κό­τα­τη και χαρα­κτη­ρι­στι­κή στιγ­μή ξεχώ­ρι­σε στη χθε­σι­νο­βρα­δι­νή κινη­το­ποί­η­ση των Μου­σι­κών της ΕΡΤ για άμε­ση έντα­ξη των 25 μου­σι­κών συμ­βα­σιού­χων στο τακτι­κό προ­σω­πι­κό και για άμε­ση κάλυ­ψη των κενών οργα­νι­κών θέσεων.

Συγκε­κρι­μέ­να, στην κατά­με­στη αίθου­σα του Μεγά­ρου Μου­σι­κής οι μόνι­μοι μου­σι­κοί της ορχή­στρας πήραν αρχι­κά τη θέση τους, όμως οι υπό­λοι­πες θέσεις έμει­ναν κενές. Τότε, από το πόντιουμ ο αρχι­μου­σι­κός Μύρων Μιχαη­λί­δης καλω­σο­ρί­ζει το κοι­νό και λέει: «Όπως βλέ­πε­τε η διάρ­θρω­ση της ορχή­στρας με τους μόνι­μους μου­σι­κούς της δεν επαρ­κεί για την από­δο­ση μεγά­λων συμ­φω­νι­κών έργων. Παρα­κα­λώ, λοι­πόν, να δώσε­τε το πιο μεγά­λο χει­ρο­κρό­τη­μα σας στους έκτα­κτους μου­σι­κούς εκεί­νους που επαν­δρώ­νουν την ορχή­στρα. Με την ευχή αυτή η ιστο­ρι­κή ορχή­στρα που ξεπερ­νά τα 80 χρό­νια ιστο­ρί­ας και προ­σφο­ράς, να συνε­χί­σει ως μια από τις ελά­χι­στες ελλη­νι­κές ορχή­στρες την παρου­σία της».

Και πράγ­μα­τι το χει­ρο­κρό­τη­μα ήταν το πιο θερ­μό, το πιο δυνα­τό καλω­σο­ρί­ζο­ντας τους συμ­βα­σιού­χους μου­σι­κούς. Και τα φωτει­νά πρό­σω­πα όλων των μου­σι­κών η μεγα­λύ­τε­ρη ανταμοιβή…

Λίγο νωρί­τε­ρα, έξω από το Μέγα­ρο Μου­σι­κής είχε πραγ­μα­το­ποι­η­θεί κινη­το­ποί­η­ση του Σωμα­τεί­ου Καλ­λι­τε­χνών Ορχη­στρών Χορω­δί­ας ΕΡΤ, ενώ στο πλευ­ρό τους βρέ­θη­κε ο Πανελ­λή­νιος Μου­σι­κός Σύλλογος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο