Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεταβολή του καιρού σήμερα και αύριο με βροχοπτώσεις

Ατμο­σφαι­ρι­κή δια­τα­ρα­χή, ταχέ­ως κινού­με­νη από τις θαλάσ­σιες περιο­χές βορεί­ως της Λιβύ­ης προς τη νότια Τουρ­κία, θα επη­ρε­ά­σει τον και­ρό της χώρας από σήμε­ρα το από­γευ­μα έως αύριο το βράδυ.

Σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία προ­γνω­στι­κά δεδο­μέ­να του meteo.gr / Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, βρο­χο­πτώ­σεις θα εκδη­λω­θούν από σήμε­ρα το από­γευ­μα στο νότιο Ιόνιο, τη Στε­ρεά, την Πελο­πόν­νη­σο, την Κρή­τη και το ανα­το­λι­κό Αιγαίο, οι οποί­ες κατά τη διάρ­κεια της νύχτας προς Πέμ­πτη 21/12 θα επε­κτα­θούν στη Θεσ­σα­λία, στο υπό­λοι­πο Αιγαίο και στα νότια τμή­μα­τα της Μακε­δο­νί­ας και της Θράκης.

Από αύριο το μεση­μέ­ρι οι βρο­χές θα περιο­ρι­στούν στο ανα­το­λι­κό, κεντρι­κό και νότιο Αιγαίο, στην Κρή­τη και στην Πελο­πόν­νη­σο και θα εξασθενήσουν.

Καται­γί­δες με πιθα­νό­τη­τα σπο­ρα­δι­κών χαλα­ζο­πτώ­σε­ων θα σημειω­θούν στο νότιο Ιόνιο, στη Στε­ρεά, στην Πελο­πόν­νη­σο, στην Κρή­τη και στο Αιγαίο οι οποί­ες από αύριο το από­γευ­μα θα περιο­ρι­στούν στο ανα­το­λι­κό και νότιο Αιγαίο.

Σε ό,τι αφο­ρά την Αττι­κή, βρο­χές και καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται από σήμε­ρα το από­γευ­μα έως αύριο το απόγευμα.

Σύμ­φω­να με την κατη­γο­ριο­ποί­η­ση των επει­σο­δί­ων βρο­χό­πτω­σης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρ­μό­ζε­ται από τη μονά­δα Meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, το επει­σό­διο βρο­χό­πτω­σης για αύριο κατα­τάσ­σε­ται στην Κατη­γο­ρία 3 (Μέτρια). Οι άνε­μοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερ­νούν τα 6–7 Μπο­φόρ, ενώ στο Ιόνιο θα φτά­νουν κατά τόπους τα 4–5 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία δεν θα παρου­σιά­ζει αξιό­λο­γη μεταβολή.

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο