Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με αφορμή τις καταγγελίες για τον «Άλλο Άνθρωπο» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο

Αντο­γρά­φου­με από το λογα­ρια­σμό του Δια­χει­ρι­στή του Ατέ­χνως Ηρα­κλή Κακα­βά­νη στο facebook, σχό­λιο με αφορ­μή τις καταγ­γε­λί­ες για τον «Άλλο Άνθρω­πο» Κων­στα­ντί­νο Πολυχρονόπουλο:

Ο Άλλος Άνθρωπος και οι ανάγκες των δεινοπαθούντων

Με αφορ­μή τις καταγ­γε­λί­ες για το Άλλο Άνθρω­πο έρχε­ται επι­τα­κτι­κά μπρο­στά μας το θέμα εθε­λο­ντές – εθε­λο­ντι­σμός – προ­σφο­ρά στο συνάνθρωπο.

Ανε­ξάρ­τη­τα από τις προ­θέ­σεις όσων θέλουν και έχουν τη διά­θε­ση να προ­σφέ­ρουν κάποιες υπηρεσίες/βοήθεα, ερω­τή­μα­τα προ­κύ­πτουν σχε­τι­κά με το ποιος οργα­νώ­νει τις δρά­σεις και τους ανθρώ­πους που θέλουν να προ­σφέ­ρουν, ποια είναι τα πραγ­μα­τι­κά κίνη­τρα, πόσο αξιό­πι­στα μπο­ρούν να στα­θούν στο ύψος των περιστάσεων;

O εθε­λο­ντι­σμός είναι μια κοι­νω­νι­κή αξία, που περι­κλεί­ει μέσα της διά­φο­ρα χαρα­κτη­ρι­στι­κά, όπως η ανι­διο­τέ­λεια, η θέλη­ση προ­σφο­ράς, χωρίς την ανα­μο­νή κάποιου οφέ­λους υλι­κού ή ηθικού.
Από την κρί­ση και μετά, το κρά­τος, τα ΜΜΕ, οι περ­σό­νες (καλ­λι­τέ­χνες, πολι­τι­κοί, αθλη­τές κλπ), προ­ώ­θη­σαν συστη­μα­τι­κά τις ατο­μι­κές δρά­σεις σε βάρος των συλ­λο­γι­κών και δη αυτών που προ­ερ­χό­ταν από την οργά­νω­ση του λαού. Πρό­βαλ­λαν ένα ρηχό ανθρω­πι­σμό («ο ανθρω­πι­σμός είναι στά­ση ζωής») σε βάρος της γνή­σιας λαϊ­κής αλλη­λεγ­γύ­ης. Στή­ρι­ξαν τις ατο­μι­κές μορ­φές εθε­λο­ντι­σμού (Χρη­μα­το­δό­τη­ση ΜΚΟ, βρά­βευ­ση Κων­στα­ντί­νου Πολυ­χρο­νό­που­λου από την Πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας κλπ), απο­σιώ­πη­σαν ή και δυσφή­μι­σαν τη λαϊ­κή αλληλεγγύη.

Ο άδο­λος εθε­λο­ντι­σμός και κοι­νω­νι­κή αλλη­λεγ­γύη μια μόνο πηγή έχει: το λαό και τους φορείς οργά­νω­σής του.

Μόνο ο λαός σώζει το λαό.

ΥΓ: Όσα γρά­φο­νται και καταγ­γέλ­λο­νται για τον Άλλο Άνθρω­πο μας έχουν αφή­σει εμβρό­ντη­τους. Κάπου βαθιά μέσα μας ελπί­ζου­με να μην ισχύ­ουν, δυστυ­χώς όμως…

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο