Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μιχ. Φαναρτζής: Οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν στο φοιτητικό κίνημα

Την πολι­τι­κή εκβια­σμών, αυταρ­χι­σμού και τρο­μο­κρα­τί­ας της κυβέρ­νη­σης σε βάρος των φοι­τη­τών που αγω­νί­ζο­νται κατά της ίδρυ­σης ιδιω­τι­κών Πανε­πι­στη­μί­ων, με αφορ­μή την εισαγ­γε­λι­κή παρέμ­βα­ση, κατήγ­γει­λε ο Μιχά­λης Φαναρ­τζής, πρό­ε­δρος των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων του Πανε­πι­στη­μί­ου Πει­ραιά (ΠΑΠΕΙ), μιλώ­ντας νωρίς το πρωί στο ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό «Παρα­πο­λι­τι­κά FM».

Η εισαγ­γε­λι­κή παρέμ­βα­ση μπο­ρεί να επε­κτα­θεί και στο περιε­χό­με­νο του αντι­συ­νταγ­μα­τι­κού νόμου που φέρ­νει η κυβέρ­νη­ση για τα ιδιω­τι­κά Πανε­πι­στή­μια, για­τί αντι­βαί­νει το άρθρο 16 του Συντάγ­μα­τος, σημεί­ω­σε χαρακτηριστικά.

Ανα­φε­ρό­με­νος στην εγκύ­κλιο του υπ. Παι­δεί­ας για δια­δι­κτυα­κές εξε­τά­σεις, τόνι­σε ότι οι Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι στις γενι­κές τους συνε­λεύ­σεις θα απο­φα­σί­σουν τις περαι­τέ­ρω μορ­φές αγώ­να ενά­ντια στα ιδιω­τι­κά Πανε­πι­στή­μια και να μη χαθεί η εξεταστική.

Όσον αφο­ρά τα ιδιω­τι­κά Πανε­πι­στή­μια, σημεί­ω­σε πως οι φοι­τη­τές αντι­δρούν για­τί η διε­θνής εμπει­ρία δεί­χνει πως η λει­τουρ­γία τους είναι σε βάρος των δημό­σιων Πανε­πι­στη­μί­ων, όπως αύξη­ση των διδά­κτρων στα μετα­πτυ­χια­κά, υπο­βάθ­μι­ση της ποιό­τη­τας των σπου­δών και της αξί­ας των πτυχίων.

 

Σαρλ Πιερ Μπω­ντλαίρ: Τ’ απα­γο­ρευ­μέ­να και τα επιλήψιμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο