Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για το νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Σε σχό­λιό του για το νέο Σύμ­φω­νο της ΕΕ για τη Μετα­νά­στευ­ση και το Άσυ­λο, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει:

«Η ουσία των περι­βό­η­των πέντε κανο­νι­σμών του νέου Συμ­φώ­νου της ΕΕ συμπυ­κνώ­νε­ται στα εξής: Από τη μια πλευ­ρά, έντα­ση της κατα­στο­λής, επα­να­προ­ω­θή­σεις με Frontex και φρά­χτες, εγκλω­βι­σμός σε σύγ­χρο­να στρα­τό­πε­δα συγκέ­ντρω­σης (είτε στις λεγό­με­νες πρώ­τες χώρες υπο­δο­χής είτε ακό­μα και σε τρί­τες χώρες) κι άσυ­λο με το στα­γο­νό­με­τρο. Από την άλλη πλευ­ρά, “εργα­λειο­ποί­η­ση” των ξερι­ζω­μέ­νων στα γεω­πο­λι­τι­κά παζά­ρια, συμ­φω­νί­ες σύγ­χρο­νου δου­λε­μπο­ρί­ου για φθη­νό εργα­τι­κό δυνα­μι­κό με τρί­τες χώρες, πολι­τι­κές “προ­σέλ­κυ­σης ταλέ­ντων” για λογα­ρια­σμό των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Σε συν­θή­κες όξυν­σης των ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών κι ενώ η φωτιά του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου μαί­νε­ται σε δεκά­δες γωνιές του πλα­νή­τη, με απο­τέ­λε­σμα ο αριθ­μός των ξερι­ζω­μέ­νων να έχει ξεπε­ρά­σει κάθε προη­γού­με­νο στην ανθρώ­πι­νη ιστο­ρία, η επί­τευ­ξη πολι­τι­κής συμ­φω­νί­ας για το νέο Σύμ­φω­νο της ΕΕ για τη Μετα­νά­στευ­ση και το Άσυ­λο όχι μόνο δεν φέρ­νει τίπο­τα καλό για τους λαούς και για την προ­στα­σία των μετα­να­στών και των προ­σφύ­γων, αλλά εντεί­νει την βαρ­βα­ρό­τη­τα σε βάρος τους. Άλλω­στε, οι μέχρι σήμε­ρα αντι­θέ­σεις των κρα­τών — μελών αφο­ρού­σαν τον “δια­μοι­ρα­σμό” της κατα­στο­λής και της βαρ­βα­ρό­τη­τας και όχι τα δικαιώ­μα­τα των κατατρεγμένων.

Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είναι μία: Οι θύτες που σκορ­πούν τον πόλε­μο και την εξα­θλί­ω­ση δεν μπο­ρούν και ούτε θέλουν να προ­στα­τεύ­σουν τα θύμα­τα. Η διέ­ξο­δος βρί­σκε­ται στην αλλη­λεγ­γύη των λαών και την πάλη ενά­ντια στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, τον πόλε­μο και την πολι­τι­κή της ΕΕ».

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο