Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μηνύουν Πυροσβεστική και Ιατροδικαστική Υπηρεσία για το έγκλημα στα Τέμπη

Στο επί­κε­ντρο η ερευ­νη­τι­κή δια­δι­κα­σία μακριά από τον χώρο της σιδη­ρο­δρο­μι­κής τρα­γω­δί­ας και η μη προ­στα­σία του  Ζητούν ακό­μη να κατα­σχε­θεί το ηχη­τι­κό και οπτι­κό υλι­κό από τους σταθ­μούς σε Λάρι­σα και Θεσ­σα­λο­νί­κη το μοι­ραίο βράδυ

Συγ­γε­νείς θυμά­των του πολύ­νε­κρου σιδη­ρο­δρο­μι­κού δυστυ­χή­μα­τος στα Τέμπη ανα­μέ­νε­ται να κατα­θέ­σουν σήμε­ρα Τετάρ­τη 27 Μαρ­τί­ου 2024 στον ειδι­κό εφέ­τη ανα­κρι­τή συμπλη­ρω­μα­τι­κές μηνύ­σεις, που θα αφο­ρούν σε εκπρο­σώ­πους αρχών για τον τρό­πο με τον οποίο δια­χει­ρί­στη­καν το δυστύ­χη­μα. Η ανα­κρι­τι­κή έρευ­να είναι σε πλή­ρη εξέλιξη.

Η «καμπά­να χτυ­πά­ει» για την Πυρο­σβε­στι­κή και την Ιατρο­δι­κα­στι­κή Υπηρεσία.

Οι συγ­γε­νείς των θυμά­των υπο­στη­ρί­ζουν ότι οι ιατρο­δι­κα­στές δε βρέ­θη­καν στον χώρο του δυστυ­χή­μα­τος για τη νεκρο­ψία και έγι­νε μόνο νεκροτομή.

Σημειώ­νουν ακό­μη ότι η Πυρο­σβε­στι­κή δε φρό­ντι­σε να σβή­σει τη φωτιά και να περι­φρά­ξει το χώρο. Επι­κα­λού­νται γι’ αυτό, έναν νόμο του Δεκεμ­βρί­ου του 2022 για τον τρό­πο αντι­με­τώ­πι­σης κατα­στρο­φών και υπο­στη­ρί­ζουν ότι έπρε­πε να περι­φρα­γεί ο χώρος και να μην επι­τρέ­πε­ται η είσο­δος σε κανέ­ναν άλλον πέραν των εκπρο­σώ­πων των αρχών και των εμπειρογνωμόνων.

Επα­να­λαμ­βά­νουν το επι­χεί­ρη­μα ότι «οι εμπει­ρο­γνώ­μο­νες δε βρέ­θη­καν στον τόπο του δυστυ­χή­μα­τος για να εξε­τά­σουν τον χώρο, τα βαγό­νια κτλ., καθώς τρεις με τέσ­σε­ρις μέρες μετά “μπα­ζώ­θη­κε” το σημείο, μετα­φέρ­θη­καν τα χώμα­τα και τα βαγό­νια, οπό­τε οι εμπει­ρο­γνώ­μο­νες τα εξέ­τα­σαν στο Κουλούρι».

Ο δικη­γό­ρος οικο­γέ­νειας τραυ­μα­τία και οικο­γε­νειών θυμά­των, Λου­κάς Απο­στο­λί­δης, έχει ήδη κατα­θέ­σει έγγρα­φη ερώ­τη­ση στον εφέ­τη ανα­κρι­τή Σωτή­ρη Μπα­κα­ΐ­μη, ζητώ­ντας ανα­λό­γως έγγρα­φη απά­ντη­ση για το αν ήταν παρών εισαγ­γε­λέ­ας στο «μπά­ζω­μα».

Οι συγ­γε­νείς των θυμά­των ανα­μέ­νε­ται να ζητή­σουν την κατά­σχε­ση του ηχη­τι­κού και οπτι­κού υλι­κού από τους σταθ­μούς σε Λάρι­σα και Θεσ­σα­λο­νί­κη το μοι­ραίο βράδυ.

Στο μετα­ξύ, τη διε­νέρ­γεια ελέγ­χου από τη Χημι­κή Υπη­ρε­σία σε χώμα­τα που μετέ­φε­ρε εται­ρεία από τον τόπο της σιδη­ρο­δρο­μι­κής τρα­γω­δί­ας των Τεμπών σε ιδιω­τι­κό οικό­πε­δο και μόλις πρό­σφα­τα θυμή­θη­καν οι αρχές, μετά από επώ­νυ­μη καταγ­γε­λία, ζήτη­σε ο Σωτή­ρης Μπα­κα­ΐ­μης, όπως μετα­δί­δει η ενη­με­ρω­τι­κή ιστο­σε­λί­δα onlarissa.gr

Από τις κατα­θέ­σεις για την παρά­με­τρο αυτή της υπό­θε­σης έγι­νε γνω­στό ότι ο εν λόγω εργο­λά­βος, τα ξημε­ρώ­μα­τα της 1ης Μαρ­τί­ου κλή­θη­κε στον τόπο του δυστυ­χή­μα­τος και με τα χωμα­τουρ­γι­κά του μηχα­νή­μα­τα απο­μά­κρυ­νε στοι­χεία και μπά­ζω­σε τον χώρο αρι­στε­ρά των εκτρο­χια­σμέ­νων βαγονιών.

Μετά την καταγ­γε­λία, έγι­νε έλεγ­χος στο οικό­πε­δο και αφού βρέ­θη­κε ο τόπος αλλά και τα χώμα­τα, όπως έγι­νε η ενα­πό­θε­σή τους, με παρέμ­βα­ση των εισαγ­γε­λι­κών αρχών, πλέ­ον φυλάσ­σο­νται από την ΕΛ.ΑΣ. και προ­κει­μέ­νου να μην υπάρ­χει καμιά αμφι­βο­λία, με διά­τα­ξη του κ. Μπα­κα­ΐ­μη θα ακο­λου­θη­θεί η ίδια δια­δι­κα­σία και με τον έλεγ­χο που έγι­νε στο Κου­λού­ρι, δηλα­δή επι­στή­μο­νες από τη Χημι­κή Υπη­ρε­σία θα κάνουν δειγ­μα­το­λη­ψία, ενώ ο χώρος θα ερευ­νη­θεί και από ειδι­κά εκπαι­δευ­μέ­νους σκύλους.

Πηγή: Efsyn

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο